Με πρωθυπουργικό αεροσκάφος ταξίδεψε ο Πάνος Καμμένος (φωτογραφία) στη Βραζιλία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη. Οχι όμως με όποιο όποιο κυβερνητικό αεροσκάφος, αλλά, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη «ναυαρχίδα» του VIP στόλου, δηλαδή το αμερικανικής κατασκευής δικινητήριο τζετ Gulfstream, το οποίο αγοράστηκε από την κυβέρνηση Κώστα Σημίτη για τις ανάγκες της τότε ελληνικής προεδρίας και στοίχισε αρκετά στους φορολογουμένους. Θεωρείται το καλύτερο και το πιο σύγχρονο που διαθέτει ο κυβερνητικός στόλος, καθώς μπορεί να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια. Συνήθως το χρησιμοποιεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, για παράδειγμα, το έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, ακόμα και όταν επισκέφθηκε την Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.
nnn
Και ο Πάνος Καμμένος προτιμά το Gulfstream αντί των άλλων δύο βραζιλιάνικων Εμπραέρ που διαθέτει η 352 ΜΜΥΠ (Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων –με το χαρακτηριστικό κλήσης «Cosmos»). Με αυτό πήγε τις προάλλες στις ΗΠΑ, για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ (φροντίζοντας μάλιστα να βγάλει και… σέλφις κατά τη διάρκεια της πτήσης). Αυτό το αεροσκάφος προτιμά σε επίσημες επισκέψεις. Να σημειώσω ότι πρόκειται για ένα πολυτελές αεροσκάφος, εντελώς αθόρυβο στο εσωτερικό του, με πλήρωμα το οποίο αποτελούν άνδρες και γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας.
nnn
Σκεφθήκατε ποτέ πόσο στοιχίζει το πηγαινέλα του Gulfstream στον Ατλαντικό; Προτού σας πω, σας αναφέρω ότι τις μεγαλύτερες δόξες του το Gulfstream τις γνώρισε επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, τότε που οι πολιτικοί φίλοι του έλεγαν ότι έκανε δύο φορές τον γύρο της Γης για να σώσει την Ελλάδα. Για το κόστος του αεροσκάφους η κυβέρνηση εξέδωσε μιαν απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (φύλλο 2808, της 5ης Νοεμβρίου 2016). Σύμφωνα με αυτήν η κάθε ώρα πτήσης του στοιχίζει 5.537,9 ευρώ. Ενα ποσό που οι πάντες θεωρούν εξωπραγματικό, αφού δεν υπολογίζεται η τρέχουσα τιμή των καυσίμων, ούτε τα landing fees, ούτε τα άλλα τέλη υπέρπτησης, ούτε τα φύλλα πορείας των στρατιωτικών, ούτε η διαμονή τους, ούτε καν το ποσό που πληρώνει (ως τέλος) στα αεροδρόμια που χρησιμοποιεί. Να σκεφθείτε ότι τότε που ο κ. Τσίπρας πήγε στην Κούβα γράφτηκε ότι η πτήση του στοίχισε 300.000 ευρώ, με το Μέγαρο Μαξίμου να οργίζεται και να εκδίδει non paper επιμένοντας ότι στοίχισε μόνο 22.900 ευρώ (συμπεριλαμβάνοντας όλα τα έξοδα).
nnn
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Gulfstream θα είναι το αεροσκάφος που θα μεταφέρει στις 17 Οκτωβρίου τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και στο Σικάγο. Κανονικά το αεροσκάφος θα πρέπει να επιστρέψει από τη Βραζιλία (όπου πήγε τον κ. Καμμένο), να επιστρέψει και να ξαναπετάξει πάνω από τον Ατλαντικό για να μεταφέρει τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του στις ΗΠΑ. Ρώτησα έναν ανώτατο αξιωματικό γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και γιατί να μην υπάρχει κάποιος συντονισμός ώστε να εξοικονομούνται χρήματα και να μην υπάρχει κόπωση στο πλήρωμα. Η απάντηση; «Με τα μακρινά ταξίδια όλοι μαθαίνουν καλύτερα…». Τι άλλο να πω.


Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε… 13


Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τελικά αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο του Στ. Κοντονή που δίνει το δικαίωμα ακόμα και σε 15χρονα της αλλαγής φύλου με μια απλή αίτηση. Ανάμεσά τους και μια βουλευτής, η οποία βρέθηκε να είναι συγγενής μητροπολίτη (και είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να το ψηφίσει). Τι έμελλε λοιπόν να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης; «Μασάζ»!
nnn
Τους μάζεψε όλους και άρχισε να τους εξηγεί πώς και γιατί ρυθμίζει την αλλαγή φύλου, ευελπιστώντας ότι θα τους πείσει. Αλλά συνάντησε απορίες. Εύλογες απορίες, τολμώ να πω, μερικές από τις οποίες σάς μεταφέρω πάραυτα:
Και γιατί στα 15
και όχι στα… 12;
Ηταν η στιγμή που ο κ. Κοντονής εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ψηφιστεί τέτοιος νόμος. Οπότε τον διακόπτει ο (πασοκογενής, πρώην υφυπουργός, πολύτεκνος και εκ των θρησκευομένων του ΣΥΡΙΖΑ) Μάρκος Μπόλαρης. «Ποιος ο λόγος να κατεβάσετε το όριο στα 15 χρόνια, κύριε υπουργέ;» ρώτησε τον κ. Κοντονή. Και αυτός απάντησε: «Γνωρίζετε ότι το αρχικό σχέδιο του νομοσχεδίου ήταν στα 17 χρόνια». «Και γιατί το κάνετε τότε στα 15;» ξαναρώτησε. «Συνάντησα τους γονείς τριών παιδιών και με έπεισαν να αλλάξω γνώμη» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο υπουργός. «Και με τη γνώμη τριών γονέων νομοθετείτε τέτοια πράγματα;» είπε ο κ. Μπόλαρης και αμέσως μετά έκανε πρόταση: «Εγώ θέλω να γίνει στα 12 το δικαίωμα αλλαγής φύλου. Ποιος ο λόγος να μείνει στα 15;». Ο υπουργός έδειξε να εκπλήσσεται και είπε ότι στα 15 χρόνια απαιτείται και η συγκατάθεση των γονέων. Ο κ. Μπόλαρης όμως επέμενε: «Και στα 12 να χρειάζεται η συγκατάθεση των γονέων, γιατί δεν το κάνετε;»
nnn
Ο κ. Κοντονής άρχισε τότε να απαριθμεί τις, κατά τη γνώμη του, ασφαλιστικές δικλίδες, με τον κ. Μπόλαρη να λέει ότι στα 17 ένα παιδί έχει ολοκληρώσει την εφηβεία, γίνεται πιο ώριμο και πάλι δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε το ίδιο ούτε οι γονείς του, αλλά απαιτείται η γνώμη ειδικών, γιατρών, κοινωνιολόγων, ψυχιάτρων, ψυχολόγων κ.λπ.
Ο Αδωνις, οι γάμοι και τα βαφτίσια

Μου το μετέφεραν οι βουλευτές της ΝΔ ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ (σκέτο, αφού δεν είναι πλέον τομεάρχης Αμυνας, σκιώδης δηλαδή υπουργός του Πάνου Καμμένου) έκανε, μετά συζύγου Ευγενίας Μανωλίδου ένα πέρασμα το περασμένο Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλία, και τι πέρασμα: Πήγε σε γάμους, σε βαφτίσια και λοιπές γιορτές. Οπως κάνει δηλαδή ένας συνηθισμένος πολιτικός. Το Σάββατο, μου λένε, έκανε την εμφάνισή του σε τσιπουράδικα στον Τύρναβο, εν συνεχεία επισκέφθηκε το Βελεστίνο, πήγε στη γιορτή κάστανου της Καρδίτσας και μετά απ΄όλα αυτά πήγε και στο γάμο του φίλου του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου Χριστόφορου Κατσαρού στη Λάρισα. Την Κυριακή βάφτισε μαζί με τη σύζυγό του την εγγονή άλλου φίλου του Στέργιου Καλογήρου της Βεργίνας TV, στο Μικρό Περιβολάκη Μαγνησίας. Με θα πείτε την Κυριακή δεν ήταν το προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια; Ε, ο Αδωνις θα πήρε προφανώς άδεια.

HeliosPlus