* Δεκαπεντάχρονος από τη Μελβούρνη κατέθεσε αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών αρχών της Αυστραλίας καθώς, όπως καταγγέλλει, παρ’ ότι έχει ξοδέψει αρκετά χρόνια της ζωής του στα θρανία, μετά βίας μπορεί να διαβάσει και να γράψει.

* Ο Στέφαν Μπένιτς (αυτό είναι το όνομά του) θεωρεί ότι επειδή πάσχει από μαθησιακές διαταραχές θα έπρεπε να έχει λάβει ιδιαίτερη εκπαίδευση από τους δασκάλους του και ζητεί υψηλό ποσό ως αποζημίωση για «μελλοντικά διαφυγόντα κέρδη». Πάντως, ακόμα κι αν εκείνοι πράγματι τον άφησαν αγράμματο, τον έμαθαν να εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις και να βγάζει και από τη μύγα ξίγκι, ή όχι;

* Από τα αξιοπερίεργα της Δικαιοσύνης και η επόμενη είδηση που τράβηξε την προσοχή μας: Βρετανός κατέθεσε αγωγή εις βάρος ενός συμπαίκτη του στο γκολφ, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση 1,2 εκατ. δολαρίων. Γνώριζα ότι το γκολφ είναι ακριβό σπορ, δεν φανταζόμουν όμως ότι μπορεί να είναι και τόσο επικερδές.

* Ποια η ανεπανόρθωτη ζημιά που του προξένησε; Κατά τη διάρκεια αγώνα στο Χονγκ Κονγκ τον χτύπησε κατά λάθος με το μπαλάκι του στο μέτωπο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη και τώρα να μην μπορεί να εργαστεί – σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του ενάγοντος. Κατά τ’ άλλα, μιλάμε για ένα ευγενές και εξαιρετικά ακίνδυνο σπορ. Που, αν σε αχρηστεύει σε τέτοιο βαθμό, χίλιες φορές το bungee jumping με τα όποια ρίσκα του!

* Δρυός πεσούσης… Το Πανεπιστήμιο του Χαρτούμ ανακοίνωσε ότι αίρει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα που είχε απονείμει στον συνταγματάρχη Καντάφι. Αυτό για να καταδικάσει «τις ενέργειές του ενάντια στους αμάχους». Ενώ τις μέχρι σήμερα ενέργειές του – την απομόνωση της χώρας του, την καταπίεση του λαού του, την εξόντωση εκείνων που διαφωνούσαν με το απολυταρχικό καθεστώς του, κτλ., κτλ. – τις επιβράβευσε με διδακτορικό!

* Τι περίεργο όμως… Οι περισσότεροι από εκείνους που τώρα γυρίζουν την πλάτη στον Καντάφι και τον χαρακτηρίζουν δικτάτορα, μέχρι σήμερα δεν γνώριζαν τίποτε για το ποιος είναι στην πραγματικότητα. Τόσο αγαθοί, τόσο απονήρευτοι, τόσο ανενημέρωτοι…

***

Κύριε διευθυντά,

παρακολουθώντας στην τηλεόραση τα ανά την Ελλάδα καρναβάλια – από Θράκη μέχρι Πελοπόννησο – παρατήρησα ότι σε όλα (κυριολεκτικά σε όλα) ο πολιτικός που δέσποζε στα άρματα ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος. Κατάφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με τις εμπρηστικές ενίοτε δηλώσεις του, να παραγκωνίσει ακόμα και τον Βασιλιά Καρνάβαλο, καθώς δεν υπήρξε παρέλαση χωρίς τον (από φελιζόλ) περιφερόμενο Πάγκαλό της. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Την εποχή που η λαγάνα στοιχίζει 3 ευρώ (για όνομα!), που καλείσαι να καταβάλεις ξανά και ξανά νέους φόρους και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, που για να χρησιμοποιήσεις το (προβληματικό) οδικό δίκτυο της χώρας πληρώνεις μια περιουσία για διόδια, που όσο σκληρά κι αν δουλεύεις βλέπεις τις αποδοχές σου διαρκώς να μειώνονται, που όσο τίμιος και να είσαι έχεις απέναντί σου ένα κράτος που σου συμπεριφέρεται σαν να είσαι κλέφτης (βλέπε περαίωση) και σε καλεί να πληρώσεις ξανά και ξανά τη δική του κακοδιαχείριση, αδιαφορία, αυθαιρεσία κτλ., που η ανεργία μαστίζει τους νέους (και όχι μόνο) ανθρώπους που αγωνίζονται για να επιβιώσουν αξιοπρεπώς, το «μαζί τα φάγαμε» του πληθωρικού στα λόγια και στην εμφάνιση πολιτικού είναι μια δήλωση για τα καρναβάλια!

Καλή Σαρακοστή

Πανδώρα