Τον απολογισμό της πορείας των ερυθρολεύκων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη έκαναν ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και ο κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο πρόεδρος και ο προπονητής του Ολυμπιακού με αφορμή την ολοκλήρωση του α΄ γύρου συναντήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα της ομάδας.


Στον Ολυμπιακό επιθυμούν να συνεχίσουν με νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, διατηρώντας την διαφορά από τις άλλες ομάδες που μαθηματικά διεκδικούν τον τίτλο, ενώ ως προς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στόχος είναι η ομάδα να κάνει στο Γιουρόπα Λιγκ καλύτερη πορεία από την περυσινή όταν έφτασε στους 16 της διοργάνωσης.
Οι κκ. Μαρινάκης και Ζαρντίμ συζήτησαν επίσης τις μεταγραφικές ανάγκες της ομάδας αλλά και για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενδεχομένως αλλάξουν φανέλα τον Ιανουάριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ζαρντίμ εκτός από τον Κολομβιανό Πίνο ο οποίος γυμνάζεται τον τελευταίο μήνα με τον Ολυμπιακό και η ανακοίνωση της απόκτησής του είναι θέμα χρόνου, ζήτησε και την απόκτηση ενός ανασταλτικού μέσου.
Στο μεταξύ αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού την οποία αποτελούσαν οι Τάσος Παπάζογλου, Κώστας Μανωλάς και Παναγιώτης Βλαχοδήμος, επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου («Παναγίτσα») στη Νίκαια, όπου παρέδωσαν επιταγή για την οικονομική ενίσχυση της ενορίας η οποία βοηθάει τους απόρους και αστέγους της περιοχής
Οι τρεις ποδοσφαιριστές στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο λιμάνι του Πειραιά όπου πρόσφεραν 30.000 μερίδες φαγητό για τα συσσίτια των απόρων των τοπικών ενοριών.