Ο Μάικλ Γουόλτσερ είναι 81 ετών. Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος που υποστήριξε, και για ένα διάστημα συμβούλευε, τον κατά έξι χρόνια μικρότερό του Μπέρνι Σάντερς όταν ο γερουσιαστής από το Βερμόντ διεκδικούσε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο φιλόσοφος θεωρούσε τον πολιτικό πιο κοντά στις δικές του ιδέες, πιο συνεπή, ιδεολογικά πιο έντιμο, έναν αυθεντικό αριστερό. Η Χίλαρι, πάλι, ήταν υπερβολικά κοντά στη Γουόλ Στριτ. Από τη στιγμή όμως που η πρώην υπουργός Εξωτερικών έγινε η επίσημη υποψήφια του κόμματός της για την προεδρία, ο Γουόλτσερ δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και τάχθηκε στο πλευρό της –πόσω μάλλον που, υπό την πίεση του ίδιου του Μπέρνι, η Χίλαρι μετατοπίστηκε σαφώς προς τα αριστερά, αναφέρουν Τα Νέα που φιλοξενούν συνέντευξή του.

Στις τελευταίες συνεντεύξεις του ο ομότιμος καθηγητής του Πρίνστον εξέφραζε τη βεβαιότητα ότι εύκολα ή δύσκολα η Χίλαρι θα το πάρει το ματς. Αλλά όταν του ζήτησα να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός. «Θα προσπαθήσω» μου είπε, «αλλά δεν έχω πολλά να πω, εκτός του ότι φοβάμαι πολύ».

Διαβάστε περισσότερα στα Νέα