• Αναζήτηση
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

  «Επιστροφή στον κανόνα του χρυσού»

  Την επαναφορά στον κανόνα χρυσού για το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα εισηγήθηκε χθες, μέσω άρθρου του στη βρετανική οικονομική εφημερίδα «Financial Τimes», ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. Οπως υποστηρίζει, «παρ΄ όλο που για τα εγχειρίδια ο χρυσός συνιστά παλαιό νόμισμα, οι αγορές σήμερα τον χρησιμοποιούν ως εναλλακτικό νόμισμα», βάζοντας έτσι φωτιά στην ήδη θερμή συζήτηση για το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο του G20 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και στέλνοντας τον χρυσό σε νέο ιστορικό ρεκόρ, με 1.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Επιστροφή στον κανόνα του χρυσού» | tovima.gr

  Την επαναφορά στον κανόνα χρυσού για το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα εισηγήθηκε χθες, μέσω άρθρου του στη βρετανική οικονομική εφημερίδα «Financial Τimes», ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ. Οπως υποστηρίζει, «παρ΄ όλο που για τα εγχειρίδια ο χρυσός συνιστά παλαιό νόμισμα, οι αγορές σήμερα τον χρησιμοποιούν ως εναλλακτικό νόμισμα», βάζοντας έτσι φωτιά στην ήδη θερμή συζήτηση για το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, τρεις ημέρες πριν από τη σύνοδο του G20 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας και στέλνοντας τον χρυσό σε νέο ιστορικό ρεκόρ, με 1.399 δολάρια η ουγκιά! Η πρόταση κατατέθηκε σε συγκυρία χρονικά κρίσιμη, η οποία χαρακτηρίζεται από αντεγκλήσεις για τις εθνικές συναλλαγματικές πολιτικές απέναντι σε «παγκόσμιες ανισορροπίες» που συσσωρεύουν ταυτόχρονα τεράστια πλεονάσματα από τη μία πλευρά (τη Δύση) και τεράστια ελλείμματα από την άλλη (την Ανατολή).

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στο One Hyde Park Η θεραπαινίς Καντελάρια άφησε τις μικρές σταγόνες τσαγιού να κυλήσουν μέσα στις πορσελάνινες De Gournay κούπες. Παρατήρησα ότι τα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk