Μειωμένη σχεδόν κατά 90 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης την «μαύρη τρύπα» των 230 εκατ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίοδο 2007-2014, αναγνωρίζοντας ότι διπλομετρήθηκαν 89 εκ. ευρώ του 2010. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρουσίασε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ο κ. Πολάκης λέγοντας ότι στις προσθέσεις που έγιναν υπολογίστηκε για κάθε έτος ως νέο έσοδο η μεταφορά του ταμειακού υπολοίπου. «Κάνετε διπλοεγγραφή ως έσοδο του ταμειακού υπολοίπου. Από τα 230 εκατομμύρια ευρώ που είπατε, έχετε διπλοεγγράψει 166 εκατομμύρια ευρώ. Ας του πει κάποιος του ανθρώπου ότι η μεταφορά ταμειακού υπολοίπου δεν είναι νέο έσοδο», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. Ο κ. Πολάκης απάντησε ότι «το μόνο που δέχομαι είναι ότι στα 369 εκατομμύρια ευρώ του 2009 ξοδεύτηκαν 95 εκατομμύρια και την επόμενη χρονιά τα 89 εκατομμύρια που αναφέρονται ως ταμειακό υπόλοιπο έχουν διπλομετρηθεί. Άρα δεν είναι 230 αλλά 140 εκατομμύρια». Ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα και αν ισχύουν όσα υποστηρίζει ο κ. Γεωργαντάς, «λείπουν 70 εκατομμύρια, λίγα είναι;».

Ένταση επικράτησε όταν ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την ΝΔ ότι προσκόμισε πλαστογραφημένο έγγραφο με τον απολογισμό των χορηγικών προγραμμάτων από τον υπεύθυνο δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς και στέλεχος της ΝΔ Στ. Πουλή.

Το εν λόγω έγγραφο, το οποίο έχει παρουσιάσει ο κ. Γεωργαντάς, αναφέρει ότι 75 υπάλληλοι απασχολήθηκαν από το 2009 έως το 2014 και πληρώθηκαν από χορηγίες, δικαιώνοντας έτσι τον ισχυρισμό ότι οι 23 προλήψεις, για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, δεν ήταν παράτυπες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε στην εξεταστική ότι «το έγγραφο δεν είναι μόνο πλαστογραφία αλλά και κακή πλαστογραφία», ενώ είπε ότι οι σχετικές χορηγικές συμφωνίες δεν αναφέρουν τίποτα για την πληρωμή των εν λόγω εργαζομένων.Από την πλευρά του ο κ. Γεωργαντάς υπεραμύνθηκε της αυθεντικότητας του εγγράφου λέγοντας ότι λίγες ημέρες αργότερα υπήρξε και απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που το επιβεβαιώνει.