Ο καθοδηγητής

(The good shepherd)

ALPHA, 23.00

Ησυχο θρίλερ του Ρόμπερτ ντε Νίρο που παρακολουθεί την δραματική εξέλιξη ενός υπαλλήλου των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, με αφετηρία τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (όπου έδρασε στην Ευρώπη) και προορισμό τις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Ο Ματ Ντέιμον είναι ιδανικός στον παραπάνω ρόλο γιατί όπως πάντα δεν σου δίνει το έδαφος για να φανταστείς τι σκέφτεται.

Δίπλα του ένα θαυμάσιο συμπληρωματικό καστ, μια δεμένη ομάδα εκλeκτών ηθοποιών (ο Γουίλιαμ Χερτ, ο Αλεκ Μπάλντουϊν, ο Τζον Τορτούρο, ο ίδιος ο Ντε Νίρο) με μόνη λάθος «νότα» την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της συζύγου του ήρωα του Ντέιμον. (ΗΠΑ, 2006, 122’)


Το μυστικό του Brokeback mountain

(Brokeback mountain)

STAR, 23.00

Το ερωτικό χρονικό ανάμεσα σε δυο αμερικανούς γελαδάρηδες μέσα σε μια περίοδο 20 περίπου χρόνων, έδωσε την ευκαιρία στον Ταϊβανό σκηνοθέτη Ανγκ Λι να κοιτάξει το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας χωρίς κόμπλεξ με μια ταινία απευθυνόμενη σε ευρύ κοινό.

Οι καταπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών Χιθ Λέτζερ (που στα εφτινά Οσκαρ απέσπασε μετά θάνατον το Οσκαρ β’ ρόλου) και Τζέικ Τζίλενχααλ τους οδήγησαν στα Οσκαρ (ά και β´ ανδρικού ρόλου αντιστοίχως).

Δεν κέρδισαν όμως ο Ανγκ Λι απέσπασε ένα δεύτερο Οσκαρ σκηνοθεσίας αρκετά χρόνια μετά τον «Τίγρη και δράκο». (ΗΠΑ, 2005, 134’)