Πίσω από τις λέξεις Κρύβεται ο Αλέξης; Μια τούμπα κάτι θα φέρει αλλά ποια τούμπα τι θα φέρει; Παραμένουμε στην ευρωζώνη και καταγγέλλουμε το μνημόνιο της δανειακής σύμβασης, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

• Ή διαπραγματευόμαστε και παραμένουμε

• Ή καταγγέλλουμε και πάμε στην πτώχευση και στην ωραία μας δραχμή. Δηλαδή, ή ο γάιδαρος πετάει με αεροπλάνο, ή αλλιώς δεν πετάει.

Τόσο δύσκολος είναι ο γρίφος που περιφέρει στην προσχολική νοημοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη εξαπάτηση, την οποία χαϊδευτικά αποκαλούμε δημαγωγία Όσο για το κόστος μιάς τέτοιας δημαγωγίας, μάλλον δεν υπάρχει. Ο ελληνικός λαός είναι εθισμένος στην παρλαπίπα και παθαίνει σύνδρομο στέρησης αν του πει κανένας την αλήθεια.

Εξαπατήστε μας, αντέχουμε! Εδώ το ΚΚΕ μας λέει χρόνια τώρα πως η μόνη λύση είναι η «λαϊκή εξουσία» η οποία θα προκύψει με την γνωστή συνταγή της σταλινικής Σοβιετίας και της Βόρειας Κορέας και ένας στους δέκα συμφωνεί, γιατί πιστεύει ίσως πως η συγκεκριμένη «λαϊκή εξουσία» που εγκλημάτησε παγκοσμίως κατά του σοσιαλισμού και του ανθρώπου, στα χέρια της Αλέκας και της Λιάνας θα μας στείλει στον παράδεισο.

Εδώ λεφτά υπάρχουν – στο ΔΝΤ – , ο Καμένος φτύνει τον εαυτό του μαζί με τους «δοσίλογους», αφού εκεί ζούσε και βασίλευε τόσα χρόνια , ο Σαμαράς ψηφίζει το μνημόνιο για να σωθούμε και το καταγγέλλει ταυτόχρονα ως καταστροφή και πάει λέγοντας, όλοι τα ξέρουμε και να μην σας κουράζω. Όχι, δεν ελπίζουμε σε καθαρές κουβέντες. Ελπίζουμε μόνο απ’ όλον αυτό τον αχταρμά, να μας κόψει και να διαλέξουμε το μη χείρον. Και το χείρον είναι η χρεοκοπία.

Όποιος έχει δει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ιππής», θα θυμάται ίσως την επίκαιρη υπόθεση. Για να απαλλαγούν από έναν λαοπλάνο οι Αθηναίοι, εθισμένοι στην μπαρούφα και στη λαοκολακεία, ψήφισαν έναν χειρότερο. Είμαστε στην διάθεση του Αλέξη να μας επιβεβαιώσει τον εύλογο ρόλο του στην δική μας κωμωδία ή να τον εξορκίσει. Να μας αναγγείλει επιτέλους τι προτίθεται να κάνει, για να μαντέψουμε και τι πρόκειται να μας συμβεί καθώς και τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Ελπίζουμε μόνο να αποσύρει στο μεταξύ από την κυκλοφορία κάτι γίγαντες σαν το Σκουρλέτη που νομίζει ότι τα λεφτά τα βάζουν σε μια ντουλάπα οι τράπεζες, σαν τον Σκρούντζ και περιμένουν τον Ρομπέν των τραπεζών να τα μοιράσει στην … ανάπτυξη.

Κάποιος έστω να του πει ότι οι τράπεζες έχουν δανειστεί από καταθέσεις 170 δις και έχουν δανείσει 240 δις σε επενδυτές. Και πως τα υπόλοιπα 70 δις που λείπουν τα έχουν δανειστεί από ξένους καταθέτες με εγγύηση του ελληνικού κράτους. Αν εξηγούσε δε και τι είναι τα ομόλογα στον Γλέζο, δεν θα μας χάλαγε.

Η αλήθεια πάντως είναι, πως πάνω κάτω ξέρουμε πόσα πιάτα έσπασαν εκείνοι που κυβέρνησαν ως τώρα. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι πόσα θα σπάσουν οι άλλοι που έρχονται ως παρθένες. Θα μου πείτε, μα φαίνεται. Α, μην το λέτε. Τίποτα δεν φαίνεται αν δεν θελήσουμε να το δούμε.

Το μόνο που φαίνεται είναι ότι λαλήσαμε γενικώς και πως είμαστε θυμωμένοι. Μόνο που ο θυμός ζουμάρει και επιτίθεται. Δεν αφήνει το μυαλό καθαρό κι έτσι στερούμαστε σφαιρικής θέας. Είμαστε στην πιο σωστή ώρα για να τα κάνουμε εντελώς μούσκεμα και να πιάσουμε πάτο. Γιατί η χρεοκοπία είναι μακράν πιο πάτος από τον πάτο που βρισκόμαστε. Άλλωστε στην ιστορία μας το έχουμε ξανακάνει κάμποσες φορές, με κορυφαία εκείνη της καταστροφής της Σμύρνης και του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Οι σύμμαχοι τότε, μάς το έκαναν σαφές πως αν φέρουμε πίσω τον βασιλιά ο οποίος υπήρξε πράκτορας των Γερμανών, τελειώνει η βοήθεια. Κι εμείς που δεν μασάμε από τέτοια, τον φέραμε. Διότι μας είπε ο Γούναρης πως θα φέρει τα παιδιά μας πίσω από την Μ. Ασία και θα τελειώσει τον πόλεμο. Και αντ’ αυτού πήγε να πάρει την Άγκυρα. Ε, μετά εκτελέσαμε μερικούς «υπαίτιους», αλλά δεν νομίζετε πως υπαίτιοι ήταν και όλοι όσοι τον ψήφισαν;

Δυστυχώς, ακόμη και οι δημαγωγίες είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες, ή καλύτερα, στοιχίζουν περισσότερο ή λιγότερο. Αυτή πια, του σούπερ σταρ Αλέξη, στοιχίζει μοιραία τα ρέστα μας, δηλαδή την απόλυτη καταστροφή μας. Θα μας επιτρέψετε λοιπόν να ευχόμαστε, η κωλοτούμπα του Αλέξη να γίνει προς την ευρωζώνη, ο Καμένος να μην μας κάψει με τις λαχαναγορίτικες ατάκες του και να δώσουν όλοι μαζί ένα χέρι να βγούμε ζωντανοί από την περιπέτεια που έχουμε μπλέξει. Μετά, αργότερα, σε δεύτερο χρόνο, βλέπουμε ποιος έφταιγε πολύ και ποιος λίγο για ότι πάθαμε.

Σήμερα, επείγει να σωθούμε. Δεν χρειαζόμαστε πολιτικές γνώσεις αλλά νοημοσύνη νηπίου για να καταλάβουμε, πως δεν γίνεται να πηδήξουμε από τον τρίτο όροφο στο κενό της καταγγελίας και να βρεθούμε στο ρετιρέ της αποκατάστασης Ήτοι Αλέξη, αν καταφέρεις να μας πτωχεύσεις ή να μας τρελάνεις, συγχαρητήρια σε μας, θα είμαστε άξιοι της μαύρης μας μοίρας

koskokk@otenet.gr