• Αναζήτηση
 • Ελεύθερη η έξοδος και η είσοδος για 150.000 άτομα

  O λοι οι νόμιμοι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας θα μπορούν να ταξιδεύουν από και προς τις χώρες καταγωγής τους απρόσκοπτα, για προσωπικούς, οικογενειακούς και θρησκευτικούς λόγους, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2010, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η ρύθμιση αυτή αφορά περισσότερους από 150.000 μετανάστες. Ακόμη «το υπουργείο θα εισηγηθεί την τροποποίηση του νόμου 3386/2005, σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε ...

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ελεύθερη η έξοδος και η είσοδος για 150.000 άτομα | tovima.gr

  O λοι οι νόμιμοι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας θα μπορούν να ταξιδεύουν από και προς τις χώρες καταγωγής τους απρόσκοπτα, για προσωπικούς, οικογενειακούς και θρησκευτικούς λόγους, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2010, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η ρύθμιση αυτή αφορά περισσότερους από 150.000 μετανάστες.

  Ακόμη «το υπουργείο θα εισηγηθεί την τροποποίηση του νόμου 3386/2005, σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε ο πολίτης τρίτης χώρας, ο οποίος καταθέτει εμπρόθεσμα αίτηση ανανέωσης της άδειας διαμονής και λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος έχει λάβει μονάχα την μπλε βεβαίωση τύπου Α, να θεωρείται ότι έχει δικαίωμα εξόδου από τη χώρα για να επισκεφθεί τη χώρα καταγωγής του, καθώς και δικαίωμα επανεισόδου στη χώρα μας, έως ότου η διοίκηση αποφανθεί επί του αιτήματός του». Επίσης για τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης και του ασύλου συζήτησε χθες με τον κ. Χρυσοχοΐδη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφαλείας κ. Ζακ Μπαρό. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα «θα μεταφερθεί η αρμοδιότητα του ασύλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

  Πολιτική