Μία από τις μεγαλύτερες σταρ που ανέδειξε το Χόλιγουντ, η Γκρέτα Γκάρμπο, έλεγε ότι «αν είσαι ευλογημένος,είσαι ευλογημένος,είτε είσαι ελεύθερος είτε παντρεμένος». Αν μη τι άλλο, ευλογημένοι μπορούν να θεωρούνται οι ηγέτες των φιναλίστ του αποψινού (21.45,

ΝΕΤ) τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ: ο 27χρονος (εργένης ακόμη) αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ που κατέκτησε με τους Κόκκινους το υπέρτατο διασυλλογικό τρόπαιο το 2005 και ο 25χρονος (παντρεμένος τα τελευταία δύο χρόνια με την Καρολίνα Σέλικο, κόρη του αντιπροσώπου της Vercace στη Βραζιλία) ηγέτης της Μίλαν Κακά , ο οποίος στέφθηκε το 2002 παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία.

Ο Τζέραρντ θέλει το τρόπαιο ως πρώιμο γαμήλιο δώρο, καθώς αποφάσισε (επιτέλους) να παντρευτεί τη συμβία του Αλεξ Κιούραν, με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη δύο ετών Λίλι Ελα και την ενός έτους Λέξι . «Οπως και το 2005,φαβορί είναι η Μίλαν» δήλωσε χθες ο «Στίβι Τζι», αν και μέσα του ελπίζει ότι το κύπελλο θα πάει στο αουτσάιντερ, όπως και πριν από δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, όταν η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει 3-0 στο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει τον τίτλο στα πέναλτι. Από την άλλη, ο Κακά, πρώτος σκόρερ της εφετινής διοργάνωσης με 10 γκολ, ανήκει στο γκρουπ των Χριστιανών Αθλητών που προσπαθούν να διαφημίσουν τη θρησκεία τους μέσω του αθλητισμού και ευχαριστεί τον Ιησού Χριστό αναγράφοντας «ανήκω στον Χριστό» στα παπούτσια του, καθώς και αντίστοιχο μήνυμα στο μπλουζάκι που φοράει κάτω από τη φανέλα της Μίλαν.

Η ζωή τού βραζιλιάνου σουπερστάρ άλλαξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2000, όταν γλίστρησε στην αυλή των παππούδων του και χτύπησε το κεφάλι του στην άκρη της πισίνας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα λιποθύμησε στην προπόνηση της Σάο Πάολο. Ενα κόκαλο είχε σπάσει και κινδύνευε να μείνει παραπληγικός! Φόρεσε κολάρο για 50 ημέρες και άρχισε να προσεύχεται στον Θεό για να τον βοηθήσει. «Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε Ιστορία» δήλωσε χθες ο Κακά και επανέλαβε ότι «επιμένω να δείχνω με τη ζωή και τη δουλειά μου τι μπορεί να κάνει ο Θεός για εμένα,ώστε να καταλάβει ο κόσμος τι μπορεί να κάνει ο Θεός και για αυτούς» .

Απόψε πάντως δεν γράφει Ιστορία μόνο η Μίλαν, που κυνηγάει για έβδομη φορά τα ευρωπαϊκά σκήπτρα, αλλά και ο ίδιος: αν οδηγήσει τους Ροσονέρι στην κορυφή, τότε είναι πολύ πιθανό να επιβραβευθεί στο τέλος της χρονιάς με τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη και τη Χρυσή Μπάλα! Κάτι που, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αξίζει δίχως δεύτερη κουβέντα: «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και χαίρομαι αφάνταστα που θα τον έχουμε για πολλά χρόνια στην ομάδα μας».

Για πολλά χρόνια αναμένεται να μείνει και ο Τζέραρντ στη Λίβερπουλ καθώς είναι βέβαιο ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Κόκκινους, αν και ο τεχνικός κ. Ράφα Μπενίτεθ σκοπεύει να αλλάξει και πάλι τη μισή ομάδα. «Είναι αλήθεια ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση και ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στον τελικό δεν πρόκειται να αλλάξουμε το πλάνο και τον στόχο μας» προανήγγειλε ο ισπανός προπονητής, ο οποίος ουδέποτε κατάφερε να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Αντίθετα ως τεχνικός της Βαλένθια και μετέπειτα της Λίβερπουλ αναρριχήθηκε στην ευρωπαϊκή ελίτ και τώρα χτίζει τη νέα αυτοκρατορία των Κόκκινων.

Πριν από δύο χρόνια, όταν η Λίβερπουλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, έφυγαν από τους Κόκκινους οι Βλαντίμιρ Σμίτσερ , Ιγκόρ Μπίστσαν και Μίλαν Μπάρος, ενώ περιθωριοποιήθηκε ο ήρωας εκείνης της βραδιάς στην Κωνσταντινούπολη, ο τερματοφύλακας Γέρζι Ντούντεκ, ο οποίος θα εγκαταλείψει το «Ανφιλντ» αυτό το καλοκαίρι μαζί με τον Ρόμπι Φάουλερ. Τώρα ο κ. Μπενίτεθ δεν κρύβει ότι πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα του βρίσκονται οι επιθετικοί Σάμουελ Ετό της Μπαρτσελόνα και Φερνάντο Τόρες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Βέβαια για να αποκτηθούν αυτοί θα χρειαστεί να φύγουν κάποιοι άλλοι, και πρώτοι υποψήφιοι είναι οι Κράουτς, Μπέλαμι, Χίπια, Κιούελ και Γκονζάλες.

Αναφερόμενος στον τελικό ο κ. Μπενίτεθ αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να αναθέσει σε συγκεκριμένο παίκτη το μαρκάρισμα του Κακά, χαρακτήρισε τη Μίλαν «ομάδα με εξαιρετικά στοιχεία» και αστειεύτηκε όταν του ζητήθηκε μια πρόβλεψη: «Στην Κωνσταντινούπολη είχα πει ότι θα κριθεί στο ένα γκολ ο τελικός,αλλά έγινε ο καλύτερος τελικός στην ιστορία του αθλήματος.Τώρα το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν περιμένω κάτι ανάλογο γιατί,αν το πίστευα,θα χρειαζόμουν… γιατρό.Για εμάς επιτυχία είναι η διαδρομή μας προς τον τελικό.Σε αυτόν τον αγώνα θα είναι επιτυχία να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Μαζί του συμφώνησε λίγο αργότερα και ο αντίπαλός του κ. Κάρλο Αντσελότι. «Ο αγώνας της Κωνσταντινούπολης ανήκει στην Ιστορία.Αυτή είναι μια νέα αναμέτρηση και έχουμε ένα πανίσχυρο κίνητρο για τη νίκη.Το 2005 έγινε ένα εξαιρετικό ματς.Τότε ήμασταν καλύτεροι από τεχνικής πλευράς,αλλά εφέτος ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια που μετατρέπουν τη συμμετοχή μας στον τελικό σε τεράστια επιτυχία».