Τα σορτσάκια των κοριτσιών και τα σκισμένα τζιν των αγοριών μπήκαν στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου και με πύρινους λόγους καλεί το εκκλησίασμα να στρέψει αλλού τα βλέμματά του από τις… ημίγυμνες προκλήσεις. Απάντηση δεν βρήκε ούτε από τα κορίτσια ούτε από τα αγόρια αλλά από τον δήμαρχο Ι. Μπουτάρη ο οποίος παρατηρεί ότι ο Μητροπολίτης δεν γνωρίζει από… μόδα και ότι αυτή η μόδα με τα σορτσάκια είχε ανθήσει και στη δεκαετία του ’60 και επανήλθε. Και ο δήμαρχος ερωτά τον Μητροπολίτη: «Τι να κάνουμε, πρέπει όλοι να φοράμε ράσα;». Ελα όμως που ο Μητροπολίτης είχε έτοιμη την απάντηση… «Εμείς που φοράμε διπλά ράσα ακόμα και τα καλοκαίρια, πάθαμε τίποτα; Είμαστε μια χαρά ακόμα και στα ογδόντα μας» δήλωσε.
nnn
Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως… σορτσάκια του Διαβόλου, αφού ο κ. Ανθιμος δεν αποδέχεται ούτε τη δικαιολογία της ζέστης από τα κορίτσια όταν τα φορούν: «Πρόκειται για μια ασυδοσία, ειδικά για κάποια κορίτσια από 17 έως 25 ετών που κυκλοφορούν με αυτά γύρω από τις εκκλησίες σχεδόν γυμνές» και προαναγγέλλει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί στην εκκλησία τέτοια αμφίεση. Θα τοποθετήσει στους ναούς ειδικές πινακίδες για να εισέρχονται όλες ευπρεπώς ενδεδυμένες. Και αν επιμένουν να φορούν σορτσάκια; Ε, τότε θα υπάρχει πρόβλεψη, όπως και στα μοναστήρια, να τους δανείζεται κάποιο ρούχο για να κρύψουν τη γύμνια τους στον Οίκο του Θεού, όπως λέει.


Βρήκε ο Ανδρέας τη γενιά του

Απίστευτο, ο υπουργός Παιδείας κ. Α. Λοβέρδος βρήκε ένα χωριό στο οποίο η Ελιά βγήκε πρώτο κόμμα και πήγε να το επισκεφθεί και να συγχαρεί έναν-έναν τους κατοίκους του για την τόλμη, το θάρρος, τη γενναιότητα, την ευγένεια, τη διορατικότητα και την κρίση που επέδειξαν να επιλέξουν την Ελιά στις ευρωεκλογές. Ετσι, ενώ βρισκόταν στη Ρόδο στη Σύνοδο των Πρυτάνεων επισκέφθηκε το χωριό Ασκληπιό, στο Γεννάδι, το μοναδικό χωριό εν Ελλάδι όπου η Ελιά βγήκε πρώτο κόμμα. Κάθησε εκεί αρκετή ώρα και συνέφαγε (κωλοχτύπες, καλαμαράκια και συμιακή γαρίδα) με τους ψηφοφόρους του. Για την ιστορία, σας αναφέρω ότι στο χωριό αυτό υπήρχε ένας κοινοτάρχης δημοφιλής και φανατικός πασόκος που προσχώρησε ξαφνικά στην Ελιά και μάλλον έπεισε τους περισσότερους από τους (περίπου) 400 κατοίκους να ψηφίσουν το νέο αυτό κόμμα.


Το πάρτι πολιτικών και επιχειρηματιών

Δεν είχα σκοπό να αναφέρω το παραμικρό για τα όσα συνέβησαν στο πάρτι μεγαλοκατασκευή στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής την Πέμπτη το βράδυ αν σε αυτό δεν μετείχε πλήθος γαλάζιων βουλευτών, πολιτευτών, εφοπλιστών, ένας αρχηγός κόμματος, ένας υπουργός, ένας ιδιαίτερος του κ. Κ. Καραμανλή, ένα υπόδικος για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ένας διοικητής ασφαλιστικού ταμείου. Τέτοια παράξενη σύναξη είχαμε να δούμε… π.κ. (δηλαδή προ κρίσης). Ηταν περίπου 200 άτομα στο πάρτι του κ. Γ. Μαυροσκώτη, με σουβλάκια, μικρά χάμπουργκερ, τριών ειδών ριζότο, ποικιλία τυριών και γλυκών και ένα… open bar που λειτούργησε μέχρι πρωίας και το τίμησαν δεόντως πολιτικοί και επιχειρηματίες. Ακόμη και ο κ. Β. Κικίλιας έδωσε το «παρών», παρά το γεγονός ότι τον έτρωγε η αγωνία για τις πυρκαγιές που βρίσκονταν σε εξέλιξη: «Ηρθα για λίγο, αλλά θα φύγω, θα πάω στο κέντρο της Πυροσβεστικής γιατί έχουμε πυρκαγιές» πληροφόρησε τους συνδαιτυμόνες του προφανώς για να μην ανησυχήσουν από την αιφνίδια αποχώρησή του. Ηταν επίσης εκεί οι Π. Καμμένος, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Κοντογιάννης, Ι. Αγγέλου, Χρ. Κέλλας, Μιχ. Ταμήλος, Γρ. Αποστολάκος, Π. Σιούφας, Ν. Βαφειάδης, Θ. Βάρδας και Ευ. Μαρινάκης και Χρ. Κουκουλάς (από τους εφοπλιστές). Παρευρέθη επίσης ο Αγγ. Φιλιππίδης (του ΤΤ) και πολλοί άλλοι. Στα πηγαδάκια, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, όλοι μαζί, επιχειρηματίες και πολιτικοί (ένας αχταρμάς δηλαδή) στοιχημάτιζαν (τρόπος του λέγειν) αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας (και κατέληξαν ότι μπορεί), αν θα πάει ή όχι στη Βραζιλία ο κ. Αντ. Σαμαράς (κατέληξαν ότι πιθανόν να πάει, αφού περάσει ο σκόπελος της Κόστα Ρίκα) και κανόνιζαν ραντεβού πού θα δουν όλοι μαζί τον αγώνα της Κυριακής (εκεί δεν κατέληξαν).

Μηνύσεις για τα 20εύρα των χρυσαυγιτών

Με μηνύσεις κλιμακώνονται οι εσωτερικές έριδες στην Χρυσή Αυγή. Μαθαίνω ότι ο αποχωρήσας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον πολλών βουλευτών της Χρυσής Αυγής που τον κατηγόρησαν ότι χρηματίστηκε για να αποχωρήσει από το πολιτικό αυτό μόρφωμα. Ειδικότερα προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις σ΄όλους αυτούς τους βουλευτές (ανάμεσά τους και η Ελένη Ζαρούλια) που του ανέμιζαν επιδεικτικά 20εύρα από τα βουλευτικά τους έδρανα, όταν διεξαγόταν η συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του. Ο κ. Χρυσοβαλάτης καταγγέλλει επίσης ότι εξακολουθεί να δέχεται απειλές αυτός και η οικογένειά του για να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα.

Μπουτάρης: Γιατί θα πήγαινα στο Ποτάμι

Έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο κ. Ι. Μπουτάρης δεν είχε αποφασίσει εάν θα πήγαινε στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, το απόγευμα της Παρασκευής, στο οποίο είχε ανακοινωθεί ότι θα ήταν ένας από τους κυριότερους ομιλητές. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του πιο αγαπητού του προσώπου, όπως μου είπε, θα τον καθηλώσει στη Θεσσαλονίκη. Τον ρώτησα όμως γιατί αποφάσισε να είναι ομιλητής, μαζί με τον κ. Γ. Καμίνη στο ιδρυτικό συνέδριο ενός κόμματος και ιδού τι απήντησε: «Είπαμε να πάμε μαζί με τον Καμίνη. Δεν πρόκειται όμως να παίρναμε και συγκεκριμένη πολιτική θέση. Άλλωστε είμαι υπέρ κάθε πολιτικής πρωτοβουλίας που λαμβάνεται η οποία μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο». Κατά τον κ. Μπουτάρη η κίνηση του Στ. Θεοδωράκη είναι μεν «καλή», όπως την χαρακτήρισε, αλλά για να πετύχει πρέπει να γίνει πρώτα ένα κανονικό κόμμα, με προτάσεις (που μπορεί να υλοποιηθούν) και σοβαρές δεσμεύσεις προς του πολίτες.

HeliosPlus