Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δούμε στους δρόμους της Αθήνας Δημοτικούς Αστυνομικούς με ποδήλατο κατά τη διάρκεια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαχος της δημοτικής Αστυνομίας κύριος Τάσος Αβραντίνης απαντώντας σε παρέμβαση του κυρίου Γ. Αμυρά (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Επιμένουμε Αθήνα) «θα ενημερωθούν οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν ποδήλατο θα μπορούν να ενταχθούν σε ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι ο δήμος Αθηναίων δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την απόφασή του να εφαρμοστεί αυστηρά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και να παταχθούν φαινόμενα αντικοινωνικού παρκαρίσματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Ιανουάριο έχουν επιβληθεί 61.000 κλήσεις εκ των οποίων το 70% αφορά αντικοινωνική στάθμευση (14% σε ράμπες αναπήρων, 23% σε πεζοδρόμια, 20% σε πλατείες και πεζόδρομους, 11% διπλοπαρκαρισμένα). «Όχι μόνο δεν θα σταματήσει το μέτρο αλλά θα εντείνουμε την προσπάθεια. Αν δεν εφαρμόζονται οι κανόνες, οι κοινωνίες καταρρέουν» είπε ο κύριος Αβραντίνης.

Επίσης, καταγράφονται τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που φτάνουν τα 5.000 στην Αθήνα και συνεχίζεται η προσπάθεια απομάκρυνσής τους. Εχει υπολογιστεί ότι αυτά καταλαμβάνουν 7.000 τ.μ. δημοσίου χώρου.

Επιπλέον, επανεξετάζονται τα δικαιολογητικά των μονίμων κατοίκων για χώρους στάθμευσης όπως επίσης και όλες οι ειδικές θέσεις στάθμευσης. Όπως λένε στο Δήμο Αθηναίων, αν πετύχουν οι προσπάθειες αυτές, θα απελευθερωθούν πάνω από 1.000 θέσεις πάρκινγκ.