Το γεγονός ότι σήμερα είναι Πρωταπριλιά μη σας ξεγελά ότι αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια συνιστούν το, λόγω ημέρας, παραδοσιακό… ψεματάκι των αθλητικών σελίδων του «Βήματος». Ολα όσα αναφέρονται έχουν συμβεί και ειπωθεί μέχρι κεραίας! Παναθηναϊκοί και μη, λοιπόν, απολαύστε ένα απάνθισμα με γλαφυρά επεισόδια του χιλιοτραγουδισμένου σίριαλ «Από Δευτέρα» με πρωταγωνιστή τον Βλάση Τσάκα και κατά βάση το ίδιο σενάριο: τα 15 εκατ. ευρώ που όλο κατατίθενται (αλλά ποτέ δεν μπαίνουν) σε λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου κάποιοι σαουδάραβες πρίγκιπες ή σεΐχηδες ή εμίρηδες να αγοράσουν από την οικογένεια Βαρδινογιάννη το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (54,7%) της «πράσινης» ΠΑΕ.

Ο πολύφερνος Βλάσης Τσάκας έκανε πρεμιέρα στα παναθηναϊκά δρώμενα στις 19 Σεπτεμβρίου 2011, όταν βρέθηκε με ταξί στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟ. Από τότε έχει δηλώσει ότι εκπροσωπεί σχεδόν τους απανταχού πλούσιους Σαουδάραβες, ενώ το πρώτο «πουλέν» που (μας) πλάσαρε ήταν κάποιος πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Φαρχάν Αμπντούλ αλ Σαούντ, ο οποίος θα επένδυε, λέει, στο ποδοσφαιρικό Τριφύλλι 220 εκατ. ευρώ (μέσα και το νέο γήπεδο στον Βοτανικό)!..

Εν συνεχεία (μας) προέκυψαν οι μεταγραφές που έκλεισε ο τρομερός Βλάσης για τον Παναθηναϊκό και με τις οποίες θα έπεφταν οι μάντρες και οι φράχτες – ου μην αλλά και τα πεζούλια – αφού θα έρχονταν για να φορέσουν την πράσινη φανέλα παιχταράδες όπως οι Ροναλντίνιο, Σικαμπάλα, Χεγκάζι, Γκέντο, ξανά ο Σισέ, και οι ημέτεροι Σαμαράς, Τζαβέλλας, Σιόβας, Βλαχοδήμος κ.ά. Ταυτόχρονα θα έδιωχνε τον κόουτς Ζεσουάλδο Φερέιρα και θα έπαιρνε ξανά τον Νίκο Νιόπλια με βοηθό τον Κριστόφ Βαζέχα, ενώ έψαχνε γενικό αρχηγό που «θα είναι ο… σκύλος των αποδυτηρίων και θα βάζει τάξη όποτε χρειαστεί»!..

Ο αφερέγγυος πρίγκιψ Αλ Σαούντ
Κάθε Σαββατοκύριακο (πηγαίνοντας από το ένα στο επόμενο δηλαδή) ο Τσάκας έφερνε στο ΟΑΚΑ αλλά και στην Τούμπα και στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον άρρωστο με την Πανάθα πρίγκιπα Σουλτάν αλ Σαούντ, που (θα) πρόσφερε πριμ νίκης στους παίκτες της αγαπημένης του ομαδάρας. Συγκεκριμένα, ο και διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου πρίγκιψ θα ερχόταν για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 15 Οκτωβρίου 2011, μετά στις 2 Νοεμβρίου και στη συνέχεια (μαζί με το επιτελείο του) στις 22 Νοεμβρίου, αλλά κάπου γλίστρησε η καμήλα στην έρημο και έχασε τον δρόμο… Γι’ αυτό και δεν παρέστη τελικά ως νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στη ΓΣ της 24ης Νοεμβρίου 2011.
Α, εν τω μεταξύ, ο πρίγκιψ είχε διαβεβαιώσει τον Τσάκα – και αυτός τους οπαδούς του ΠΑΟ – ότι εκτός από την απόκτηση της ΠΑΕ θα συνδράμει οικονομικά τον Ερασιτέχνη ΠΑΟ και θα παίξει μπάλα και στον μπασκετικό Παναθηναϊκό ή θα τον αγοράσει κι αυτόν αν αποχωρήσει τελικά η οικογένεια των Γιαννακόπουλων. Ειδικά μάλιστα για το «πράσινο» πόλο ο μύστης του αθλήματος Αλ Σαούντ θα έπεφτε με την κελεμπία του στην πισίνα για να πανηγυρίσει!..
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 τελείωσε η παράταση για να εμφανιστούν τα 15 εκατ. ευρώ του πρίγκιπα Αλ Σαούντ και ο ντριμπλαδόρος Βλάσης – κατά τους άσπονδους φίλους του… Χαλιμάς του ελληνικού ποδοσφαίρου – επικαλέστηκε την ελληνική γραφειοκρατία αλλά και κάποιες αργίες στη Σαουδική Αραβία ως αιτία για την καθυστέρηση και υποσχέθηκε στους δικηγόρους του κ. Ι. Βαρδινογιάννη ότι στις 3 το μεσημέρι θα φθάσει στα χέρια τους το αποδεικτικό για την κατάθεση των 15 εκατ. ευρώ σε τράπεζα του Λονδίνου. Ακόμη όμως το περιμένουν…
Κάπου εκεί μας τελείωσε ο Αλ Σαούντ – μάλιστα ο Τσάκας κατήγγειλε την Αυτού Υψηλότητα για αφερεγγυότητα – και άρχισε να διαλαλεί… εταιρεία με πρίγκιπες και πριγκίπισσες (Σαουδάραβες πάντα), τάζοντας ότι τα νέα αφεντικά θα δώσουν 5 εκατ. ευρώ πριμ στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο νέος νόμος και ο λάθος σεΐχης
Αφού πέρασαν οι άγιες ημέρες των εορτών, ο Τσάκας επιστρέφει απτόητος δηλώνοντας στις 30 Ιανουαρίου ότι την επομένη της ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου (όπου θα πέρναγε η τροποποίηση να επιτρέπεται σε επενδυτές εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποκτήσουν το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο ελληνικής αθλητικής ΑΕ) οι άραβες λεφτάδες θα έβαζαν τα 15 εκατ. ευρώ και θα αγόραζαν το πακέτο (54,7%) της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Το νομοσχέδιο έγινε νόμος την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου αλλά οι «αλ Αράμπια» επενδυτές της ΠΑΕ ΠΑΟ άφαντοι…
Ο Τσάκας συνεχίζει το τροπάρι του… απειλώντας ότι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου θα φανούν τα χρήματα. Και πάλι όμως αποδείχτηκε άνθρακας ο θησαυρός. Μάλιστα ο (εν τω μεταξύ) νέος σεΐχης ονόματι Αμπντουλαζίζ αλ Χαγκάγκ δεν εμφανίστηκε ούτε στη μηχανή αναζήτησης του Google και έτσι προέκυψε (από τον Τσάκα) διορθωτικό ως Αμπντουλαζίζ μπιν Μοχάμεντ αλ Χαζάζ που έχει διατελέσει και πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο. Ταυτόχρονα ο Τσάκας απείλησε ότι θα δουν τι έχουν να πάθουν εκείνοι που τον λοιδορούν ως… Χαλιμά όταν θα τον δουν να εκπροσωπεί τον (σαουδάραβα πάντα, για να μην ξεχνιόμαστε) νέο επενδυτή στη ΓΣ της ΠΑΕ την Παρασκευή 9 Μαρτίου.
«Commitment» από νέο αραβικό fund
Και φθάσαμε αισίως στις 6-7 Μαρτίου, όπου (μας) προέκυψε το περιβόητο ουκρανικό «τραπεζικό commitment». Από ποιον και πώς έγινε η κατάθεση, όχι των χρημάτων αλλά του σχετικού εγγράφου; Κατά μία εκδοχή επρόκειτο για «άγνωστο Χ» επενδυτή – κατά προτίμηση ζάπλουτο Σαουδάραβα, μπορεί όμως και αραβικό fund -, ενώ το ηλεκτρονικό δρομολόγιο του εγγράφου με τελικό αποδέκτη την Τράπεζα Πειραιώς ήταν από ουκρανική τράπεζα μέσω τράπεζας της Αγγλίας και με αφετηρία εταιρεία από την Κύπρο! Κατ’ άλλους το «commitment» ακολούθησε τη διαδρομή Χονγκ Κονγκ (εταιρεία) – Λονδίνο (αγγλική τράπεζα) – Κίεβο (ουκρανική τράπεζα) – Αθήνα (Τράπεζα Πειραιώς). Διαλέγουν και παίρνουν εκεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός… Ο,τι θέλουν εκτός από λεφτά!..
Πέρασε και η 9η Μαρτίου με άφαντο τον Τσάκα, που τελικά ξαναχτύπησε Τρίτη και 13/3 δηλώνοντας το γνωστό: ότι την Παρασκευή (16/3) ή το αργότερο Δευτέρα (19/3) θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του deal εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από σαουδαραβικό fund που εκπροσωπεί η αυτού εξοχότης Βλάσης!.. Και πάλι, όμως, τζίφος…

Καλό Πάσχα, αλλά…
Υπάρχει και η… Δευτέρα Παρουσία
Η πιο πρόσφατη (ως την επόμενη…) πράξη στο «πράσινο» σίριαλ με τον αγλαό ατζέντη Βλάση Τσάκα καταγράφηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου, ενώ δηλαδή είχε παραιτηθεί το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ, είχε ξεκινήσει νέα διελκυστίνδα του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Mr MIG να ρίχνει μπηχτές για το τί(νος) παιχνίδι παίζει ο Τσάκας – και είχαν… ξεφυτρώσει πρωτοβουλίες και επιτροπές σωτηρίας από τον σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και κάποιους επώνυμους φίλους του Παναθηναϊκού.
Συγκεκριμένα, ο Τσάκας, αφού απεφάνθη ότι ο ΠΑΟ δεν κινδυνεύει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό καθώς «η UEFA δεν τρομοκρατεί αλλά νουθετεί», είπε ότι ο ίδιος δουλεύει αθόρυβα πάνω στο project και πλέον έχουν λυθεί τα γραφειοκρατικά με τις πρεσβείες κτλ.. Μάλιστα επέμεινε ότι το «commitment» υπάρχει στην Τράπεζα Πειραιώς και το σαουδαραβικό fund είναι έτοιμο για την εξαγορά με επικεφαλής μέλος της… ευρύτερης (sic) βασιλικής οικογενείας! Πότε; «Μακάρι την Κυριακή των Βαΐων να έρθει η Ανάσταση για τον Παναθηναϊκό» ευχήθηκε ο Τσάκας κρατώντας και μια πισινή, άντε μέχρι το Πάσχα!..
Και έτσι «από Δευτέρα σε Τετάρτη, από Τετάρτη σε Παρασκευή και από Παρασκευή σε Δευτέρα» έζησε ο Βλάσης καλά κι εμείς καλύτερα… Υποθέτω και οι σοβαροί εκ των οπαδών του Παναθηναϊκού. Οσο για τους όποιους… πιστούς στο «από Δευτέρα» του Τσάκα, εκτός από τη Μεγάλη Δευτέρα (έπεται της Κυριακής των Βαΐων) και τη Δευτέρα του Πάσχα (της Διακαινησίμου) υπάρχει πάντα και η περίφημη Δευτέρα Παρουσία. Αμήν!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ