Τον κίνδυνο να υπονομευτεί το Πανεπιστημιακό Ασυλο αλλά και δικαιώματα όπως αυτό της συνάθροισης επέσεισε με αφορμή την εγκατάσταση μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική. «Αν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το άσυλο για κάθε σκοπό, θα υπονομεύσουμε και το δικαίωμα των συναθροίσεων» είπε κατά τη διάρκεια εκτός ημερήσιας διατάξεως συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιοτης Αθήνας. Ο κύριος Καμίνηςέδωσε έμφαση στον τρόπο υπεράσπισης του ασύλου και σημείωσε ότι το υπονομεύουν φαινόμενα όπως το να έχουν καταντήσει σχολές, «οπλοστάσια».

Μάλιστα επέμεινε στην ορθότητα της στάσης που κράτησε, ο δήμος στην υπόθεση της νομικής: «Ναι στην ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά όχι συμπαράσταση στο αίτημα για μαζική νομιμοποίηση». Οπως είπε, το αίτημα αυτό, και την έγκριση της πλειονότητας του ελληνικού λαού δεν έχει, και είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που απαιτεί σύνθετες λύσεις. Εξήγησε ότι ο δήμος Αθηναίων ήταν ο μόνος φορέας που συμμετείχε σε σύσκεψη με τις πρυτανικές αρχές, «όταν αυτό ζητήθηκε από τον πΠρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών τη δεύτερη μέρα της κατάληψης με θεσμικό τρόπο και όχι μέσω των MME» , συμπλήρωσε με εμφανή με αιχμή προς τον κύριο Θεοδόση Πελεγρίνη.

H συζήτηση για τους μετανάστες προκλήθηκε με αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης (επικεφαλής Ν. Σοφιανός) για να βγει ψήφισμα υπέρ της λύσης των προβλημάτων νομιμοποίησης των μεταναστών. Το ψήφισμα απερρίφθη (11 λευκά μεταξύ των οποίων και του κυρίου Νικήτα Κακλαμάνη και 7 υπέρ). Ο κύριος Καμίνης τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά.