Το Φουαγιέ των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο σήμερα το πρωί. Εκπρόσωποι της πολιτικής, της διπλωματικής, της επιχειρηματικής, της πνευματικής και της δημοσιογραφικής ζωής του τόπου συναντήθηκαν στην ειδική εκδήλωση για τις δύο δεκαετίες λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής.

Ξεκίνησε ως όραμα και σκοπός ζωής του Χρήστου Λαμπράκη. Στην πορεία, το Μέγαρο Μουσικής άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο του πολιτισμού.
Ποιά καλύτερη επισφράγιση του γεγονότος από την παρέλαση ονομάτων και γεγονότων στην ταινία που προβλήθηκε αναδεικνύοντας τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του Μεγάρου;
Από το Ρικάρντο Μούτι έως τον Ιάννη Ξενάκη και από το Μορίς Μπεζάρ μέχρι τη Σιλβί Γκιγιέμ, το Μέγαρο συνεργάστηκε με ιερά τέρατα του διεθνούς πολιτιστικού γίγνεσθαι.

«Οχι μόνο αξίζαμε το Μέγαρο, αλλά μια χαρά ξέραμε τι να το κάνουμε ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος, μάλιστα, μετέφερε μήνυμα του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Στην δική του ομιλία, ο πρόεδρός του ΟΜΜΑ, Ιωάννης Μάνος δεν αναφέρθηκε στο χθες αλλά στο αύριο του Μεγάρου αναφέροντας τις νέες προπτικές και συνεργασίες, ενώ το λόγο πήραν επίσης ο γενικός διευθυντής του Μεγάρου, Νίκος Μανωλόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», Κωνσταντίνος Πυλαρινός, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου, Νίκος Τσούχλος. Ακολούθησε δεξίωση στους χώρους του Φουαγιέ.