αναμονή: 6-8 ώρες, βράσιμο: 40 λεπτά

Υλικά

2 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
225 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 πιπεριές τσίλι, οι μισές με σπόρους (προαιρετικά), κομμένες σε λεπτές φέτες
60 ml ξίδι, λευκό
2 κ.σ. χυμό λάιμ (μοσχολέμονο)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 6-8 ώρες στο ψυγείο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το ξίδι, τον χυμό λάιμ και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μόλις η μαρμελάδα αρχίσει να βράζει την αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Αποστείρωση βάζων: Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί στρωμένο με μια πετσέτα και τα αφήνουμε στον φούρνο στους 100°C μέχρι να στεγνώσουν. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό ενώ και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω) και τα αφήνουμε έως ότου κρυώσουν.