O διχασμός προσωπικότητας των στελεχών και μελών του κυβερνώντος κόμματος τείνει να ξεπεράσει πλέον κάθε όριο πολιτικής ή και ψυχαναλυτικής προσέγγισης. Η αυριανή πανελλαδική απεργία γίνεται ως γνωστόν, με απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου οι εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν γιατί η «κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους».
Σε αυτή την κινητοποίηση όμως καλεί και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος το τμήμα εργατικής πολιτικής του Σύριζα! Γιατί όπως υποστηρίζει «οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά». Η πολιτική παράνοια δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο…Γιατί αν δεν κάνουμε λάθος τις πολιτικές αυτές τις εφαρμόζει μια κυβέρνηση που αποτελείται από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που σήμερα τις καταγγέλλουν.

Το γνωστό και πολυπαιγμένο σενάριο ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση που αποφασίζει,αλλά κάποια ξένα και ντόπια κέντρα που την εκβιάζουν για να ακολουθήσει αυτή την πολιτική.Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τα στελέχη του Σύριζα ο πρωθυπουργός οι υπουργοί του άγονται και φέρονται,ανάλογα με τους…εκβιασμούς που δέχονται και αποδέχονται.

Κάποιος πρέπει να θυμίσει στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι ο πολιτικός παραλογισμός οδηγεί στη γελοιοποίηση.Ότι είτε η κυβέρνηση εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός υλοποιώντας τη συμφωνία με τους ευρωπαίους, είτε μοιραία και άβουλη υποτάσσεται σε κάθε λογής εκβιαστές.
Οι παλινωδίες αυτές, να υποστηρίζεις από τη μια την κυβέρνηση και από την άλλη να καταγγέλλεις την πολιτική που εφαρμόζει δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στον ευτελισμό της πολιτικής και των πολιτικών. Είναι καιρός ο Σύριζα και τα στελέχη του να αποφασίσουν οριστικά: Είτε θα κυβερνήσουν αναλαμβάνοντας και το κόστος των επιλογών τους,είτε θα παραμείνουν κόμμα διαμαρτυρίας …

ΤΟ ΒΗΜΑ