Στην τρίτη διοργάνωσή της, η ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση «It’s all, oh so souvenir to me» θα φιλοξενηθεί στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Περισσότεροι από 50 σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τα νέα σουβενίρ τους ορισμένα εκ των οποίων θα έχουν μια ιδιαιτερότητα: θα είναι εμπνευσμένα από τα εκθέματα αλλά και από το ίδιο το Μουσείο.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι το ίδιο. Να απομακρυνθούμε από τις στερεοτυπικές φολκλόρ εικόνες που μας έρχονται στον νου όταν ακούμε τη λέξη «σουβενίρ». Το πώς το έχουν καταφέρει οι έλληνες σχεδιαστές το έχουμε ήδη διαπιστώσει στις προηγούμενες δύο εκθέσεις που έχει διοργανώσει η ομάδα του «It’s all, oh so souvenir to me!». Με φρεσκάδα, με ευρηματικότητα, με φαντασία, με χιούμορ και τρυφερό αυτοσαρκασμό για την κιτς παράδοση που έχει να επιδείξει το είδος. Ολα ξεκίνησαν το 2013, όταν αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, visual artists, κεραμίστες, graphic designers κλήθηκαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα: «Πώς θα ήταν η Ελλάδα εάν ήταν σουβενίρ;». Το ερώτημα επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά στον χώρο της Matalou at home στην Πλάκα αλλά και εκτός Αθήνας όπου ταξίδεψε η έκθεση (στην Απολλωνία στη Σίφνο και στους χώρους του Sterna Nisyros Residences στη Νίσυρο).

Για την καλύτερη λοιπόν κατανόηση του διαλόγου ανάμεσα στο σύγχρονο ντιζάιν και την παράδοση κατηφορίστε προς το Μπενάκη, όπου θα βρείτε μέσα από δουλειές λιγότερο ή περισσότερο γνωστών σχεδιαστών όλες τις απαντήσεις.

* «It’s all, oh so souvenir to me. Vol. 3»: Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο της οδού Πειραιώς), από τις 26/03 έως τις 10/05 (Εγκαίνια: Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 18.00).


* Συμμετέχουν μεταξύ το Μουσείο Μπενάκη άλλων οι σχεδιαστές: A Future Perfect, B612, Σοφία και Δήμητρα Βάμιαλη, Hartovasilion Paperkingdom, IDISTI, Αργυρή Ζέλκα, Jazzt Design, Λίνα Καρανικολάου, Γιάννης Καρλόπουλος & Ηρα Σπαγαδώρου, Spyros Kizis, Koukoutsi, Σοφία Λαμπροπούλου, Less is More Design, Matalou at home, PloosDesign, Πριγκιπώ, Nicos Rakkas, Rdesign by Ritsa Anastasiadou, Dimosthenis Serketzis, Sugar Line Productions, Βασιλική Σύρμα, THEIA, thegreekbag by K. Rotsou, The Three Dots, Trouve mon Βouton.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ