από metereologos.gr
Κυριακή 1 Μαΐου 2016
 

Αναζητώντας τα χαμένα χρώματα

Παίζοντας με λάχανα, κρεμμύδια, παντζάρια και κουρκουμά μπορείτε εφέτος να βάψετε τα πασχαλινά αβγά. Αξίζει όμως να ξέρετε και τι ρόλο παίζει το ξίδι ή γιατί δεν πρέπει να προτιμήσετε τα έτοιμα προ-βαμμένα αβγά

Science • 24/04/2016 05:45 • σχόλια (1)
Τα σοκολατένια αβγά αποτελούν την πιο αγαπημένη πασχαλινή συνήθεια για μικρούς και μεγάλους
Για σωστά πολύχρωμα αβγά «κλειδί» είναι το λευκό! Στο ξίδι και τα ίδια τα αβγά
Βράσαμε αβγά για την κρύα μέθοδο, κατά την οποία βυθίζονται στον ζωμό των λαχανικών που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου
Μπλε χρώμα χαρίζει το κόκκινο λάχανο στα αβγά χάρη στην ανθοκυανίνη που περιέχει
Τα φλούδια του λευκού κρεμμυδιού δίνουν ένα όμορφο πορτο-καλοκόκκινο χρώμα
Το διάλυμα του κουρκουμά είναι ιδιαίτερα ισχυρό, για αυτό προσοχή σε επιφάνειες, ρούχα και χέρια
Το ψιλοκομμένο παντζάρι, έτοιμο για βράσιμο
Ακόμη και οι αποτυχίες έκρυβαν αναπάντεχες εκπλήξεις. Εδώ βλέπουμε ένα πιτσιλωτό αβγό, αποτέλεσμα της δοκιμής του βουτήγματος από το λάχανο στο παντζάρι
Μερικές από τις αποτυχίες μας παραπέμπουν σε «μαρμάρινα» αβγά
Ενα φλιτζανάκι του καφέ αποκαλύφθηκε «ουρανο-κατέβατο» στο ροζ αβγό κατά το στέγνωμα
Το ερυθρόδανο το βαφικό, γνωστό και ως ριζάρι, χαρίζει στα αβγά ένα βυζαντινό κόκκινο χρώμα
1 από 14
Δείτε το slideshow

28-04-2016 17:19
Γενικός Δείκτης ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
583,65 -0,15%
Ανοδικές: 52
Καθοδικές: 37
Αμετάβλητες: 12