Ιωάννινα Φωτογραφικά πορτρέτα από την Καστοριά στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο

Πρόκειται για φωτογραφικά πορτρέτα από την Καστοριά και την περιοχή της την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα – Συλλογή Γιώργου Γκολομπία». Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου Ιωαννίνων από τις 5 Φεβρουαρίου

<b>Ιωάννινα </b>Φωτογραφικά πορτρέτα από την Καστοριά στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο | tovima.gr

Το Ριζάρειο Ίδρυμα και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν την έκθεση «Λεωνίδας Παπάζογλου.

Πρόκειται για φωτογραφικά πορτρέτα από την Καστοριά και την περιοχή της την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα – Συλλογή Γιώργου Γκολομπία». Η έκθεση παρουσιάζεται στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου Ιωαννίνων από τις 5 Φεβρουαρίου.

Ο Γιώργος Γκολομπίας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, διέσωσε και ανέδειξε το αρχείο του Λεωνίδα Παπάζογλου, το οποίο αποτελεί μια σημαντική μαρτυρία για την κοινωνική και οικονομική ζωή της Καστοριάς των αρχών του 20ού αιώνα.

Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες παρουσιάζουν κυρίως ατομικά και ομαδικά πορτρέτα κατοίκων της περιοχής της Καστοριάς, καθώς και στρατιωτικών ή, γενικότερα, ενόπλων με ποικίλη προέλευση.

Παράλληλα, σε μικρότερο μέρος των φωτογραφιών του απεικονίζονται σκηνές της καθημερινής ζωής, γεγονότα και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ξεχωρίζει η ματιά όλων γενικά των προσώπων που εικονίζονται στις φωτογραφίες, μια ματιά που έχει κάτι το αποφασιστικό, καθώς είναι στραμμένη προς το φακό.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 31 Μαΐου και παρουσιάζεται στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο, στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων.

Ώρες λειτουργίας: 09:00-16:00 καθημερινά (εκτός Τρίτης).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk