«Γερνάς!» μου πέταξε η κόρη μου όταν της είπα ότι ακόμη δεν έχω δοκιμάσει την κουζίνα του City Bistro. Σε αντίθεση με εμένα, εκείνη έχει κάνει στέκι της το φιλόξενο εστιατόριο της Στοάς Σπυρομήλιου, το οποίο εδώ και έναν χρόνο πέρασε στα χέρια του Χρύσανθου Πανά και – εξυπακούεται – του εξαιρετικού σεφ Νίκου Σκλήρα. Εννοείται ότι σήκωσα το γάντι αμέσως. Αποφάσισα μάλιστα να της κάνω έκπληξη και πέρασα από εκεί μεσημεράκι Σαββάτου, τότε που συναντιέται με την παρέα της.

Η ατμόσφαιρα, τόσο της παρέας όσο και του χώρου, ήταν χαλαρή. Φαίνεται ότι το φως που διαχέεται από τη γυάλινη οροφή της στοάς, σε συνδυασμό με τον πραγματικά παρισινό διάκοσμο του εστιατορίου, δημιουργεί τη χαρακτηριστική παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Η νεολαία έπινε ακόμη τα πρωινομεσημεριανά καφεδάκια, αλλά εγώ αποφάσισα να παραγγείλω φαγητό. Χωρίς να το έχω συνειδητοποιήσει, ο χώρος με είχε «μεταφέρει» στο Παρίσι και έτσι ζήτησα σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και φιλέτο γλώσσας meunière. Η κόρη μου, για να μου κάνει παρέα, έφαγε μια σαλάτα με κινόα. Ολα ήταν εξαιρετικά! Θα τολμήσω μάλιστα να πω ότι η γλώσσα ήταν πολύ καλύτερη από πολλές που έχω δοκιμάσει στα παρισινά μπιστρό κατά την τετραετή παραμονή μου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περιττό να σας πω ότι το αγάπησα το City Bistro, για το καλό φαγητό του, τη χαλαρή ατμόσφαιρα, το ευγενέστατο σέρβις, τους όμορφους θαμώνες (ναι, είμαι χαζομπαμπάς) και το γεγονός ότι επιτρέπει να συνυπάρχουν όλες οι ηλικίες, όλες τις ώρες. Δεν βλέπω λοιπόν την ώρα να ξαναζήσω την μπιστρο-εμπειρία που προσφέρει ένα βράδυ έπειτα από μια θεατρική παράσταση.

City Bistro: Βουκουρεστίου 1, Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα, τηλ. 210 3211 315