Εχει κοιμηθεί μόλις δύο ώρες αλλά εξετάζει κατοικίδια στο ιατρείο του. «Το περίφημα οργανωμένο κράτος του Ισραήλ και ο διαβόητος στρατός “ακριβείας” είναι μύθοι» εξηγεί ο Γιώργος Λιερός (φωτογραφία), κτηνίατρος, για τη «μεγάλη εμπειρία του ταξιδιού προς τη Γάζα».

Ηταν επιβάτης της «Σφενδόνης», πλοίο που καταλήφθηκε ταυτόχρονα με το τουρκικό. Την ώρα όμως που στον κόσμο γινόταν γνωστό το φονικό ρε σάλτο, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν γνώριζαν τίποτε: «Μόλις το βράδυ της Δευτέρας,μάθαμε για νεκρούς.Η επιβεβαίωση ήρθε την Τρίτηαπό τον έλληνα πρεσβευτή, τον οποίο ευχαριστώ δημόσια διότι έκανε περισσότερα από όσα μπορούσε».

Διαμαρτύρεται εντόνως για «το πλιάτσικο στα πράγματά μας. Γυρίσαμε με τα ρούχα με τα οποία συλληφθήκαμε. Κράτησαν τα διαβατήρια των περισσοτέρων. Το διαβατήριό μου είναι ελληνικό,ευρωπαϊκό,μέρος της Συνθήκης Σένγκεν. Τι κάνει η ΕΕ; Δεν επιθυμώ να χρησιμοποιηθεί,όπως στο Ντουμπάι,από ισραηλινούς πράκτορες για φόνους».

Δεν ξεχνά «τον ηρωικό Θοδωρή Μπούκα, καπετάνιο της “Σφενδόνης”, που άφησε το τιμόνι μόνο εξαιτίας των ηλεκτρικών όπλων που χρησιμοποίησαν εναντίον του» αλλά και την… επανάσταση στη φυλακή: «Οσο ήμασταν όλοι μαζίδεν νιώθαμε φόβο.Μόνο όταν απομονωνόταν κανείς ανησυχούσαμε,όπως συνέβη με τον Βαγγέλη Πισία και τον ξυλοδαρμό του στο αεροδρόμιο».

* Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χθες οι έλληνες ακτιβιστές και αναφέρθηκαν στον βάναυσο και σκαιό τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρθηκαν στο Ισραήλ ακόμη και λίγο πριν από την αναχώρησή τους για την Ελλάδα.

Επίσης περίπου 30 άτομα πραγματοποίησαν χθες νωρίς το μεσημέρι κατάληψη στο κτίριο τής ισραηλινών συμφερόντων εταιρείας κατασκευής αρδευτικών συστημάτων Νetafim στα Εξάρχεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η κατάληψη έληξε ειρηνικά λίγο πριν από τις 14.00.