Ο πονοκέφαλος στην ΕΠΟ για την διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ύστερα από την απομάκρυνση του Κλαούντιο Ρανιέρι έχει ξεκινήσει. Ωστόσο ήδη τα πρώτα ονόματα στη λίστα των υποψηφίων έχουν γραφτεί.

Βασικό απαιτούμενο λόγω πλέον της κακής εμπειρίας με τον Ιταλό, είναι ο προπονητής που θα αναλάβει να έχει γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου και των παικτών. Με τη Σερβία πάντως θα κοουτσάρει ο Κώστας Τσάνας, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Έτσι ο Γιώργος Δώνης φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ψηλά, όμως ο 45χρονος τεχνικός έχει συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ

Τιμούρ Κετσπάγια, Αγγελος Αναστασιάδης ακούστηκαν ως ονόματα χωρίς όμως συνέχεια, όπως και αυτό του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που δουλεύει στην Αραβία, αλλά έχει υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης.

Mε Τσάνα την Τρίτη

Με τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο θα παραταχθεί την Τρίτη στα Χανιά η Εθνική ομάδα για τον φιλικό αγώνα με τη Σερβία, καθώς η ΕΠΟ έδωσε άδεια στον Κλάουντιο Ρανιέρι και τους συνεργάτες του έως το τέλος του 2014.

Αν και αρχικά υπήρξε ενημέρωση ότι στην αναμέτρηση χρέη τεχνικού θα εκτελούσε ο Ρανιέρι για τελευταία φορά, εν τούτοις η απόφαση άλλαξε στη διάρκεια του Σαββάτου.

Αυτό έγινε για δύο λόγους: πρώτον, επειδή κρίθηκε σκόπιμο να αποφορτιστεί το κλίμα (και) στην εξέδρα από ενδεχόμενες αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του προπονητή και, δεύτερον, από τη στιγμή κατά την οποία ο Ιταλός τεχνικός δεν θα συνεχίσει ούτως ή άλλως στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος για να βρεθεί στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αργά τη νύχτα του Σαββάτου (προς ξημερώματα Κυριακής) αναφέρει:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται πως δόθηκε άδεια στον κ. Κλάουντιο Ρανιέρι και τους συνεργάτες του έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας για το 2014.

Ρόλο υπηρεσιακού προπονητή στην Εθνική Ανδρών για τον φιλικό αγώνα με τη Σερβία (αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Τσάνας και υπηρεσιακού γυμναστή ο κ. Νεκτάριος Πανταζής, οι οποίοι θα μεταβούν στην Κατερίνη όπου βρίσκονται με την Εθνική Νέων απευθείας στα Χανιά.

Προπονητής για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της Εθνικής Νέων στο τουρνουά που διεξάγεται στην Κατερίνη αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Ιορδανίδης».

Διαψεύδει ο Φύσσας την όποια ανάμειξή του στην επιλογή Ρανιέρι

O Τάκης Φύσσας διέψευσε τα όσα υποστήριξε ο Γιώργος Σαρρής περί ανάμειξής του στην επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι για τον πάγκο της Εθνικής ποδοσφαίρου.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε ότι γνώρισε τον Ιταλό τεχνικό στο πλαίσιο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

«Τον κύριο Ρανιέρι τον γνώρισα για πρώτη φορά πριν από μια εβδομάδα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, μου τον σύστησε ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ στη συνάντηση ήταν παρών και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, οπότε ο νοών νοείτο…», αναφέρει ο Τάκης Φύσσας και συνεχίζει:

«Επίσης, ουδέποτε ο κύριος Ρανιέρι συμπεριλαμβανόταν στα ονόματα με τις εισηγήσεις μου για τους αντικαταστάτες του κυρίου Σάντος. Εξάλλου, τα γραπτά μένουν».