Υλικά

Για το φύλλο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι ή λίγο τριμμένο τυρί, πικάντικο
½ ποτήρι του νερού έ.π. ελαιόλαδο
½ ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση
2 κιλά πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένα σε ροδέλες
1 λίτρο γάλα
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
700 γραμμ. φέτα, χοντροκομμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λευκό

Εκτέλεση
Φύλλο:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι ή το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι. Το αφήνουμε ώσπου να πιει όλο το γάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη φέτα, τα αβγά και τον μαϊντανό και τα ενσωματώνουμε στην κατσαρόλα. Πασπαλίζουμε με αρκετό λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σύνθεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε από 2 κ.σ. γέμιση σε κάθε κομμάτι και το διπλώνουμε σε πακετάκι. Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε τα πιτάκια και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά.