Βλέποντας την Ελεονώρα Μελέτη να ανεμίζει κάθε πρωί μπροστά στα μούτρα μας μια δεσμίδα 3.000 ευρώ, «δώρο» του καναλιού της σε κάποιον τυχερό θεατή «τώρα που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και όλοι τα έχουμε ανάγκη», έρχονται στο μυαλό μου εικόνες από την Αργεντινή του Περόν, με την Εβίτα να πετάει χρήματα στις εξαθλιωμένες μάζες.

Ως μία νέα Santa Εβίτα της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης του Star, μάς ελεεί τώρα _ τους πεινασμένους και πένητες _ η Santa Ελεονώρα. Με το αζημίωτο βεβαίως, καθώς για να πάρεις μέρος στην κλήρωση που θα αναδείξει τον νικητή πρέπει να στείλεις SMS, το οποίο κοστίζει περί τα 3 ευρώ. Καταλαβαίνετε από πού βγαίνουν οι 3.000 ευρώ, αλλά και τι κέρδος αποφέρει η εν λόγω φιλανθρωπία στους οργανωτές της. Το ίδιο και άλλες, παρόμοιες τηλεφιλανθρωπίες, δηλαδή καλοστημένες μπίζνες από εκείνες που συχνά-πυκνά βλέπουμε στα κανάλια.

Είναι, όμως, σκληρό, ειδικά σήμερα, να παίζεις με την ανάγκη και την απόγνωση του άλλου, προκειμένου να ανεβάσεις τις θεαματικότητές σου (βλ. και Γιώργο Αυτιά) και να γεμίσεις τον δικό σου κουμπαρά. Γι΄αυτό ελπίζω και εύχομαι τα περίφημα «νεανικά κοινά» στα οποία έχει μεγάλη πέραση η «Πρωινή Μελέτη», σύμφωνα με τις μετρήσεις, να μην επενδύουν το μέλλον τους, να μην βρίσκουν (πρόσκαιρες, έστω) λύσεις στα αδιέξοδά τους, σε τέτοιους είδους απαξιωτικές ελεημοσύνες. Η ζωή, η πραγματική ζωή, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό (και πολύ πιο ενδιαφέρον) από αυτό που μαθαίνουν μέσα (και) από τη συχνότητα του Star.