Κατά της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κατά σειρά κόμμα στις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο Παυλόπουλου, τάσσεται ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με όσα είπε συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο ίδιος παραμένει, παρά τις ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, υπέρμαχος της ενισχυμένης αναλογικής και όχι της απλής και άδολης αναλογικής που διαχρονικά διακηρύττει η Αριστερά στην χώρα μας. Υπό το πρίσμα αυτό δεν δίστασε να διατυπώσει την διαφωνία του με τυχόν αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως και με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να έχουν ένα βασικό κορμό. Δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης διερωτώμενος μάλιστα για ποιο λόγο άνοιξε τέτοιο θέμα τώρα.

Κατά τα λοιπά, πηγές του Κοινοβουλίου διευκρίνιζαν ότι εν όψει των θερινών τμημάτων λειτουργίας του δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι πρόωρο και θα ξεκινήσουν κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διευκρινίσεις αυτές γίνονται ενώ υποβόσκει μια συζήτηση για το θέμα της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα εξάμηνης προθεσμίας, που έχει εξαντληθεί, για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας ή εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, κάτι βεβαίως που απαιτεί η Ολομέλεια της Βουλής να είναι εν λειτουργία.