Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη συνάντησή της με τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα και την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Στη συνάντησή μας με τον κ. Τσίπρα συζητήσαμε αφενός την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και αφετέρου διαπιστώσαμε τη σύγκλιση σε ό,τι αφορά το θέμα της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή. Και επειδή έχει ανάγκη να συγκροτηθεί ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος και να αποκτήσει ηγεμονικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα προοδευτικό χαρακτηριστικό ούτε εκλογικό χαρακτήρα. Δεν έχει ιδεολογικά στοιχεία πλέον. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο είναι να πάμε σε μια ξεκάθαρη, αυτοδύναμη νίκη και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους δικούς μας όρους με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ. Θα σας το πω γλυκά: με whatever it takes θα πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει ό,τι χρειαστεί. Έχει άλλα περιθώρια η χώρα; Από το 2009 έως το 2012 και πρώτη εγώ θα το πω έγιναν πολλά λάθη στη διαχείριση της κρίσης, για την οποία, όμως, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι ούτε το πολιτικό σύστημα ούτε οι πολίτες. Το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για την κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί τότε το ΠΑΣΟΚ, που εγώ πρώτη σας λέω ότι διαχειρίστηκε με πολλά λάθη και ο Γιώργος Παπανδρέου τότε και η πολιτική ηγεσία, έχει η Ν.Δ. Διόγκωσε όλα τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στην εξαετία που κυβέρνησε τη χώρα και μας άφησε στο έλεος της Ευρωζώνης, την οικονομία και την παραγωγική της δομή. Προφανώς έχει ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης και ο κ. Παπανδρέου και του το έχω πει. Ήταν λάθος της ηγετικής ομάδας. Με τη χώρα στο ευρώ, όπως αντιλαμβάνεστε εκ των υστέρων, πολλοί μπορούν να πουν διάφορα. Υπάρχει ευθύνη συγκεκριμένη, αλλά τη μεγαλύτερη την έχει η Ν.Δ. και μεγαλύτερο θέμα σήμερα είναι ότι η Ν.Δ., με το ΠΑΣΟΚ να έχει χάσει το 70% των δυνάμεών του, συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα είχαν πάρει σαφή εντολή για αλλαγή.

Οποιοσδήποτε άλλος λοιπόν αυτή τη στιγμή θα ήταν καλύτερος από τον κ. Βενιζέλο για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια πλήρως απολίτικη προσωπικότητα. Έχει μοναδικό του κριτήριο την προσωπική του ατζέντα και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και το οδηγεί καθημερινά στην εξαφάνιση.»