Την υποψηφιότητά για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανακοίνωσε ο γερμανός αθλητικός παράγοντας Τόμας Μπαχ. Ο 59χρονος δικηγόρος που είναι μέλος της ΔΟΕ από το 1991 θεωρείται από τους πιο ισχυρούς υποψήφιους για να αντικαταστήσουν τον νυν πρόεδρο κ. Ζακ Ρογκ ο οποίος εγκαταλείπει εφέτος τον προεδρικό θώκο μετά από 12ετή παρουσία. Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ο κ. Μπαχ υποστήριξε ότι «με την εμπειρία που διαθέτω στην διοίκηση και στην καθοδήγηση του αθλητισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και στις επιχειρήσεις, στην πολιτική και στην κοινωνία, θεωρώ ότι είμαι καλά προετοιμασμένος για αυτό το μεγάλο καθήκον».

Η εκλογή του νέου προέδρου της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη σύνοδο της στο Μπουένος Αϊρες. Ο Μπαχ που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Γερμανίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ το 1976 ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει επισήμως το πρόγραμμα της υποψηφιότητάς του τον Ιούνιο, κάτω από το σύνθημα «Ενότητα στη διαφορετικότητα».
Η πρώτη αντίδραση για την υποψηφιότητα του Μπαχ ήρθε από τη γερμανίδα καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ η οποία καλωσόρισε την κίνηση του γερμανού παράγοντα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαχ είναι ο δεύτερος γερμανός στην ιστορία της ΔΟΕ που θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου, μετά τον Βίλι Ντάουμε που είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς την προεδρία το 1980.