Το Cooking for Charity είναι μια εκδήλωση που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με τη φιλανθρωπία. Με την επιμέλεια του executive chef του ξενοδοχείου Ekies All Senses Resort στη Χαλκιδική, Δημήτρη Παμπόρη, το Cooking for Charity φιλοξένει τρεις καταξιωμένους chef σε τρία διαφορετικά Σαββατοκύριακα. Σκοπός τους να προσφέρουν ένα μοναδικό μενού για έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων σε στο βραβευμένο gourmet εστιατόριο Treehouse.

Κατά τη διάρκεια του Cooking for Charity 2016, οι βραβευμένοι σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος από το Kastri Bistro, Αθηναγόρας Κωστάκος από το Bill & Coo και Δημήτρης Δημητριάδης από το Artisanal μας μύησαν στις αγαπημένες τους κουζίνες και παράλληλα ενίσχυσαν το έργο της Αγίας Βερονίκης – Σπίτι Στοργής, καθώς μέρος
των εσόδων από τις εκδηλώσεις δόθηκε στο ίδρυμα που βρίσκεται στον Άγιο Παύλο της Νικήτης Χαλκιδικής.

Το φετινό Cooking for Charity διευρύνει ακόμη περισσότερο τους γευστικούς μας ορίζοντες, καθώς οι προσκεκλημένοι chef, πέρα από την ιδιαίτερη ακτινοβολία που έχει ο καθένας, εκπροσωπούν μοναδικά την ελληνική και γαλλική κουζίνα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο (19/08 & 20/08) βρίσκει στο Treehouse τον Θοδωρή Παπανικολάου που αντιπροσωπεύει την πρώτη γραμμή της σύγχρονης ελληνικής μαγειρικής σκηνής και είναι ο σεφ του ξενοδοχείου AthensWas, μέλος των Design Hotels.

Θοδωρής Παπανικολάου

Τη σκυτάλη παίρνει ο Πασκάλ Φαβρ ντ’ Αν (26/08 & 27/08), βραβεύμενος με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο Le Favre d’Anne, ενώ το τρίτο Σαββατοκύριακο κλείνει με τον Αρνό Μπινιόν (02/09 & 03/09): τα φημισμένα πιάτα του από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Greenhouse στο Λονδίνο θα φέρουν μια συναρπαστική διάσταση στην κλασική γαλλική κουζίνα.

Πασκάλ Φαβρ ντ’ Αν

Όπως και πέρσι, το Cooking for Charity γίνεται με σκοπό να ενισχύσει τη δράση ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Φέτος το συνεργαζόμενο ίδρυμα είναι το Μπορούμε, μια Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.

Αρνό Μπινιόν