Οι γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι καθότι ο πρόεδρός τους Κυρ. Μητσοτάκης (φωτογραφία) ήταν συνεπής στις προθεσμίες που ο ίδιος έθεσε. Είπε ότι θέλει 111 ημέρες ακριβώς για την αναδιοργάνωση του κόμματος (συνέδριο, πρόγραμμα, εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος κ.ά.) και το έπραξε: «Τα έχει καλά με τις προθεσμίες, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που δεν τις υπολογίζει καθόλου» έλεγαν.
nnn
Ισως οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ να μην το είχαν αντιληφθεί, αλλά με την εκλογή του Ελ. Αυγενάκη συνέβη το εξής παράδοξο. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να φέρουν κάλπες, τις οποίες έδωσε εντολή να κρύψουν, ώστε εάν έστω και ένας έθετε ζήτημα να μη γίνει διά βοής η ψηφοφορία του γραμματέα, να τις… φανέρωνε. Δεν χρειάστηκε και έτσι οι κάλπες έμειναν αόρατες. Και τέλος, τι νομίζετε ότι πιστεύει ο πρόεδρος της ΝΔ για όλα αυτά που συμβαίνουν στην κυβέρνηση και τα νέα Μνημόνια; Ο κ. Μητσοτάκης, μου λένε, δεν βλέπει εκλογές στο άμεσο μέλλον, αλλά πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας παίζει θέατρο για δύο λόγους: για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές του ώστε να ψηφίσουν τα μέτρα και, το σημαντικότερο, να δείξει ότι αντιστάθηκε, έτσι για την τιμή των όπλων (που λέει ο λόγος), και εν συνεχεία να τα υπογράψει όλα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.


Συμπαράσταση στις εξετάσεις

Ούτε, βεβαίως, μου λένε ότι μπορεί να θεωρηθεί πως η ΝΔ βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα μόνο και μόνο επειδή ο Κυρ. Μητσοτάκης θα παραμείνει στην Αθήνα κατά τις εορτές του Πάσχα, τη στιγμή που όλη η οικογένεια Μητσοτάκη – Μπακογιάννη ήδη βρίσκεται στην Κρήτη για να περάσει το Πάσχα μαζί με τον Επίτιμο. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μείνει στην Αθήνα λόγω της εξεταστικής περιόδου που έχει ο γιος του και θέλει να είναι κοντά του τούτες τις ημέρες. Αλλά τα πασχαλινά καθήκοντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τα εκτελέσει πλήρως, δηλαδή περιφορά Επιταφίου, Δοξολογία της Ανάστασης.
Ο Καμμένος, τα αρνιά και τα βαφτίσια

Τα πασχαλινά πανηγύρια που έκαναν πέρυσι οι κυβερνώντες ξεχάστε τα. Οχι, εφέτος δεν θα σουβλίσει ο Πάνος Καμμένος τα 2.000 αρνιά που σούβλισε πέρυσι στα στρατόπεδα, δεν πρόκειται να γίνει καμιά εκδήλωση με χορούς και νταούλια. Δεν το σηκώνει, βλέπετε, το κλίμα, που είναι πολύ βαρύ για την κυβέρνηση. Αλλωστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος θα βρίσκεται την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα και εν συνεχεία τη Δευτέρα στον Δήμο Μουζακίου για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια 2016». Θα περάσει και από την Καρδίτσα και την Τρίτη θα βρίσκεται στο Αργος για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Πέτρου. Υπάρχουν όμως και τα… βαφτίσια. Εμαθα ότι βαφτίζει τον εγγονό του από τον γιο του Βασίλη και ο Πρόεδρος είναι καταχαρούμενος. Να θυμίσω ότι ο γάμος του γιου του Βασίλη με τη δικηγόρο Τζίνα Κόφφα αποτέλεσε σημαντικό γεγονός. Εως και ο Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα είχαν παραστεί.
Πολιτικο-δημοσιογραφικός γάμος

Οι συριζαίοι βουλευτές κάνουν τώρα λόγο για το λεγόμενο «σύνδρομο Γαβριήλ», που δεν είναι άλλο από την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα, την αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και από τον ΣΥΡΙΖΑ τού πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ψηφίζοντας όμως το Μνημόνιο. Φοβούνται δηλαδή ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και εν συνεχεία θα παραιτηθούν. Το ερώτημα όμως παραμένει: αν γίνει αυτό, θα παραδώσουν την έδρα; Ο κ. Σακελλαρίδης πάντως ουδόλως ενδιαφέρεται για αυτά, αφού έχει στρέψει την προσοχή του στον γάμο του. Στις 14 Μαΐου μαζί με τη Ράνια Τζίμα θα ανέβουν τα σκαλιά του δημαρχείου για να τους παντρέψει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Κουμπάρα θα είναι η επίσης δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου και από την πλευρά του γαμπρού ο Πέτρος Μωραΐτης. Θα έχει συνολικά επτά μάρτυρες (οι περισσότεροι συνάδελφοι της νύφης) και κανέναν από τους συριζαίους.


Τζάμπα βενζίνη

Απίστευτο! Κυκλοφορούν πρώην υπουργοί με υπηρεσιακά αυτοκίνητα, τα οποία απέκτησαν όταν ήταν υπουργοί. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι μεγάλου κυβισμού και οι πρώην υπουργοί δεν θέλουν να τα αποχωριστούν προβάλλοντας λόγους ασφαλείας. Την καταγγελία αυτή κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής. Αναφέρει μάλιστα ότι οι κάτοχοι κρατικών αυτοκινήτων δεν πληρώνουν βενζίνη, την πληρώνει το… κράτος. Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί δεν τους τα ζητεί πίσω; Τι φοβάται; Αλλά ο υπουργός, αρμόδιος και για τα κρατικά αυτοκίνητα, δεν μπορούσε να πει με ακρίβεια τι έχει συμβεί με τις δύο πανάκριβες αλεξίσφαιρες και αλεξίβομβες «Μπέμπες», αξίας 750.000 ευρώ, τις οποίες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ανέφερε πολλές φορές στη Βουλή για να δείξει τη σπατάλη που γινόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στην αρχή ο υπουργός δήλωσε άγνοια για το πού βρίσκονται, εν συνεχεία είπε ότι «φυλάσσονται κάπου», χωρίς να γνωρίζει πού, και όταν κλήθηκε να απαντήσει στην πληροφορία εάν η μία έχει πωληθεί σε άραβα μεγιστάνα είπε: «Μπορεί, δεν γνωρίζω». Μα πώς δεν γνωρίζει; Στην αρμοδιότητά του είναι. Εκτός κι αν έχουν περάσει στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ.

HeliosPlus