Στην κούρσα της διαδοχής μπήκαν ήδη με έμμεσο τρόπο από χθες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο κ. Αντ. Σαμαράς , αποφεύγοντας όμως να δηλώσουν ρητά ότι θα είναι υποψήφιοι.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Καραμανλή από το Ζάππειο έλαβαν και οι τρεις θέση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, περιμένοντας μάλιστα ο καθένας να ολοκληρώσει τις δηλώσεις ο προηγούμενος.

Πρώτη έκανε δηλώσεις η κυρία Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντας «γενναία» την κίνηση του κ. Καραμανλή και προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή «δίνει λύση για το καλό της παράταξης».

Ακολούθησε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας ότι «το μέλλον της παράταξης θα είναι λαμπρό» και προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια ιστορική παράταξη με σπουδαία συνεισφορά στον τόπο. «Σήμερα είχαμε ένα αποτέλεσμα που δεν μας ευχαριστεί, ωστόσο η παράταξη θα βγει ακόμη πιο δυνατή και αποφασισμένη. Είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι ».

«Ψηλά το κεφάλι», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους νεοδημοκράτες ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι αυτή η παράταξη ποτέ δεν ηττάται και ότι υπήρξε πάντα ο στυλοβάτης της πατρίδας. Χαρακτήρισε δε συγκινητική την πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή.