Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε και μαθηματικό το 20οπρωτάθλημα Αγγλίας στην ιστορίας της και ασφαλώς για την αγωνιστική εκτόξευσή της τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τα εύσημα περισσότερο από κάθε άλλον αξίζουν στον αναμορφωτή της σερΑλεξ Φέργκιουσον.

Ωστόσο ο κατά πολλούς κορυφαίος ευρωπαίος τεχνικός όλων των εποχών, ενδέχεται να μην είχε πετύχει τόσα πολλά αν σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχε στο πλευρό του τον εκπληκτικό ποδοσφαιριστή που ακούει στο ονοματεπώνυμοΡάιαν Γκιγκς.

Ενας Σκωτσέζος (Φέργκιουσον) και ένας Ουαλός (Γκιγκς) συνέθεσαν το ασύγκριτο κοκτέιλ που καθιέρωσε την αγγλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως την κορυφαία ομάδα του βρεττανικού νησιού από το 1986 (όταν ο πρώτος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της) ως σήμερα.

Στην κοινή πορεία τους ο 72χρονος Φέργκιουσον και ο 40χρονος Γκιγκς έχουν κατακτήσει 13 πρωταθλήματα, 8 Σούπερ καπ, 4 κύπελλα και 4 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 κύπελλο κυπελλούχων, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Διηπειρωτικό και 1 Παγκόσμιο Συλλόγων.

Δεν πρόκειται μάλιστα να χαλάσουν τη συνταγή καθώς όπως τόνισε ο σερ Αλεξ «ο Γκιγκς είναι ένα φρικιό και θα συνεχίσει να παίζει τουλάχιστον για δύο χρόνια ακόμα στο ίδιο επίπεδο». Και ασφαλώς στο ίδιο διάστημα ο Σκωτσέζος3 θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της πρωταθλήτριας Αγγλίας.