Γνωμοδότηση με την οποία δικαιώνεται η Intralot σχετικά με τη διαδικασία εκχώρησης αδειών το 2008 για τη διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στην πολιτεία της Βικτώρια εξέδωσε η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή της Αυστραλίας (Gambling Licence Review Panel).

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή, η Intralot όταν έλαβε τη μία από τις δύο άδειες (Category 2 Lotteries Licence) δεν γνώριζε πως στην αντίστοιχη της αυστραλιανής Tattersall’s (Category 1 Lotteries Licence) υπήρχε όρος με τον οποίο προβλεπόταν η απαγόρευση πωλήσεων προϊόντων της ανταγωνίστριας στην περιοχή αρμοδιότητας της (Dedicated Area). Ουσιαστικά στα κοινά σημεία πώλησης τα προϊόντα της αυστραλιανής εταιρείας είχαν περίοπτη θέση σε αντίθεση με αυτά της Intralot. Αυτός ήταν και ένας καθοριστικός λόγος για τον οποίο οι επιδόσεις της ελληνικής εταιρείας στην Αυστραλία δεν είχαν κινηθεί σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες.

Στην απόφασή της η αρχή αναφέρει πως η Intralot είχε άδικη μεταχείριση κατά τη διαδικασία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο διευθύνων σύβουλος της Intralot Australia, Leo Watling, υποστηρίζει πως τα ευρήματα της αρχής επιβεβαιώνουν την άποψη πως ήταν θύμα προκατειλημμένης συμπεριφοράς από την προηγούμενη κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της. Η ανακοίνωση καταλήγει με τη σημείωση πως η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα νομικής αποκατάστασης για τη δημιουργία και την ύπαρξη της Dedicated Area. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος της Intralot στην αγορά της Πολιτείας της Βικτόρια το 2008 έσπασε το μονοπώλιο της Tattersalls που δραστηριοποιείται στη χώρα για περισσότερο από έναν αιώνα.