International Edition
  
  • Στην Τρίπολη της Λιβύης καταφθάνει η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» για να παραλάβει τους υπαλλήλους της ελληνικής πρεσβείας
Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014
 

«Βουτιά» στα κοκτέιλ!

Με «σύμμαχο» τη μικροσκοπία ένας επιστήμονας απαθανάτισε τη χημική σύσταση των αλκοολούχων ποτών και το αποτέλεσμα είναι πραγματικό... έργο τέχνης

Science • 27/07/2014 05:45 • σχολιάστε
Margarita
Margarita
Στα τροπικά δάση του Αμαζονίου μας «ταξιδεύει» η Margarita και η απεικόνιση των συστατικών της – τεκίλα, triple sec και χυμό λάιμ ή λεμόνι. Το δημοφιλές κοκτέιλ γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1948 από την Αμερικανή Μαργαρίτα Σέιμς ενόσω βρισκόταν σε διακοπές στο Ακαπούλκο, στο Μεξικό
Margarita Στα τροπικά δάση του Αμαζονίου μας «ταξιδεύει» η Margarita και η απεικόνιση των συστατικών της – τεκίλα, triple sec και χυμό λάιμ ή λεμόνι. Το δημοφιλές κοκτέιλ γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1948 από την Αμερικανή Μαργαρίτα Σέιμς ενόσω βρισκόταν σε διακοπές στο Ακαπούλκο, στο Μεξικό
Μπίρα Lambic Με πέταλα ενός εξωτικού λουλουδιού μοιάζουν στο μικροσκόπιο τα συστατικά της παραδοσιακής βελγικής φρουτώδους μπίρας τύπου Lambic, η οποία ζυμώνεται στα νότια της χώρας από συγκεκριμένα είδη άγριας μαγιάς
Βότκα Ενα απόκοσμο τοπίο που θυμίζει τεχνοτροπία μπατίκ αποκαλύπτεται όταν η βότκα μεγεθύνεται κάτω από το μικροσκόπιο. Το ποτό έχει τις ρίζες του στη Ρωσία, με τις πρώτες καταγραφές αποσταγμάτων (από δημητριακά ή πατάτα) να χρονολογούνται γύρω στον 9ο αιώνα μ.Χ. Η σλαβική ονομασία του μάλιστα παραπέμπει στη λέξη «voda» που σημαίνει νερό, ενδεχομένως εξαιτίας της διάφανης εμφάνισής του
Ουίσκι Ποιος θα πίστευε ότι μια ματιά στο μικροσκόπιο θα αποκάλυπτε την «Εναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ σε μια στάλα... ουίσκι. Το ιστορικό «ανδρικό» απόσταγμα – σε μια πολύ πιο «πρωτόγονη» μορφή του – χρησιμοποιούνταν γύρω στον 15ο αιώνα από μοναχούς για ιατρικούς λόγους καθώς προσέφερε ανακούφιση από τον πόνο
Λευκό κρασί Λευκός επιτραπέζιος οίνος... υπό τη σκιά του φοίνικα σε παστέλ αποχρώσεις. Μελέτη των πανεπιστημίων του Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, και του Μιλάνου, στην Ιταλία, είχε δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες τυροσόλη και υδροξυτυροσόλη που περιέχει το λευκό κρασί είναι εξίσου ευεργετικές με τη ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού, ενισχύοντας το κυκλοφορικό σύστημα και την υγεία της καρδιάς
Σαμπάνια Οι κρύσταλλοι της σαμπάνιας μοιάζουν με μυστική είσοδο στην απόλαυση που «σκάει» στους γευστικούς κάλυκες. Ο αφρώδης οίνος, που συνοδεύει εορτασμούς και γκουρμέ γαστριμαργικές δημιουργίες, κατάγεται από την ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας. Η «συνταγή» του αφρού της σαμπάνιας οφείλεται στα... πειράματα των μοναχών Ζαν Ουτάρ (1654-1742) και Πιερ Περινιόν (1639-1715)
Dry Martini Οταν το ξηρό βερμούτ ανακατεύεται με το τζιν «ζωγραφίζουν» ένα γιγάντιο δέντρο ψυχεδελικών σχηματισμών σε φθορίζοντα χρώματα και «γεννούν» το Dry Martini. Η ιστορία προέλευσης του φημισμένου κοκτέιλ δεν είναι ξεκάθαρη. Η κρατούσα θεωρία παρ’ όλα αυτά, αναφέρει ότι ο αμερικανός μπάρμαν Τζέρι Τόμας δημιούργησε γύρω στο 1860 το ποτό, στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει έναν πελάτη που θα επισκεπτόταν την περιοχή Μαρτίνεζ, στην Καλιφόρνια
Sex on the Beach Σε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα πάνω στη θάλασσα παραπέμπει το «πορτρέτο» του καλοκαιρινού κοκτέιλ Sex on the Beach – αποτελούμενο από βότκα, χυμό κράνμπερι, χυμό πορτοκάλι και σναπς ροδάκινου – το οποίο γεννήθηκε το 1987 στη Φλόριδα των ΗΠΑ
Τεκίλα Με τις «άναρχες» πινελιές ενός καλλιτέχνη μοντέρνας τέχνης θα μπορούσε να παρομοιαστεί το πραγματικό πρόσωπο της μεξικανικής... τεκίλας, η οποία παρασκευάζεται από τον χυμό της γαλάζιας αγαύης
Gin and Tonic Το ανθρακούχο κοκτέιλ Gin & Tonic «ξεδιπλώνει» την ιδιαίτερη υφή του, θυμίζοντας κάτι από animal print. Tο πικρό ποτό δημιουργήθηκε αρχικά για ιατρικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την καταπολέμηση της ελονοσίας. Γύρω στον 18ο αιώνα, ανακαλύφθηκε η αντικουνουπική δράση της πικρής κινίνης που περιέχεται στο τόνικ. Με σκοπό να κάνουν το ποτό λίγο πιο ευχάριστο στη γεύση, περίπου έναν αιώνα αργότερα, βρετανοί στρατιώτες που υπηρετούσαν στην Ινδία, προσέθεσαν στην κινίνη νερό, λάιμ, ζάχαρη και τζιν
Daiquiri Δροσερό όσο και η χρωματική του παλέτα, το Daiquiri με βάση το ρούμι φέρεται να δημιουργήθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 1905 από τον αμερικανό μηχανολόγο-μηχανικό μεταλλείων Τζένινγκς Κοξ, στην ομώνυμη περιοχή στα νοτιανατολικά παράλια της Κούβας
1 από 11
Δείτε το slideshow

30-07-2014 17:19
Γενικός Δείκτης ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
1.194,78 -0,10%
Ανοδικές: 52
Αμετάβλητες: 56
Καθοδικές: 21