Το 2013 βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το τούνελ στο οποίο μπήκαμε το 2008, όταν κατέφθασε ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Αιγόκερω και άρχισε, συντονισμένα με τον Ουρανό στον Κριό, να χτυπά σε καίρια σημεία το ωροσκόπιο της χώρας μας – και κυρίως στους οικονομικούς οίκους. Σιγά σιγά, θα αρχίσουμε να απομακρυνόμαστε από αυτή την επιρροή, ως την τελική έξοδο, η οποία ορίζεται αστρολογικά κάπου το 2015. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι σίγουρα πιο περίπλοκο και φέρνει μεγαλύτερη αστάθεια. Φεβρουάριος – Μάρτιος θα είναι μήνες έντασης σε πολιτικό επίπεδο και μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε πάλι ανακατατάξεις σε θέματα κυβέρνησης, διεθνών σχέσεων κτλ. Από το καλοκαίρι και έπειτα τα πράγματα θα είναι κάπως πιο ήπια, αλλά μην περιμένετε θαύματα και μαγικές λύσεις. Θεωρώ ότι ο μεγάλος κίνδυνος μιας άτακτης χρεοκοπίας ή μια έξοδος από την ΕΕ είναι πλέον πίσω μας, αλλά, μέχρι να ανασυγκροτηθούμε και να πιστέψουμε σε εμάς τους ίδιους και στη δυνατότητά μας να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή, θα χρειαστεί να περάσει ακόμη καιρός. Βέβαια, μέχρι το 2015, που θα διαρκέσουν και τα δύσκολα, θα επανεξετάσουμε αρκετές φορές τι κερδίζουμε μένοντας σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση που κλυδωνίζεται και πιθανώς να σκεφτούμε λίγο καλύτερα και τη δυνατότητα δημιουργίας και άλλων συμμαχιών. Σε κάθε περίπτωση, το νέο έτος μπορεί να μην είναι παιδική χαρά, σίγουρα όμως θα πνεύσει ένας άνεμος αισιοδοξίας που μας στέρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Σας εύχομαι ολόψυχα το αεράκι αυτό να αγγίξει και τη δική σας καρδιά. Αλλωστε, το σύνθημα του 2013 από το καλοκαίρι και έπειτα, με τους περισσότερους πλανήτες στα ζώδια του νερού, είναι επιστροφή στο συναίσθημα, στο ένστικτο και στην ανθρώπινη διάστασή μας. Μαζί με τους πλανήτες που αλλάζουν θέσεις, στο αέναο ταξίδι τους γύρω από τον Ηλιο, αλλάζουμε κι εμείς. Η αλλαγή είναι, τελικά, η μόνη σταθερή αξία στα χρόνια που έρχονται.

ΚΡΙΟΣ

21/3 – 19/4

Το 2012 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους περισσότερους Κριούς, κάποιες στιγμές ίσως και απογοητευτική, καθώς βλέπατε κόπους και προσπάθειες ετών, σε σχέσεις, στη δουλειά ή στα οικονομικά, να καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. Ευτυχώς για εσάς, το 2013 υπόσχεται να μην είναι τόσο δύσκολο, μολονότι είστε ακόμη δεμένοι στον τροχό των αλλαγών στη ζωή σας και αυτό σημαίνει ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια αργούν. Οι γεννημένοι μετά τις 26 Μαρτίου και ως το ξεκίνημα του Απριλίου θα υποχρεωθούν ή θα επιδιώξουν μόνοι τους ριζικές αλλαγές. Οι υπόλοιποι θα προσπαθήσετε να σώσετε ό,τι μπορείτε από τα χτυπήματα του Κρόνου των προηγούμενων χρόνων και να δημιουργήσετε προοπτικές ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Αν φτάσατε ως το 2013 χωρίς να υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην προσωπική σας ζωή, αυτό σημαίνει πως οι σχέσεις ή ο γάμος σας αντέχουν στα δύσκολα, άρα αξίζει να τα ενισχύσετε μέσα στη νέα χρονιά, που δεν δημιουργεί τόσες δυσκολίες. Μάλιστα, το διάστημα ως τον Ιούνιο προσφέρεται περισσότερο από ό,τι εκείνο του δευτέρου εξαμήνου, μολονότι, σε γενικές γραμμές, μέχρι τον Οκτώβριο έχετε μεγαλύτερες ελπίδες ανασυγκρότησης και βελτίωσης στις σχέσεις σας. Το ίδιο διάστημα είναι πιο θετικό και για να προχωρήσετε σε έναν γάμο, συμβίωση, επισημοποίηση ή σε ένα ευκολότερο διαζύγιο, αν το έχετε πάρει απόφαση να προχωρήσετε σε διαφορετικούς δρόμους. Μετά τις 26/6, με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο, το σπίτι, η οικογένεια και οι συγγενείς θα διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο της προσοχής και της ενέργειάς σας. Αν υπήρχαν ενδοοικογενειακά «θέματα», προσπαθήστε να τα προωθήσετε μέσα στη χρονιά και να τα επιλύσετε. Ενα ακόμη πιθανό σενάριο του 2013 είναι η αλλαγή σπιτιού, είτε αυτή προκύπτει από την επιθυμία να συμβιώσετε με το ταίρι σας είτε από την ανάγκη σας να αποκτήσετε τον δικό σας χώρο. Ο Ουρανός στο ζώδιό σας, ακάθεκτος, επηρεάζει εφέτος τους γεννημένους μετά τις 26/3 και ως την αρχή του Απριλίου, φέρνοντας κεραυνοβόλους έρωτες, γάμους ή χωρισμούς. Αν δεν είστε απόλυτα αφοσιωμένοι σε μια σχέση επειδή δεν περνάτε καλά, αλλά φοβάστε να αλλάξετε τα πράγματα, να ξέρετε πως το ανικανοποίητο θα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, ώσπου να αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αλλαγές. Αν δεν είστε σε σχέση αυτή την εποχή, τα κριτήρια επιλογής θα πρέπει να είναι πιο ουσιαστικά από το να περνάτε απλώς καλά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Αν είστε από τους τυχερούς που η επιχείρησή σας ή η εργασία σας διασώθηκε από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα του Κρόνου τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα στο 2013 θα μπορέσετε να στρέψετε το κλίμα υπέρ σας και να την ενισχύσετε. Προτιμήστε δυνατούς συνεταίρους και συνεργάτες, όσο και αν σας δυσκολεύει ο χαρακτήρας τους, επειδή έτσι έχετε περισσότερες ελπίδες επαγγελματικής και οικονομικής ανόρθωσης. Το μεγάλο τρίγωνο Δία –
Κρόνου – Ποσειδώνα (ο Κρόνος κυβερνά την καριέρα) μετά τον Ιούλιο θα βοηθήσει να ισχυροποιήσετε τα επαγγελματικά σας, αρκεί να έχετε στρατηγική και οργάνωση, και όχι απλώς καλές ιδέες. Ως τον Ιούνιο θα είναι πιο εύκολο να διαφημίσετε τη δουλειά, τα ταλέντα και τις ικανότητές σας και να κερδίσετε πελάτες, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Ευνοημένοι θα είναι και όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση, τον τουρισμό, τα ΜΜΕ. Ακόμη, το 2013 βοηθά να επενδύσετε σε γνώση, επιμόρφωση, σπουδές σε νέα αντικείμενα, καθώς επίσης και μεταπτυχιακά. Οικονομικά, τα πράγματα το 2013 εξακολουθούν να είναι ζορισμένα, με την έννοια ότι ίσως τρέχετε να καλύψετε «τρύπες» που άνοιξε η προηγούμενη χρονιά. Τα θέματα της οικογένειας ή τα ακίνητα και η περιουσία σας μπορεί να εξαντλούν τα οικονομικά σας αποθέματα. Από την άλλη, πιθανώς να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε μέρος της περιουσίας σας ή να κάνετε κάποια συμφέρουσα πώληση μέσα στο καλοκαίρι.

Ταύρος

20/4 – 20/5

Από τον Οκτώβριο του 2012 άλλαξε αρκετά το κλίμα στην καθημερινότητά σας και μάλλον επιβαρύνθηκε, με την άφιξη του Κρόνου σε ένα κομβικό σημείο του ωροσκοπίου σας, αυτό των σχέσεων, του γάμου και των συνεργασιών. Ο Κρόνος θα συνεχίσει την πορεία του στον Σκορπιό και το 2013, κάνοντας προτεραιότητα το ποιοτικό ξεκαθάρισμα στις σχέσεις και την ανάληψη αποφάσεων για το ποιες από αυτές τις σχέσεις, προσωπικές και επαγγελματικές, πρέπει να συνεχιστούν και πώς. Βέβαια, από τις 26/6 θα έχετε και ενισχύσεις στη δύσκολη αποστολή σας: την ευνοϊκή επιρροή του Δία από τον Καρκίνο, η οποία, με τη θετική όψη που θα δημιουργήσει με τον Κρόνο, θα σας βγάλει σε έναν πιο σταθερό και σίγουρο δρόμο σε κάποια σημαντική σχέση.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Ο έρωτας δεν είναι παιχνίδι-χαρά-διασκέδαση αυτή τη χρονιά, και πώς να είναι άλλωστε, όταν ο Κρόνος ρίχνει κάπως βαριά τη σκιά του στις σημαντικές σχέσεις και στον γάμο σας; Πολλά θα εξαρτηθούν, πάντως, από την επιθυμία σας να βάλετε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και να αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο όλα τα δύσκολα, χωρίς να προσπαθήσετε να τα καταχωνιάσετε. Η υπομονή σας θα δοκιμαστεί σε μια σχέση ή στον γάμο σας, ενώ μπορεί να προκύψουν εφέτος και γνωριμίες με καρμικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι θα σας οδηγήσουν σε εξέλιξη και ανάπτυξη – όχι, βέβαια, με τον εύκολο τρόπο. Φυσικά, μετά τον Ιούνιο, δεν θα είναι λίγοι οι Ταύροι που θα βρουν σίγουρο λιμάνι σε μια σχέση, θα προχωρήσουν σε έναν γάμο και στη δημιουργία οικογένειας ή θα πάρουν απόφαση να τελειώσουν μια αδιέξοδη και φθαρμένη σχέση, με ένα διαζύγιο ή έναν χωρισμό. Εκτός από τον Κρόνο, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικής σας ζωής θα παίξουν και οι εκλείψεις μέσα στην καινούργια χρονιά, που πραγματοποιούνται στον άξονα του ζωδίου σας με τον Σκορπιό (25/4, 10/5 και 3/11 σημειώνονται οι εκλείψεις που σας αφορούν περισσότερο και δημιουργούν τις απαραίτητες δονήσεις για να αλλάξουν τα πράγματα ή να μπουν νέοι άνθρωποι στη ζωή σας). Το σημαντικότερο μάθημα του 2013 είναι πώς θα συντηρήσετε άσβεστη τη φλόγα του έρωτα, αντιμετωπίζοντας τον χρόνο που φθείρει και την πιο ικανοποιητική σχέση. Από την άλλη, κόντρα στη βολή σας και στην ανάγκη σας για σταθερότητα, θα καταφέρετε να διακρίνετε ποιες σχέσεις λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εξέλιξή σας και σας κρατούν πίσω.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το 2013 μπορεί να αισθανθείτε ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζεστε δεν αναγνωρίζουν τη συμβολή σας, ή υποτιμούν αυτά που προσφέρετε, και έτσι θα οδηγηθείτε σε επανεκτίμηση των συνεργασιών σας προκειμένου να νιώσετε μεγαλύτερη ικανοποίηση ή αυτοπεποίθηση. Για κάποιους το σενάριο αυτό προέκυψε ήδη από το φθινόπωρο του 2012 και για άλλους θα λάβει χώρα μέσα στο 2013. Η αντίθεση του Κρόνου προς το ζώδιό σας συνήθως συνδέεται και με μια περίοδο επαγγελματικής κορύφωσης, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν στον δρόμο σας άλλοι άνθρωποι που θα διακρίνουν σε εσάς το ταλέντο, την εργατικότητα και τις άλλες σας ικανότητές σας και θα θελήσουν να δουλέψουν μαζί σας. Από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, μέχρι τις 26/6, ο Δίας από τους Διδύμους θα βοηθήσει να βρείτε πόρους, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας. Κάποιοι, μάλιστα, ίσως βρείτε και μια δεύτερη απασχόληση για να ενισχύσετε τα έσοδά σας. Στο τέλος Μαΐου έχετε αρκετές πιθανότητες να πάρετε μια αύξηση ή να δείτε βελτιωμένα τα εισοδήματά σας και από άλλες πηγές. Τα ευνοϊκά τρίγωνα του Δία από τον Καρκίνο προς τον Κρόνο στον Σκορπιό, που επαναλαμβάνονται τρεις φορές, από το καλοκαίρι του 2013 ως το 2014, μπορούν να συμβάλουν σε μια σύμπραξη ή συνεργασία, με κάποιον ισχυρό συνέταιρο ο οποίος θα σας βγάλει από τα δύσκολα της κρίσης, ενώ μπορεί από τη δύσκολη θέση να σας βγάλουν και ισχυροί φίλοι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

21/5 – 21/6

Το 2013 αποτελεί μια πολύ καλύτερη εκδοχή της προηγούμενης χρονιάς, αφού οι δυσκολίες θα είναι πολύ λιγότερες και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη, πρόοδο και ευτυχία πολύ περισσότερες και μάλιστα απλωμένες σε όλη τη διάρκειά του. Ο Δίας στο ζώδιό σας (μία φορά κάθε 12 χρόνια συμβαίνει αυτό) μέχρι τις 26/6 σάς δίνει την ευκαιρία να βάλετε τις βάσεις για έναν νέο κύκλο εμπειριών και αρκετοί μάλιστα ίσως αγγίξετε το όνειρό σας σε κάποιον τομέα, είτε στην προσωπική σας ζωή είτε στα επαγγελματικά, σε θέματα σπουδών κτλ. Το σημαντικότερο είναι ότι ο Δίας θα ανεφοδιάζει σταθερά την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία σας. Επειτα από αυτό, όλα φαίνονται ευκολότερα!

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Οι σχέσεις παραμένουν ισχυρό πεδίο δράσης και το 2013, όπως ήταν και την προηγούμενη χρονιά. Μόνο που εφέτος οι εκλείψεις που τις επηρεάζουν περιορίζονται σε μία και μοναδική, αυτή που πραγματοποιείται στις 25/5 στον Τοξότη. Σε αυτή την έκλειψη, στην οποία συμμετέχει ο Ποσειδώνας, καλό είναι να είστε προσεκτικοί στις συναισθηματικές επενδύσεις, γιατί τα παραμύθια που υπόσχεται ο Ποσειδώνας είναι μαγικά και ρομαντικά, αλλά κρύβουν δράκους που δεν είναι ορατοί με την πρώτη ματιά. Θα επηρεαστούν οι γεννημένοι τον Μάιο (ως τις 27). Οι υπόλοιποι Δίδυμοι έχετε μεγαλύτερη άνεση στα θέματα των σχέσεων και μάλιστα, μέχρι το καλοκαίρι, μπορεί να κάνετε μια συγκλονιστική γνωριμία, να προχωρήσετε σε μια δέσμευση ή στην επισημοποίηση της σχέσης σας ή ακόμη μπορεί να βγείτε πιο εύκολα από μια κακή σχέση ή γάμο. Πολλές φορές, η επιρροή του Δία μάς κάνει να νιώθουμε ανικανοποίητοι και ανήσυχοι και ίσως να μη δίνουμε αρκετή προσοχή στα «δεδομένα» μας. Μην πέσετε στην παγίδα του και μη διακινδυνεύσετε μια σίγουρη και ικανοποιητική σχέση για κάτι εφήμερο, που ναι μεν έχει πάθος, αλλά όχι πολλές πιθανότητες επιβίωσης αφότου φύγει η λάμψη του καινούργιου. Ακόμη, είναι πιθανόν εφέτος να σχετιστείτε με άτομα αρκετά μικρότερης ηλικίας, για τα οποία θα λειτουργήσετε, εκτός από σύντροφοι, και ως μέντορες, ενώ δεν αποκλείεται τη χαρά μιας σχέσης να μεγιστοποιήσει η έλευση απογόνου! Στο δεύτερο εξάμηνο η προτεραιότητα στη ζωή σας μετατοπίζεται από τον τομέα των σχέσεων στον τομέα των επαγγελματικών και των οικονομικών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Από τον Οκτώβριο του 2012, ο τομέας της καθημερινότητας της δουλειάς σας έχει επιβαρυνθεί από την παρουσία του Κρόνου και δημιουργεί περισσότερο στρες και άγχος παρά ικανοποίηση. Ετσι, μπορεί να νιώθετε ότι έχετε χάσει τον δημιουργικό σας οίστρο, γιατί είστε υποχρεωμένοι να δουλεύετε υπό δύσκολες συνθήκες, με περιοριστικούς κανόνες και όρους, με δύστροπους συνεργάτες ή προϊσταμένους, ή ανθρώπους που έχουν μια συντηρητική και περιορισμένη προσέγγιση στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η δουλειά. Η επιρροή αυτή συνεχίζεται και το 2013, αλλά, από το καλοκαίρι και μετά, ο Δίας θα δώσει πάλι τις λύσεις! Με την είσοδό του στον Καρκίνο και το μεγάλο τρίγωνο που θα πραγματοποιήσει με τον Κρόνο στον Σκορπιό και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς (στον τομέα της καριέρας), θα βοηθήσει να ενισχύσετε το προφίλ σας, να πάρετε ίσως προαγωγή, να γίνετε πιο δημιουργικοί ή πιο παραγωγικοί. Αυτό θα έχει ως συνέπεια και την αύξηση των εισοδημάτων σας. Κάποιοι Δίδυμοι θα θελήσετε να ανοίξετε τα φτερά σας και να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας, πιθανώς και στο εξωτερικό. Αν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, οργανώστε το καλύτερα στο πρώτο εξάμηνο, όσο θα παραμένει ο Δίας στο ζώδιό σας. Ακόμη, αν επιθυμείτε να πουλήσετε μια επιχείρηση, κάντε τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις τέλος Μαΐου, ή τον Ιούνιο, και προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Ο Δίας στον τομέα των οικονομικών μετά τις 26/6 και για έναν ολόκληρο χρόνο θα ενισχύσει τα έσοδα και θα λειτουργήσει θετικά, κυρίως αν δεν πάρετε ρίσκα τέλος Αυγούστου ή τον Δεκέμβριο!

Καρκίνος

22/6 – 22/7

Εκπροσωπείτε ένα από τα τέσσερα ζώδια που βρέθηκαν στη δίνη των αλλαγών τις οποίες επέβαλαν το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα τα τελευταία χρόνια και η δύσκολη θέση του Κρόνου προς το ζώδιό σας. Η πρώτη επιρροή θα συνεχιστεί και το 2013, κυρίως για τους γεννημένους μετά τις 26 Ιουνίου (και ως τις 3 Ιουλίου), αλλά τουλάχιστον γλιτώνετε τη δεύτερη, που ήταν πιο βαριά και ίσως μοιραία σε κάποιους τομείς. Πλέον, ο Κρόνος σάς κοιτάζει φιλικά από τον Σκορπιό, ενώ από τις 26/6, έρχονται ενισχύσεις για την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία σας. Βλέπετε, μπαίνει στο ζώδιό σας ο ευεργέτης Δίας, για να διώξει μακριά τις στενοχώριες και τα μεγάλα άγχη και να φέρει ευκαιρίες προόδου και ανάπτυξης παντού.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Μετά τις απογοητεύσεις και τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, με την επιρροή του Κρόνου, είναι αλήθεια ότι γίνατε αρκετά δύσπιστοι και καχύποπτοι απέναντι σε όλους όσοι σας πλησιάζουν, ακόμη και αν οι προθέσεις τους είναι καλές, τόσο σε ερωτικό όσο και σε φιλικό επίπεδο. Φαίνεται ότι μαζί με τον Κρόνο λειτούργησε βαθιά και ο Πλούτωνας, που από το 2008 πήρε θέση στον τομέα σχέσεων και γάμου. Αν η σχέση ή ο γάμος σας έχει αντέξει τα χτυπήματα της μοίρας και είστε ακόμη μαζί στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αξίζει τον κόπο να δείτε πώς θα τα ενισχύσετε και, γιατί όχι, με το πέρασμα του Δία στο ζώδιό σας, στις 26/6, να προχωρήσετε σε ένα άλλο επίπεδο συμβίωσης ή γαμήλιας συνύπαρξης. Μάλιστα, το 2013 είναι μία από τις τυχερές σας χρονιές και για την απόκτηση απογόνου. Αν, βέβαια, κρίνετε ότι θα χάσετε κι άλλον χρόνο σε μια κατάσταση από καιρό «πεθαμένη», αποφασίστε με συνοπτικές διαδικασίες να τελειώνετε και να αφήσετε το πεδίο ελεύθερο για να έρθουν άλλοι, πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας, οι οποίοι θα έχουν την επιθυμία να επιστρέψουν κάτι από αυτά που δίνετε και εσείς σε αυτούς. Το 2013 προσφέρεται ακόμη και για να δείτε την αλήθεια μιας σχέσης, αν δεν είστε σίγουροι για τα αισθήματα του άλλου ή και για τα δικά σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε περαιτέρω με ανθρώπους που μένετε μαζί τους μόνο από ανασφάλεια και όχι από πραγματική αγάπη ή έρωτα. Ευτυχώς ο Δίας θα εξανεμίσει τις φοβίες σας, θα σας απαλλάξει από διάφορα βαρίδια και θα σας επιτρέψει να συνάψετε πιο ισότιμες σχέσεις.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το 2013 έρχεται με καλύτερους οιωνούς για τα επαγγελματικά σας και με πολλές ευκαιρίες να κάνετε μια δουλειά η οποία θα σας αρέσει και θα σας βοηθήσει και στα οικονομικά. Ο Ουρανός συνεχίζει τη μεγάλη βόλτα του σε αυτόν τον τομέα, φέρνοντας ξαφνικές αλλαγές σε συνθήκες, πρόσωπα και δομές και εφέτος επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους μετά τις 26/6 και μέχρι την αρχή του Ιουλίου. Εσείς μπορεί να αποφασίσετε να κυνηγήσετε μόνοι σας μια


δουλειά, να ανεξαρτητοποιηθείτε ή και να κοιτάξετε λίγο πιο έξω από τα στενά σύνορα του τόπου στον οποίο διαμένετε ή της χώρας γενικότερα. Με τις ευχές και τη στήριξη του Δία μπορείτε να τα καταφέρετε. Βέβαια, μέχρι να νιώσετε ασφαλείς ότι θα έχετε δουλειά και εισόδημα, μη θυσιάσετε στον βωμό της δυσαρέσκειας και του ανικανοποίητου μια σταθερή εργασία για το καινούργιο, που γοητεύει μεν, αλλά δεν ξέρετε ακόμη τις δυνατότητές του. Τα μεγάλα τρίγωνα Δία – Κρόνου – Ποσειδώνα θα εξυπηρετήσουν τους νεότερους σε θέματα σπουδών και στην απόκτηση πτυχίου, ενώ μπορεί το εξωτερικό να αποτελεί μια καλή εναλλακτική. Εξαιρετική είναι η όψη αυτή, που επαναλαμβάνεται τρεις φορές μέχρι το καλοκαίρι του 2014, και για όσους έχετε καλλιτεχνική φλέβα και χρειάζεστε έμπνευση. Στα οικονομικά εξακολουθεί να επικρατεί στενότητα και, παρά τις προοπτικές αύξησης των εισοδημάτων σας, θα υπάρχει κάτι το οποίο θα μειώνει τα κέρδη σας, είτε είναι η βαριά φορολογία είτε διάφορα άλλα, έκτακτα, που αφορούν το σπίτι ή την περιουσία σας.

ΛΕΩΝ

23/7 – 22/8

Από τον Οκτώβριο του 2012 κάτι άλλαξε στη ζωή σας και βάρυνε το κλίμα και τη διάθεσή σας. Αναφέρομαι, βέβαια, στην είσοδο του Κρόνου στον Σκορπιό, η οποία εξακολουθεί να σας επηρεάζει και το 2013, διαμορφώνοντας ένα κάπως πιο περιοριστικό και σύνθετο πεδίο δράσης στους περισσότερους τομείς. Το πρώτο εξάμηνο θα έρθει και κάποια βοήθεια, η οποία θα περιορίσει κάπως την πίεση που νιώθετε ή θα σας προφυλάξει από χειρότερες καταστάσεις. Ο Δίας από τους Διδύμους, μέχρι τις 25/6, θα σας ευνοεί μέσω φίλων ή συνεργατών και θα βοηθά να σημειώσετε πρόοδο, επιτυγχάνοντας κάποιους στόχους. Το πιο δύσκολο και απαιτητικό διάστημα της χρονιάς είναι το φθινόπωρο, με τον Αρη στο ζώδιό σας το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, οπότε θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί παντού.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Ο Κρόνος, σε ένα κομβικό σημείο στο ωροσκόπιό σας, είναι ο απόλυτος δείκτης για το ποιες από τις σχέσεις σας θα εξακολουθήσουν να έχουν μια θέση στο πλευρό σας και ποιες θα απομακρυνθούν. Οσο και αν προσπαθήσετε στην επιφάνεια, δύσκολα θα καλύψετε τις ελλείψεις, τα παράπονα και τις αδυναμίες μιας σχέσης, αν δεν έρθουν στο προσκήνιο για να λυθούν με διάλογο ή ό,τι άλλο πιστεύετε ότι χρειάζεται να γίνει. Αν είστε σε μια δοκιμασμένη σχέση και επιθυμείτε να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια και να παντρευτείτε, τότε επιχειρήστε το καλύτερα με τον Δία στους Διδύμους ως τις 26/6, και σίγουρα πριν από το φθινόπωρο. Κάποιοι μπορεί να υποχρεωθείτε, μάλιστα, να οδηγηθείτε εκεί, πιθανώς από μια απρόοπτη εγκυμοσύνη ή πιέσεις από την άλλη πλευρά. Αν το 2013 σάς βρίσκει μόνους, θα έχετε ευκαιρίες για νέες γνωριμίες, αλλά μη βιαστείτε ούτε να τις βαφτίσετε μόνιμες σχέσεις ούτε βέβαια να αποφασίσετε γρήγορα επισημοποιήσεις και γάμους. Πάρτε τον χρόνο σας, εξετάστε καλύτερα τα δικά σας αισθήματα και της άλλης πλευράς, και δείξτε ψυχραιμία, όσο ερωτευμένοι και αν είστε. Αυτή τη χρονιά θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα και τα θέματα της οικογένειάς σας, κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ή οι πιο μικροί που χρειάζονται τη βοήθειά σας. Ακόμη, πηγή άγχους και αγωνίας μπορεί να είναι και ένα ακίνητο, είτε για οικονομικούς είτε για άλλης φύσεως λόγους. Κάπως καλύτερα θα είναι τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα από το καλοκαίρι και μετά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Δύο είναι τα πιθανά σενάρια με το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα να επηρεάζει τα επαγγελματικά σας: είτε είστε ενθουσιασμένοι με κάτι καινούργιο το οποίο έχετε αναλάβει είτε νιώθετε κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τη δουλειά σας, ίσως επειδή η κρίση την έχει υποβαθμίσει ή επειδή δεν βλέπετε να αλλάζει κάτι δραστικά προς το καλύτερο. Οι εκλείψεις, και κυρίως αυτή στις 10/5, στον τομέα της καριέρας, μπορεί να σας δείξουν έναν νέο δρόμο. Ενα άλλο σενάριο είναι να νιώθετε ότι δεν αμείβεστε ικανοποιητικά για τις τόσες ώρες δουλειάς, οπότε έχετε μπει στη διαδικασία να αναζητήσετε εναλλακτικές, μερικοί ακόμη και μακριά από τον τόπο διαμονής σας ή σε μια άλλη χώρα, ή ασχολούμενοι με ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο εργασίας από αυτό που είχατε συνηθίσει. Αν φτάνετε στο 2013 περιμένοντας το επίδομα ανεργίας για να ζήσετε, βάλτε τα δυνατά σας στο πρώτο εξάμηνο για να βρείτε μια δουλειά, και ιδιαίτερα κατά τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Οχι ότι μετά αποκλείεται να βρείτε κάτι, απλώς ίσως να μην είναι τόσο καλοπληρωμένο ή να μη σας εκφράζει τόσο πολύ. Στο τελευταίο τετράμηνο του χρόνου πιθανώς να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και από ανωτέρους, προϊσταμένους και να βρίσκεστε συνέχεια σε απολογητική θέση. Μη χάνετε την ψυχραιμία σας. Αλλωστε, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Και το 2013 δεν αποκλείεται η επιτυχία ή μια προαγωγή, απλώς η αίσθηση που θα έχετε είναι ότι σας βγαίνει… από τη μύτη το όποιο καλό. Μην ανησυχείτε, όμως, η αναγνώριση δεν θα αργήσει και τελικά το 2014 δεν είναι τόσο μακριά!

Παρθένος

23/8 – 22/9

Το 2013 έρχεται με μεγαλύτερη αισιοδοξία και καλές προοπτικές στους περισσότερους τομείς, κάτι που έχει να σας συμβεί αρκετά χρόνια! Οι μόνοι που χρειάζεται να προσέξουν είναι οι γεννημένοι στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου, διότι ο Ποσειδώνας απέναντί σας, από τους Ιχθύς, μπορεί να σας παραπλανήσει και να σας οδηγήσει σε αδιέξοδες σχέσεις και συνεργασίες, οι οποίες, στην αρχή τουλάχιστον, φαντάζουν ως η ενσάρκωση των πιο τρελών ονείρων. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν θα είναι έτσι απαραίτητα, αλλά, ώσπου να το ξεκαθαρίσετε, θα πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος. Ως το καλοκαίρι, τα θέματα καριέρας θα ευνοούνται ποικιλοτρόπως, μολονότι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα σας παιδέψουν λίγο. Από το καλοκαίρι και μετά, ισχυροποιείστε και αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των κόπων σας.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Με εξαίρεση τους γεννημένους το διάστημα 23-28 Αυγούστου, που επηρεάζεστε από τον Ποσειδώνα στον 7ο ηλιακό οίκο σας, ο οποίος συμβολίζει τις σχέσεις και τον γάμο και έχει παραπλανητικό χαρακτήρα, οι υπόλοιποι Παρθένοι δεν θα έχετε σημαντικά εμπόδια ή προβλήματα στην προσωπική σας ζωή. Μάλιστα, αναλαμβάνοντας κάποιες πρωτοβουλίες, θα μπορούσατε να ανανεώσετε μια σχέση ή να προχωρήσετε σε γάμο ή συμβίωση μετά τις 15/7, που το διάστημα προσφέρεται περισσότερο. Η κρίσιμη περίοδος για να καταλάβετε πόσο ισχυρά είναι τα αισθήματα σε μια σχέση ή στον γάμο σας είναι αυτή που εκτείνεται από τις 2/2 ως το μέσον του Μαρτίου. Τότε μπορεί να διακρίνετε πιο εύκολα και τις προθέσεις των άλλων απέναντί σας. Αν είστε μόνοι-ες, το 2013 υπόσχεται να φέρει αρκετές επιλογές στον δρόμο σας, ώστε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο. Το 2013 ευνοείται και η απόκτηση απογόνου αν το επιθυμείτε. Μάλιστα, το διάστημα από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2014 είναι το πιο τυχερό για νέες γνωριμίες, για να διευρύνετε τον φιλικό σας κύκλο, να παντρευτείτε και να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια. Πιο δύσκολες θα είναι οι σχέσεις σας με Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους. Σε αυτές τις σχέσεις μάλλον θα χρειαστεί να δώσετε περισσότερα από αυτά που τελικά θα πάρετε. Είναι, όμως, σχέσεις που θα σας τραβούν σαν μαγνήτης.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δίας περιδιαβάζει στον τομέα της καριέρας, δίνοντας υποσχέσεις για κάτι καλύτερο στα επαγγελματικά. Βέβαια, καλό θα είναι ως τις 26/6 να διατηρήσετε πιο χαμηλούς τόνους και να μην είστε τόσο απαιτητικοί, με κίνδυνο να φανείτε ισχυρογνώμονες ή αδιάλλακτοι. Από τις 26/6 και μετά το διάστημα είναι ακόμη πιο ευνοϊκό για να φτάσετε ψηλά και να χαρείτε με μια προαγωγή, την ενίσχυση της θέσης σας, την επέκταση των δραστηριοτήτων σας και, φυσικά, μια βελτίωση και των οικονομικών δεδομένων. Στον τομέα της καριέρας και της υλοποίησης των στόχων σας φαίνεται ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο τόσο οι δημόσιες σχέσεις σας όσο και οι φίλοι. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να σας δώσουν μια ευκαιρία να κάνετε μια πολύ καλή συνεργασία και να ωφεληθείτε, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά. Πολύ σημαντικοί μήνες θα είναι ο Ιανουάριος και το διάστημα μετά τις 15/6, μέχρι το φθινόπωρο, για τα καινούργια σχέδιά σας. Οικονομικά, θα νιώσετε πιο άνετοι, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι από τη μια μέρα στην άλλη θα γίνετε πλούσιοι. Φεύγουν, όμως, τα μεγάλα βάρη, τα πολλά έξοδα, ενώ κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητές σας μπορεί να είναι εξαιρετικά αποδοτικές και να τονώσουν το πορτοφόλι σας. Το μεγάλο τρίγωνο Δία –
Κρόνου – Ποσειδώνα, που θα σχηματιστεί τρεις φορές από το καλοκαίρι του 2013 ως το καλοκαίρι του 2014, θα βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε ταλέντα και ικανότητες, κυρίως στο επικοινωνιακό κομμάτι, και να συμπράξετε με ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να σας οδηγήσουν σε ένα πιο υγιές μέλλον για την καριέρα σας, αλλά και την καθημερινότητά σας.

Ζυγός

23/9 – 23/10

Με ένα βάρος λιγότερο μπαίνει το 2013, αφού ήδη από τον Οκτώβριο της προηγούμενης χρονιάς απομακρύνθηκε ο Κρόνος από το ζώδιό σας, που τα τελευταία τρία χρόνια σάς οδήγησε με τον τρόπο του (πάντα επώδυνος, βέβαια) σε ξεκαθαρίσματα και άλλες επιλογές, πιο μετρημένες και σοφές. Βέβαια, το 2013 δεν σταματούν οι αλλαγές για κάποιους από εσάς, αφού το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα, το οποίο επηρεάζει το ζώδιό σας, συνεχίζεται και αφορά κυρίως τους γεννημένους μετά τις 26/9 και ως την αρχή του Οκτωβρίου. Εσείς θα υποχρεωθείτε να πάρετε αποφάσεις για ριζικές αλλαγές, είτε στις σχέσεις είτε στον χώρο διαμονής σας. Ως τις 26/6, ο Δίας από τους Διδύμους θα είναι η ασπίδα προστασίας απέναντι σε όποια δυσκολία μπορεί να προκύψει, ενώ μετά τις 26/6, καταλαμβάνοντας ένα κομβικό σημείο στο ωροσκόπιό σας, θα σας οδηγήσει σε ψηλές κορυφές στον τομέα της καριέρας.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Ο έρωτας είναι πάντα η προτεραιότητα για κάθε Ζυγό, ο οποίος αναπνέει μέσω των άλλων και θέλει να βλέπει τα συναισθήματά του να καθρεφτίζονται στα μάτια του συντρόφου του. Το 2013, με τον Ουρανό απέναντί σας στον Κριό, μπορεί να φέρει και τα πιο απρόβλεπτα σενάρια σε αυτόν τον τομέα, ιδίως για τους γεννημένους ως την αρχή του Οκτωβρίου. Κεραυνοβόλοι έρωτες, ξαφνικές απομακρύνσεις, γάμοι έπειτα από ένα τρίμηνο γνωριμίας ή μια απρόοπτη εγκυμοσύνη, που θα σας οδηγήσει στα σκαλιά του δημαρχείου ή της εκκλησίας, είναι μερικά από τα πιάτα του μενού που σερβίρει ο Ουρανός. Ακόμη, το 2013 ξεκινούν εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου σας με τον Κριό, που οπωσδήποτε θα συμβάλουν σε αλλαγές στη διαμόρφωση των δεδομένων της προσωπικής σας ζωής. Η πρώτη έκλειψη έρχεται στις 19/10 και επηρεάζει τους γεννημένους τις τελευταίες πέντε ημέρες του ζωδίου σας. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκλείψεις κατά τη διάρκεια του 2014. Την περίοδο των εκλείψεων, πολλές φορές μπαίνουν στη ζωή μας άνθρωποι που θα παίξουν πιο αποφασιστικό ρόλο στο μέλλον. Το πρώτο εξάμηνο φέρνει ευκαιρίες για νέους έρωτες και γνωριμίες, μάλιστα κάποια από αυτές μπορεί να είναι με ένα άτομο διαφορετικής εθνικότητας, κουλτούρας ή κοινωνικής θέσης. Την ίδια περίοδο, ένας γάμος, μια συμβίωση ή μια εγκυμοσύνη μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε για τα παραπάνω τον τελευταίο μήνα του 2013.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το 2013 είναι χρονιά ανάπτυξης και προόδου και, μάλιστα, στο πρώτο εξάμηνο μπορεί να ανοίξετε τα φτερά σας μακριά από τον τόπο διαμονής σας και να σχετιστείτε επαγγελματικά με ξένους. Αν ασχολείστε με τα ΜΜΕ, την εκπαίδευση, τον τουρισμό, τη Δικαιοσύνη ή τις εκδόσεις, θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στην προώθηση της δουλειάς σας και μεγαλύτερη αναγνώριση στους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς. Μετά τις 26/6, ο Δίας περνάει στον Καρκίνο, στον τομέα της καριέρας, ευνοώντας μια αλλαγή αντικειμένου, τη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης, το ξεκίνημα μιας δραστηριότητας από τον χώρο του σπιτιού (π.χ. μέσω Διαδικτύου) ή την εκμετάλλευση ακινήτων κτλ. Το μεγάλο τρίγωνο Δία – Κρόνου –
Ποσειδώνα, που επαναλαμβάνεται τρεις φορές ως το καλοκαίρι του 2014, μπορεί να δώσει μεγαλύτερη έμπνευση και καλές ιδέες για επαγγελματικές δραστηριότητες που θα αυξήσουν το κύρος σας και θα βοηθήσουν και στα οικονομικά. Βέβαια, τα θέματα των οικονομικών επηρεάζονται ως το 2015 από τον Κρόνο στον Σκορπιό, που δημιουργεί περιορισμούς και απεχθάνεται τα ρίσκα. Προσπαθήστε, λοιπόν, ανεξάρτητα από την οικονομική σας κατάσταση, να είστε αρκετά υπεύθυνοι στον τομέα αυτόν, να έχετε πάντα γνώση των δικών σας χρεών και οφειλών προς τους άλλους, αλλά και των άλλων προς εσάς, και βέβαια εννοείται ότι θα πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία ρίσκο και επενδύσεις που υπόσχονται ότι θα σας κάνουν πλούσιους εν μιά νυκτί.

Σκορπιός

24/10 – 21/11

Η είσοδος στο 2013 γίνεται με ένα φορτίο που φέρει την υπογραφή του Κρόνου, ο οποίος μπήκε στο ζώδιό σας τον Οκτώβριο του 2012 και θα μείνει σε όλη τη διάρκεια του 2013. Αλλάζει, λοιπόν, η αίσθηση της πραγματικότητας που έχετε, ενώ πλέον αντιμετωπίζετε με μεγαλύτερη σοβαρότητα τις δεσμεύσεις σας. Ο Κρόνος σάς βάζει στη διαδικασία να επανεξετάσετε τους βασικούς τομείς στη ζωή σας, να κάνετε τα ξεκαθαρίσματά σας στους ανθρώπους που σας πλαισιώνουν και να πάρετε απόφαση ότι κάποια πράγματα μάλλον δεν μπορείτε να τα ελέγξετε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το άλλο σπουδαίο νέο είναι η είσοδος του Δία στον Καρκίνο στις 26/6 και το μεγάλο τρίγωνο με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα, το οποίο θα λειτουργήσει ευνοϊκά, φέρνοντας νέα πνοή στα σχέδιά σας.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Το 2013 είναι μια σημαντική χρονιά για τις κάθε είδους σχέσεις σας, οι οποίες επηρεάζονται τόσο από τον Κρόνο στο ζώδιό σας όσο και από τις εκλείψεις στον άξονα του ζωδίου σας με τον Ταύρο. Τα πρώτα σημάδια για το πώς θα εξελιχθούν κάποιες από αυτές φάνηκαν ήδη από το φθινόπωρο του 2012, αλλά μέσα στο 2013 θα γίνουν ακόμη πιο ορατά. Αν είστε σε μια ικανοποιητική σχέση με γερά θεμέλια, τότε μέσα στο 2013 μπορεί να έρθετε ακόμη πιο κοντά με το ταίρι σας και να αποφασίσετε να συμβιώσετε. Οι δεσμευμένοι, και κυρίως όσοι έχετε σύντροφο που ανήκει στην ίδια ομάδα ζωδίων που επηρεάζονται από τον Κρόνο (Σκορπιό, Ταύρο, Λέοντα, Υδροχόο) ίσως προβληματιστείτε περισσότερο, και σε αυτή την περίπτωση ο Κρόνος θα λειτουργήσει είτε σαν κόλλα που θα σταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τον δεσμό σας είτε σαν διαλύτης που θα σας οδηγήσει σε χωριστούς δρόμους. Αν είστε μόνοι-ες, το 2013 θα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να βρείτε κάποιον-α που να πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις δέσμευσης που έχετε ορίσει. Η πιο ερωτική περίοδος για το ζώδιό σας είναι το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, με πολλούς πλανήτες στους φιλικούς σας Ιχθύς να κάνουν τις φαντασιώσεις σας πραγματικότητα, καθώς και το καλοκαίρι, από τα μέσα του Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου. Για έναν γάμο, συμβίωση ή την απόκτηση ενός παιδιού θα βοηθήσει ιδιαίτερα το μεγάλο τρίγωνο Δία – Κρόνου – Ποσειδώνα, από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Οι ημέρες σταθερότητας στην επαγγελματική σας ζωή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί από τη στιγμή που μπήκε στον τομέα εργασίας ο Ουρανός. Ετσι, μερικοί μπορεί ήδη να αλλάξατε κάποιες ρουτίνες στη δουλειά, ενώ και μέσα στο 2013, κυρίως οι γεννημένοι στην αρχή του Νοεμβρίου, μπορεί να έχετε περαιτέρω αλλαγές στην καθημερινότητα της δουλειάς σας. Ο Κρόνος, στην πορεία του στο ζώδιό σας, θα δοκιμάσει τις αντοχές μιας συνεργασίας, αλλά δεν θα τη βλάψει, αν στηρίζεται σε στέρεες και ισότιμες βάσεις. Πολλές φορές, ο Κρόνος συνδέεται με περιοριστικά μέτρα, συνθήκες και νόμους που δυσχεραίνουν τη δουλειά μας και αυτό είναι ένα σενάριο το οποίο μπορεί να αφορά κυρίως το πρώτο εξάμηνο. Αν έχετε δική σας επιχείρηση και θέλετε να κάνετε ανανεωτικές κινήσεις ή επιθυμείτε να την πουλήσετε, περιμένετε ως τις 26/6 και έπειτα προχωρήστε. Αν ψάχνετε για δουλειά, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι θετικοί μήνες, ενώ αν νιώθετε πλήξη και αποζητάτε μια αλλαγή, μια προαγωγή ή καλύτερες οικονομικές συνθήκες, πιέστε προς αυτή την κατεύθυνση κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Το μεγάλο τρίγωνο Δία – Κρόνου – Ποσειδώνα θα φέρει έμπνευση στους καλλιτέχνες του ζωδίου, ενώ μετά το καλοκαίρι οι επιτυχίες σας μπορεί να είναι περισσότερες και στον τομέα των σπουδών ή της επιμόρφωσης. Αν αναζητείτε την τύχη σας σε ξένο τόπο, βάλτε τα δυνατά σας μετά τις 26/6.

Τοξότης

22/11 – 21/12

Το 2013 είναι μια καλύτερη συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς, με πολύ φωτεινές στιγμές και ευκαιρίες προόδου σε όλους τους τομείς και πολύ λιγότερες δυσκολίες σε σχέση με το 2012. Ο τυχερός πλανήτης σας, Δίας, στους Διδύμους ως τις 25/6, θα βοηθήσει να ενισχύσετε την εικόνα σας, να κάνετε νέες σχέσεις και συνεργασίες, να σημειώσετε πρόοδο στα επαγγελματικά ή να αποκτήσετε δημοσιότητα. Και από τις 26/6, μέχρι το τέλος της χρονιάς στον Καρκίνο, θα ευνοήσει τη διερεύνηση των συναισθημάτων σας, αλλά και τα οικονομικά σας. Ο Κρόνος, συνεχίζοντας την πορεία του στον Σκορπιό, θα φέρει στην επιφάνεια φοβίες και ανασφάλειες και θα σας δώσει την ευκαιρία να τα αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Το 2013, στο πρώτο του εξάμηνο κυρίως, αποτελεί μια καλή συνέχεια του 2012 για τον τομέα σχέσεων-γάμου. Ετσι, θα ευνοηθείτε σε νέες γνωριμίες και μάλιστα κάποια από αυτές ίσως έχει γίνει ήδη. Αν σκέφτεστε να επισημοποιήσετε τον δεσμό σας, ο Δίας από τους Διδύμους, μέχρι τις 25/6, βοηθά να το κάνετε πιο εύκολα. Τα φλερτ και οι περιπέτειες θα είναι άφθονα και αυτή τη χρονιά, βάζοντας, μάλιστα, σε πειρασμό ακόμη και τους δεσμευμένους. Βλέπετε, η πορεία του Ουρανού στον τομέα του έρωτα απαιτεί δυνατές συγκινήσεις και διαφορετικές εμπειρίες. Οπως καταλαβαίνετε, σε μια μακροχρόνια σχέση ή έναν γάμο, όπου η ρουτίνα έχει εγκατασταθεί για τα καλά, είναι δύσκολο να ζήσετε ακραίες καταστάσεις, γι’ αυτό είναι πιο εύκολο το ενδιαφέρον σας να στραφεί αλλού. Μη βάζετε, όμως, σε κίνδυνο μια σχέση ή έναν γάμο που έχει αποδείξει την αξία του για ένα πάθος που έρχεται και φεύγει. Προσέξτε ιδιαίτερα τα διαστήματα του Μαρτίου –
Απριλίου, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου με την έκλειψη στο ζώδιό σας, αλλά και το τέλος Οκτωβρίου, με την έκλειψη στον Κριό. Μάθετε να διαχωρίζετε μια εφήμερη κατάσταση από μια σχέση με προοπτική σε βάθος χρόνου. Κάποιες φορές δεν θα είναι εύκολο. Οι γεννημένοι το πρώτο πενθήμερο του ζωδίου, δηλαδή τον Νοέμβριο, που επηρεάζεστε περισσότερο από τον Ποσειδώνα, ίσως γοητευθείτε από άτομα μικρότερα σε ηλικία, άτομα τα οποία δεν είναι ξεκάθαρα από την αρχή απέναντί σας ή δεν είναι διαθέσιμα. Προτού επενδύσετε συναισθηματικά, σκεφτείτε σοβαρά την κάθε περίπτωση και μην παίρνετε σημαντικές αποφάσεις (γάμος, παιδί) με κριτήριο τον ενθουσιασμό σας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το 2013 θα βοηθήσει και στον επαγγελματικό τομέα, αρκεί να είστε επιλεκτικοί και να κάνετε σωστές επενδύσεις στον χρόνο και στο χρήμα. Μέσα στη χρονιά θα δοθούν ευκαιρίες να κάνετε αλλαγές στη δουλειά ή στις συνεργασίες σας, αν νιώθετε ότι έχετε μείνει στάσιμοι και θέλετε να προχωρήσετε. Ακόμη, θα βοηθηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να αυξήσουν το πελατολόγιό τους. Μια σπουδαία στιγμή μέσα στη χρονιά για την επαγγελματική σας άνοδο είναι η 5η Σεπτεμβρίου, οπότε η νέα Σελήνη στην Παρθένο, σε καλή όψη με τον Δία, θα βοηθήσει να κάνετε ένα επαγγελματικό άλμα, να πάρετε προαγωγή ή να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα καριέρας. Συμπαθητικά διαστήματα είναι το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου και ο Απρίλιος ως το μέσον του, όπως επίσης το τέλος Μαΐου, κοντά στις 30. Στον οικονομικό τομέα, επηρεάζεστε από την πορεία του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω και αυτό σημαίνει ότι σταδιακά και ριζικά αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεστε το χρήμα. Τα τετράγωνα του Ουρανού με τον Πλούτωνα μπορεί να σας βγάλουν έκτακτες υποχρεώσεις μέσα στη χρονιά, από την άλλη, όμως, η είσοδος του Δία στον Καρκίνο θα βοηθήσει να καλυφθείτε μετά τις 26/6 και να τα πάτε καλύτερα στο δεύτερο εξάμηνο. Βέβαια, το 2013 δεν είναι χρονιά που ευνοεί το ρίσκο, γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση μην κάνετε μεγάλα ανοίγματα, για να μη βρεθείτε εκτεθειμένοι. Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας, ως τις 28/11, προσέξτε ιδιαίτερα τις οικονομικές επενδύσεις και καλύτερα να τις αποφύγετε. Ακόμη, προσέξτε την ασφάλεια του σπιτιού και των πολύτιμων αγαθών σας.

Αιγόκερως

22/12 – 19/1

Το 2013 θα σας επιτρέψει να πάρετε ανάσα από τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε τα προηγούμενα τρία χρόνια και τελικά θα μπορέσετε ίσως να βρείτε και λύσεις στα θέματα που δημιουργήθηκαν σε αυτό το διάστημα και είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. Οι γεννημένοι μετά τις 26/12 και ως τις 3/1 επηρεάζεστε εφέτος από το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα και από τον Δία που θα περάσει στον Καρκίνο μετά τις 26/6. Εσείς έχετε πιο πολλά… κάστανα να βγάλετε από τη φωτιά και σίγουρα θα δείτε αρκετές αλλαγές να συμβαίνουν στη ζωή σας, είτε επειδή θα τις προωθήσετε εσείς οι ίδιοι είτε επειδή θα επιβληθούν από τις συνθήκες, τους ανθρώπους ή τους νόμους που μπορεί να σας αφορούν. Οι υπόλοιποι Αιγόκεροι θα έχετε μια πιο διασκεδαστική χρονιά και με μεγάλες ευκαιρίες δέσμευσης.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Το 2013 υπόσχεται, αν μη τι άλλο, να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε σε κάποιους από εσάς στον αισθηματικό τομέα το προηγούμενο διάστημα, όταν σας χτυπούσε ο Κρόνος (2009-2012). Αν λοιπόν μια σχέση τραυματίστηκε ελαφρά, τότε μέσα στη νέα χρονιά μπορείτε να της δώσετε το φιλί της ζωής και να αναστηθεί. Αν, όμως, σέρνετε τα απομεινάρια μιας σχέσης, που κάποτε ήταν ερωτική, αλλά τώρα είναι απλώς φθαρμένη, κουρασμένη και τελειωμένη, στο τέλος της άνοιξης και το καλοκαίρι μπορεί να δοθεί η χαριστική βολή. Ως τις 25/6, το 2013 είναι κάπως ουδέτερο για τις σχέσεις σας και είναι εντελώς στο χέρι σας πώς θα τις διαχειριστείτε. Το πραγματικά συναρπαστικό διάστημα για τον τομέα σχέσεων-γάμου ξεκινά με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο στις 26/6, που θα τονώσει τις σχέσεις που πραγματικά αξίζουν στη ζωή σας, ενώ αυτές που από συνήθεια ή ανασφάλεια εξακολουθείτε να κρατάτε, θα ξεκαθαρίσουν με πιο εύκολο τρόπο. Από το καλοκαίρι και μετά, μπορείτε πιο εύκολα να προχωρήσετε σε έναν χωρισμό ή ένα διαζύγιο, ή ακριβώς το αντίθετο, σε έναν γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση. Τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στη ζωή σας μπορεί να προέρχονται από το φιλικό ή κοινωνικό σας περιβάλλον, ίσως όμως και από τον χώρο της εργασίας. Μετά το καλοκαίρι θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσετε και σε μια εγκυμοσύνη αν το επιθυμείτε. Αποφύγετε μόνο το διάστημα 15/10-15/11. Το 2013 φέρνει ξεκαθαρίσματα και στον τομέα της φιλίας. Θα αναγνωρίσετε την αξία των ανθρώπων που είναι δίπλα σας ως φίλοι ή θα τους διαγράψετε οριστικά από τη ζωή σας, ανάλογα με τα πεπραγμένα τους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δίας στον τομέα των επαγγελματικών μέχρι τις 25/6, θα βοηθήσει να προστατευτείτε το πρώτο εξάμηνο και να σημειώσετε πρόοδο και σε αυτόν τον τομέα. Αν ψάχνετε για δουλειά, κινηθείτε γρήγορα στο πρώτο δίμηνο, που είναι και πιο αποτελεσματικό ως προς τα ευρήματα. Αν, επίσης, θέλετε να επεκτείνετε τη δουλειά σας, το ίδιο διάστημα θα βοηθήσει να το κάνετε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αρκετά παραγωγικό και το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου. Μετά τις 26/6, με τον Δία απέναντί σας, θα είναι πιο εύκολο να μπείτε σε νέες συνεργασίες, να υπάρχει μια πιο θετική στάση απέναντί σας από προϊσταμένους και ανωτέρους, ενώ κάποιες επαγγελματικές ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν και από το φιλικό σας περιβάλλον. Το μεγάλο τρίγωνο Δία – Κρόνου – Ποσειδώνα θα βοηθήσει στο δεύτερο εξάμηνο να υλοποιήσετε πιο εύκολα τους στόχους σας, αλλά και να βρείτε μια νέα και έξυπνη ιδέα που θα εκμεταλλευτείτε οικονομικά. Το 2013 θα δείτε και μια μείωση στα πολλά έξοδα που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα. Το πιο ζόρικο κομμάτι στα οικονομικά θα είναι στο τέλος της χρονιάς, με ανάδρομη την Αφροδίτη στο ζώδιό σας, γι’ αυτό μην αφήσετε για το τέλος Δεκεμβρίου σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις. Εξετάστε πώς θα τακτοποιήσετε επωφελώς χρέη, δάνεια, κάρτες, πριν από τον Νοέμβριο. Το 2013 θα δώσει σε κάποιους την ευκαιρία να προβληθούν ή να κερδίσουν δημοσιότητα.

Υδροχόος

20/1 – 18/2

Σύνθετη η νέα χρονιά, αλλά και ιδιαίτερα παραγωγική για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, αφού ο συνδυασμός Δία – Κρόνου που σας επηρεάζει μπορεί ταυτόχρονα να σας οδηγήσει σε πρόοδο και ανάπτυξη τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά. Συγκεκριμένα, ο Δίας στους Διδύμους ως τις 25/6 ευνοεί τον τομέα φλερτ, γνωριμιών, επιχειρηματικής δράσης, καθώς και τη δημιουργία, τα παιδιά, τη διασκέδαση, ενώ μετά τις 26 και στο υπόλοιπο της χρονιάς θα βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε καλύτερα τα ταλέντα σας στη δουλειά. Ο Κρόνος θα επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στα πρώτα δύο δεκαήμερα, φέρνοντας περισσότερες υποχρεώσεις, ευθύνες και δεσμεύσεις στην καριέρα ή στην οικογένεια.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Η είσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό, τον Οκτώβριο που μας πέρασε, είναι η κύρια επιρροή και στον τομέα σχέσεων-γάμου την καινούργια χρονιά. Ετσι, θα διαπιστώσετε ότι πλέον και σε αυτόν τον τομέα χρειάζονται περισσότερες αλήθειες και μια βαθύτερη αναζήτηση κάτω από την επιφάνεια. Ως τις 25/6, ο Δίας, που διελαύνει στους Διδύμους, θα είναι εξαιρετικά βοηθητικός στο να κάνετε νέες γνωριμίες, αν είστε μόνοι-ες, ή να προχωρήσετε σε έναν γάμο, σε μια συμβίωση ή στην απόκτηση ενός απογόνου σε μια δοκιμασμένη σχέση. Αν δεν προκύψει κάτι μέχρις εκεί, στο υπόλοιπο της χρονιάς ίσως είναι πιο δύσκολο να βρείτε κάτι πραγματικά ικανοποιητικό. Το ίδιο διάστημα προσφέρεται και για να ανανεώσετε τον γάμο ή τη σχέση σας, ώστε να αντέξει τους κλυδωνισμούς του Κρόνου. Αν έχετε σχέση με άλλα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες ή άλλους Υδροχόους), πρέπει να γνωρίζετε ότι οι καταστάσεις θα είναι πιο σύνθετες, αφού και εκείνοι θα φέρουν τα δικά τους βάρη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος στην αλλαγή βάσης της σχέσης σας. Ενας χωρισμός ή ένας γάμος μπορεί να προκύψει πιο εύκολα στους παραπάνω συνδυασμούς. Οι νέες γνωριμίες του 2013 μπορεί να έχουν καρμικό χαρακτήρα. Ισως ένα τρίτο πρόσωπο επιδράσει καταλυτικά στην ήδη υπάρχουσα σχέση ή στον γάμο σας και να σας οδηγήσει σε ξεκαθαρίσματα. Αν μέσα στο 2013 προκύψει ένας χωρισμός, μετά το καλοκαίρι μη βιαστείτε να πέσετε με τα μούτρα στο πρώτο φλερτ. Μείνετε λίγο μόνοι, ώστε να μπορέσετε να μπείτε συνειδητοποιημένοι στην επόμενη σχέση.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Κρόνος, από το πιο ψηλό σημείο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον τομέα της καριέρας, καθοδηγεί τα επαγγελματικά σας βήματα σε όλη τη διάρκεια του 2013. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε την αίσθηση μέσα στα επόμενα χρόνια πως κάποιος παρακολουθεί στενά τα πεπραγμένα σας στη δουλειά και σας κρίνει ανάλογα με τα αποτελέσματα. Για κάποιους θα έρθει τώρα η προαγωγή και οι μεγαλύτερες ευθύνες και δεσμεύσεις, που συνεπάγονται, βέβαια, και αρκετούς περιορισμούς ως προς την ελευθερία σας, για άλλους μπορεί να υπάρξουν απογοητεύσεις και πιθανώς μια μικρή περίοδος ανασφάλειας για το μέλλον της καριέρας σας. Μετά τις 26/6, που ο Δίας τριγωνίζει τον Κρόνο, θα ευνοηθείτε περισσότερο στα θέματα της δουλειάς και έτσι θα καταφέρετε να εξισορροπήσετε τις δύσκολες επιρροές. Με τον Ουρανό κυβερνήτη του ζωδίου σας στον Κριό, εξερευνήστε όλες τις προοπτικές να υλοποιήσετε μια καινούργια και καλή ιδέα σας, καθώς αυτή μπορεί να σας αποφέρει και χρήματα. Το μεγάλο τρίγωνο Δία – Κρόνου –
Ποσειδώνα θα βοηθήσει και στον οικονομικό τομέα, από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Ετσι, τα περισσότερα έξοδα θα μειωθούν, ενώ θα καταφέρετε να αυξήσετε και το εισόδημά σας. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι θα πρέπει να πάρετε ρίσκο μέσα στη νέα χρονιά. Ειδικά κατά το διάστημα της άνοιξης, ως τον Μάιο, και το φθινόπωρο, κυρίως Οκτώβριο – Νοέμβριο, θα πρέπει να είστε πολύ συντηρητικοί στην οικονομική σας διαχείριση. Η ασφάλεια πρέπει να είναι το κριτήριό σας.

Ιχθύες

19/2 – 20/3

Το 2013 έρχεται για να επουλώσει πληγές που άνοιξαν τα προηγούμενα χρόνια και να σας βοηθήσει να ανασυγκροτηθείτε και να εξελιχθείτε. Βέβαια, θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή, ώστε να περάσει το πρώτο πιο δύσκολο εξάμηνο και μετά τις 26/6 θα νιώσετε πραγματικά στα νερά σας. Είναι τότε που ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου σας, Δίας, θα μπει στον Καρκίνο και θα σχηματίσει μεγάλο τρίγωνο (όψη ανεφοδιασμού και τύχης) με τον Κρόνο στον Σκορπιό και τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας. Ως το καλοκαίρι, η οικογένεια, το σπίτι και τα περιουσιακά σας θέματα θα σας απασχολήσουν περισσότερο.

ΕΡΩΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ: Το 2013 υπόσχεται να κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει πιο δυνατά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και να αναθερμάνει το ενδιαφέρον σας για την προσωπική σας ζωή. Τα πρώτα ισχυρά σημάδια θα φανούν στο τέλος Φεβρουαρίου, αλλά και τον Μάρτιο, με την Αφροδίτη και τον Αρη ανάμεσα σε άλλους πλανήτες στο ζώδιό σας να υπόσχονται νέες παθιασμένες γνωριμίες και έντονα φλερτ. Το μεγάλο πάρτι, όμως, θα γίνει από τις 26/6 και μετά, καθώς ο Δίας, παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου σας, μπαίνει στον Καρκίνο και συναντά σε ευνοϊκό μεγάλο τρίγωνο τον Κρόνο στον Σκορπιό και τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας. Οι μεγάλες αγάπες, λοιπόν, θα έρθουν από το καλοκαίρι και μετά. Εσείς που είστε γεννημένοι μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου πρέπει, όμως, να είστε αρκετά προσεκτικοί, επειδή κάποιες φορές, με την επιρροή του Ποσειδώνα που μας φορά ροζ γυαλιά, τα βλέπουμε όλα ιδανικά και προβάλλουμε στους άλλους αυτά που θέλουμε να δούμε, αποφεύγοντας την αλήθεια. Οι υπόλοιποι Ιχθύες δεν επηρεάζεστε από αυτή τη διέλευση του Ποσειδώνα, άρα μπορεί να είστε πιο αντικειμενικοί στην κρίση σας. Αν φτάσατε στο 2013 με μια κουρασμένη σχέση ή γάμο, οι πραγματικές αντοχές της θα φανούν την άνοιξη. Εκεί, ή θα το τελειώσετε οριστικά ή θα δώσετε ακόμη μία ευκαιρία. Τονωτικές ενέσεις μπορείτε να κάνετε, όμως, και από τις 15/7 και μετά. Το διάστημα μετά τις 15/7 είναι συναρπαστικό και για καινούργιους έρωτες, για έναν γάμο, μια συμβίωση ή την απόκτηση ενός απογόνου. Οπως και να ’χει, το 2013 θα σας βρει στις επάλξεις και με αισιοδοξία για τα αισθηματικά σας, κάτι που έχει να συμβεί πολλά πολλά χρόνια.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Το 2013 έχει αναμφισβήτητα καλύτερες προοπτικές, τόσο για τα θέματα της καριέρας όσο και των οικονομικών. Τα τελευταία χρόνια, με τις εκλείψεις στον άξονα καριέρας – οικογένειας, πολλοί από εσάς είχατε μεγάλες αλλαγές και ίσως οδηγηθήκατε και στον μαρασμό μιας επιχείρησης ή εξαρτημένης εργασίας. Η τελευταία έκλειψη που επηρεάζει αυτόν τον τομέα πραγματοποιείται στις 25 Μαΐου και επηρεάζει τους γεννημένους τον Φεβρουάριο, δημιουργώντας μεγαλύτερη ένταση ή και σύγχυση σχετικά με τους επαγγελματικούς στόχους σας. Από τις 26 Ιουνίου, και ακόμη περισσότερο μετά τις 15/7, τα πράγματα αλλάζουν άρδην και αρχίζει ανοδική πορεία για τα επαγγελματικά σας. Πολύ καλά θα πάνε και θέματα σπουδών για τους νεότερους, ενώ αν αναζητάτε το όνειρό σας σε μια ξένη χώρα ή επιδιώκετε μια δουλειά σε πολυεθνική, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά στο διάστημα από το καλοκαίρι του 2013 ως το καλοκαίρι του 2014. Οικονομικά, πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί και φειδωλοί σε έξοδα το πρώτο εξάμηνο. Οι υπερβολές τους πρώτους μήνες μπορεί να δημιουργήσουν πολλά χρέη αν δεν συγκρατηθείτε κάπως. Με προσοχή λοιπόν, κυρίως Φεβρουάριο, Μάρτιο, αλλά και τέλος Μαΐου προς Ιούνιο, θα καταφέρετε να βρείτε ισορροπίες. Μάλιστα, από τον Ιούλιο και μετά μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο υγιή κατάσταση στον οικονομικό τομέα. Προσεκτικοί σε επενδύσεις χρήματος και αισθήματος πρέπει να φανούν οι γεννημένοι ως τις 27/2, που επηρεάζονται περισσότερο εφέτος από τον Ποσειδώνα.