Υλικά για 4 άτομα

100 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
700 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
300 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml ζωμός κοτόπουλου
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε κύβους
150 γρ. πράσινο μήλο, τριμμένο
30 γρ. σταφίδες
10 γρ. ρίγανη, ξερή
αλάτι
Εκτέλεση
1. Αλατίζουμε καλά το χοιρινό. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το χοιρινό σε ένα πιάτο, πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ περιχύνουμε με τον ζωμό, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στον φούρνο στους 140°C μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.

3. Προσθέτουμε τις πατάτες, το μήλο και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Tips
Οταν σοτάρετε το χοιρινό προσέξτε να μην παραγεμίσετε την κατσαρόλα, γιατί η διαδικασία δεν θα γίνει σωστά. Η θερμοκρασία στην κατσαρόλα θα πέσει και δεν θα μπορέσετε να δώσετε έντονο χρώμα στο κρέας.
Αν η σάλτσα είναι αραιή στο τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να μαγειρέψουμε το φαγητό για μερικά λεπτά ξεσκέπαστο ώστε να συμπυκνωθούν τα υγρά.