Τον Μιχ. Ταμήλο από χθες τον βασανίζει μία απορία, την οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω: «Ολες αυτές οι τηλεφωνικές συνομιλίες των χρυσαυγιτών που βγαίνουν στις τηλεοράσεις κάθε Σαββατοκύριακο ή συνομιλίες του… Μπέου, πού βρέθηκαν; Ποιος τις υπέκλεψε;». Εύλογη απορία θα πείτε, πλην όμως ο κ. Ταμήλος είναι πεπεισμένος ότι οι πάντες παρακολουθούν τους πάντες. Τι κι αν το είπε πρώτος ο Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν τον ενοχλεί καθόλου γιατί ο γαλάζιος βουλευτής Τρικάλων γνωρίζει πολύ καλά πλέον ότι θα πρέπει να προσέχει όταν μιλάει στο τηλέφωνο: «Ρε, εδώ παρακολουθούσαν τον Καραμανλή και τη Μέρκελ, σ’ εμένα θα έκαναν πίσω; Οχι πως είμαι κάποιος, αλλά ο τρόπος του λέγειν» αναφέρει. Τώρα θα πείτε πότε κατάλαβε ο κ. Ταμήλος ότι μπορεί να παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές του συνομιλίες. Σας πληροφορώ ότι το κατάλαβε όταν πήγε για πρώτη φορά στη Βουλή: «Πήγα ως νέος βουλευτής να δώσω τα χαρτιά μου για να εγγραφώ και ένας πατριώτης μου, αστυνομικός, Τρικαλινός μου είπε «να φυλάγεσαι εδώ μέσα». Ηταν σαν να έδινε οδηγίες προς ναυτιλλομένους…». Τάδε έφη Ταμήλος για τηλέφωνα και παρακολουθήσεις.
***

Στο Μέγαρο Μαξίμου έγιναν έξαλλοι μόλις πληροφορήθηκαν τις δηλώσεις του κ. Ταμήλου, καθώς με όσα είπε ουσιαστικά δικαίωνε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος εδώ και καιρό είχε πει ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του. Ο βουλευτής Τρικάλων λέγεται ότι δέχθηκε έντονες παρατηρήσεις για τα όσα ανέφερε και τα «γαλλικά» που ακούστηκαν για τον ίδιο ήταν αρκετά από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.


Κουίζ

Ποιο μέλος της κυβέρνησης (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του «Βήματος») έβριζε σκαιότατα σε στέκι της πλατείας Κολωνακίου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα; Και καλά να κάνει πολιτική κριτική, αυτός έφθασε στο σημείο να κάνει και αρνητικά σχόλια ακόμα και για την εμφάνισή του, ενώ κυριολεκτικά ούρλιαζε (όπως άκουσαν οι θαμώνες) και αποκαλούσε τον Αλ. Τσίπρα… κομμουνιστή.


Ο Τσίπρας άρχισε την… επανάσταση

Και μια και ο λόγος για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σας πληροφορώ ότι αποφάσισε να αρχίσει… μόνος του την προεκλογική εκστρατεία. Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (το Σάββατο), μου είπαν ότι του έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα διαρκείας ενός μηνός με περιοδείες και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα. Θα μιλήσει ωσάν να έχουμε εκλογές, ωσάν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του. Κι αν αργήσουν οι εκλογές; Ε, τότε θα αναγκαστεί όταν φθάσει η ώρα να επαναλάβει την προεκλογική περίοδο.


Είδε και Σκουρλέτη ο Καμμένος;

Συνέβη κι αυτό. Την ώρα που ο Π. Καμμένος ετοιμαζόταν να βγει από το γραφείο του Αλ. Τσίπρα, έμπαινε μέσα ο Π. Σκουρλέτης. Δεν γνωρίζω εάν συζήτησαν το θέμα που ενέσκηψε με τον λεγόμενο «κουμπαρά». Εκείνο που άκουσα είναι αυτό που έλεγε ο κ. Καμμένος ότι ο πρώτος που θα πρέπει να κληθεί να καταθέσει (για τη δικαστική εξέταση που έχει ήδη αρχίσει) είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, τότε (το 2012) που επιτέθηκε στον Γ. Συμπιλίδη κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς λόγο περί χρηματισμού.


Το παράπονο του Αρη

Πνίγει το παράπονό του ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με τους φίλους του συζητώντας μεταμεσονύχτια στου «PIT» στο Κολωνάκι. Δεν μπορεί, σου λέει, ο «αντάρτης» Νικήτας Κακλαμάνης να έκανε τόση ζημιά στην παράταξη αλλά και στον ίδιο στις δημοτικές εκλογές και να επιστρέφει με δόξα και τιμή στη ΝΔ. Και μάλιστα με ιδιόχειρη επιστολή του Πρωθυπουργού. Και ο ίδιος; Να τον έχουν κάνει όλοι πέρα. Να μην του δίνουν οι γαλάζιοι σημασία ή τίτλους; Να μην τον έχουν καν ούτε στα φαβορί για να καταλάβει τη θέση του υπουργού Αμυνας, τώρα που φεύγει ο Δ. Αβραμόπουλος;
Σαρδέλες… παντρεμένες

Ισως να ήταν η τελευταία επίσκεψή του ως υπουργού Αμυνας του Δ. Αβραμόπουλου στην 110 Πτέρυγα Μάχης, στο ΑΤΑ και στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη Λάρισα και εκεί του έγινε λαμπρή υποδοχή. Ο κ. Αβραμόπουλος πήγε με σπορ εμφάνιση, επιθεώρησε τα πάντα, ενημερώθηκε για τα πάντα, συνέφαγε με τους στρατιωτικούς (μπουγιουρντί, σαρδέλες παντρεμένες, χταποδάκι, μυδοπίλαφο, καλαμάρι γεμιστό και γεύτηκε το τσίπουρο Τιρνάβου). Τον εντυπωσίασε το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο (διοικητής του οποίου είναι Ελληνας), η ετοιμότητα των αεροσκαφών και αποκάλυψε: Πρώτον ότι δεν διάβασε ποτέ στη ζωή τόσο πολύ όσο στις «εξετάσεις» για επίτροπος (ούτε στις εξετάσεις στο Διπλωματικό Σώμα, είπε, διάβασε τόσο πολύ). Δεύτερον, ζήτησε από τους πολιτικούς να είναι ενωμένοι, γιατί ο τόπος περνά δύσκολες ημέρες και, τρίτον, απέφυγε επιμελώς να πει οτιδήποτε για τον μελλοντικό διάδοχό του στο Αμυνας.


Ο Αθ. Μπούρας και οι κρυμμένες αποδείξεις

Ηταν για να τον λυπάσαι τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Αθ. Μπούρα με όλα αυτά που έλεγε για τα οικονομικά των βουλευτών σε συναδέλφους του γαλάζιους βουλευτές. Είπε ότι ξοδεύει 3.500 ευρώ τον μήνα για καύσιμα στο βουλευτικό αυτοκίνητο, ότι κρύβει τις αποδείξεις από τη γυναίκα του για να μην γκρινιάζει για τη… βενζίνη, ότι έκοψε τα δώρα στους γάμους και ότι γενικά η ζωή του βουλευτή έγινε οικονομικά πολύ δύσκολη.

Το δώρο του Σαμαρά στην Αλαμουντίν

Τι δώρο, νομίζετε, ότι σκέφτηκε ο πρωθυπουργός να προσφέρει στην Αμάλ Αλαμουντίν όταν θα την συναντήσει την Τετάρτη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου; Θα της δωρίσει την…Missing Sister (δηλαδή την «Απούσα Αδελφή»). Πρόκειται για φωτογραφική σύνθεση της Αμαλίας Σωτηροπούλου που είχε προσφερθεί στο Ιστορικό Μουσείο Σκουφά και που απεικονίζει όλες τις καρυάτιδες και στη μέση (φωτισμένη) την καρυάτιδα που την έχουν αρπάξει οι βρετανοί και βρίσκεται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο. Το δώρο θα προσφερθεί σ΄ένα καλαίσθητο κουτί σε φόντο πορφυρό. Να σημειώσω ότι δώρο παίρνει μόνον η Αλαμουντίν. Οι νομικοί που την συνοδεύουν δεν θα πάρουν τίποτα.

HeliosPlus