Τουλάχιστον δύο λόγοι μας οδηγούν πλέον στο Πεδίον του Αρεως: Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης που αναδιαμορφώθηκε και αποτελεί σημείο αναφοράς για χαλαρούς περιπάτους και το ανακαινισμένο Park Hotel που μας προκαλεί για έναν καφέ μετά τη βόλτα. Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 1976 και τώρα έφτασε η στιγμή να έρθουν τα έξω… μέσα. Μια ανατροπή που χαρακτηρίζει την πρόσφατη ανακαίνιση του.
 
Εύκολη δουλειά για τους πολυπράγμονες αρχιτέκτονες Γιώργο Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, οι οποίοι κατάφεραν με τρόπο ιδιοφυή να μεταγράψουν το φυσικό τοπίο, που βρίσκεται απέναντι, μέσω της αρχιτεκτονικής γλώσσας. Η πρόθεσή τους για τη διαμόρφωση μιας urban nature αισθητικής γίνεται εμφανής ήδη από την αίθουσα Oak Room, δίπλα στο λόμπι.

Πραγματικοί κορμοί δέντρων, ανάμεσα σε δερμάτινους αναπαυτικούς καναπέδες, δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο δάσος και οσφραίνεται τις μυρωδιές του ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις τη θαλπωρή του κεντρικού τζακιού.

Η οροφή έχει καλυφθεί με ειδική μεμβράνη όπου έχουν διασκορπιστεί χάρτινα φύλλα και φωτίζεται με LED που εναλλάσσουν τους χρωματισμούς τους ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Ακόμη πιο επιβλητική η αίθουσα Atlantis, με το χαλί που απεικονίζει σε μεγέθυνση τα «νερά» των μαρμάρων και κερδίζει τις εντυπώσεις. Το σκηνικό εδώ συμπληρώνουν οι πολυέλαιοι που ξεπηδούν μέσα από την ψηλοτάβανη, περίτεχνη οροφή, καθώς και η φωτιζόμενη σύνθεση από υφασμάτινα πάνελ.