Υλικά για 15-18 κομμάτια

Για τη γέμιση
100 γραμμ. σοκολάτα 52%-55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
100 ml κρέμα γάλακτος

Για τη ζύμη

300 γραμμ. αλεύρι σκληρό
5 γραμμ. αλάτι
15 ml έ.π. ελαιόλαδο
150 ml νερό

Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα

Εκτέλεση

Γέμιση: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει την αδειάζουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν το αδειάζουμε σε φόρμες σιλικόνης για παγάκια και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι. Το αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και μετά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια μιας κουπ πατ ή ενός ποτηριού κόβουμε το ζυμάρι σε δίσκους.

Συναρμολόγηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν. Τοποθετούμε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και τα σερβίρουμε ζεστά.