Φωτεινά σχέδια σε «τυφλούς τοίχους»

Με ζωγραφιές σε τυφλές όψεις κτιρίων σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, να αλλάξει το υπουργείο Περιβάλλοντος την όψη της πόλης. Ετσι, απρόσωποι τοίχοι οι οποίοι γειτονεύουν με ακάλυπτους χώρους σχεδιάζεται να αποκτήσουν χρώμα και να «ζωντανέψουν», αναζωογονώντας τον δημόσιο χώρο, όπως δείχνει η διπλανή φωτογραφία. Το πρόγραμμα θα είναι αρχικά πιλοτικό και θα έχει ως στόχο να φέρει την τέχνη στον δρόμο, έξω από τους αναμενόμενους θεσμικούς χώρους όπου περιμένει κανείς να δει έργα ζωγραφικής.

Με ζωγραφιές σε τυφλές όψεις κτιρίων σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, να αλλάξει το υπουργείο Περιβάλλοντος την όψη της πόλης. Ετσι, απρόσωποι τοίχοι οι οποίοι γειτονεύουν με ακάλυπτους χώρους σχεδιάζεται να αποκτήσουν χρώμα και να «ζωντανέψουν», αναζωογονώντας τον δημόσιο χώρο, όπως δείχνει η διπλανή φωτογραφία. Το πρόγραμμα θα είναι αρχικά πιλοτικό και θα έχει ως στόχο να φέρει την τέχνη στον δρόμο, έξω από τους αναμενόμενους θεσμικούς χώρους όπου περιμένει κανείς να δει έργα ζωγραφικής. Το υπουργείο Περιβάλλοντος σκοπεύει επίσης να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες μορφές κοινωνικότητας, ενεργοποιώντας τον πολίτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk