Την πρώτη τους συνεργασία είχαν το πρωί της Τρίτης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, με τον πρόεδρο του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Δημήτρη Μπερτσιμά και τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου και πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Θάνο Δημόπουλο.

Οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου επισκέφθηκαν και την αίθουσα, στην οποία θα στεγάζονται στο εξής οι συνεδριάσεις του οργάνου· στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος στα Προπύλαια, στον χώρο όπου παλαιά συνεδρίαζε το πρυτανικό συμβούλιο.
Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασαν ήδη το περασμένο Σάββατο για δεύτερη φορά, ενώ η επόμενη συνάντηση τους στην οποία πιθανόν θα ληφθούν και αποφάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική του Ιδρύματος θα είναι στις αρχές Μαρτίου.
Πάντως, ξεκάθαρη ήταν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η κοινή διάθεση των δύο νέων «πόλων» εξουσίας του Ιδρύματος (του πρύτανη και του νέου Συμβουλίου Διοίκησης) για συνεργασία και αναζήτηση κοινής πολιτικής για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Πανεπιστημίου.