Ο κ. Τάσος 75 ετών συνταξιούχος του δημοσίου έχει κληρονομήσει το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε σε ακριβό προάστιο της Αθήνας: μια ετοιμόρροπη μονοκατοικία καμιά 200αριά τετραγωνικά των αρχών του προηγούμενου αιώνα στην οποία ζει μαζί με την γυναίκα του. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο γιατί καλείται να πληρώσει φόρο ακινήτων ίσο με την μισή ετήσια σύνταξή του. Έχει πάει επανειλημμένως στην εφορία της περιοχής του για να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός χωρίς όμως να βρει λύση: έφτασε ο έφορος να τον προτρέψει να πουλήσει το σπίτι του για να μπορέσει να πληρώσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ!
Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αδικήθηκαν καταφορά από την φοροκαταιγίδα της συνταγής Μέρκελ. Όχι μόνο ξόδεψαν τις λιγοστές οικονομίες τους για να καλύψουν έκτακτες εισφορές και χαράτσια αλλά βρέθηκαν με μισές συντάξεις για τις οποίες είχαν πληρώσει εισφορές όταν δούλευαν. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να κόψουν από παντού για να πληρώσουν τις δόσεις στην εφορία, στο στεγαστικό, στο ΙΚΑ, αναγκάστηκαν να καταθέσουν τις πινακίδες του ΙΧ τους γιατί δεν είχαν για τα τέλη κυκλοφορίας.
Μάλιστα όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ευρωεκλογών περίπου 800.000 από αυτούς που είχαν ψηφίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης έριξαν την ψήφο τους σε άλλο κόμμα στις ευρωεκλογές. Θέλησαν να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση επειδή αύξησε 6 φορές τον φόρο στον πετρέλαιο θέρμανσης με δικαιολογία την πάταξη του λαθρεμπορίου και ακόμη και σήμερα, 2 χρόνια μετά, δεν έχει φροντίσει ώστε να τοποθετηθούν σε εταιρείες και πρατήρια διακίνησης καυσίμων τα συστήματα εισροών – εκροών μέσα από τα οποία μπορεί να ελεγχθεί το λαθρεμπόριο.
Αυτοί οι 800.000 πολίτες γύρισαν την πλάτη στην συγκυβέρνηση επειδή ακόμη και σήμερα οι ταμειακές μηχανές δεν έχουν συνδεθεί με το υπουργείο Οικονομικών (όπως έχει γίνει π.χ. στην Πορτογαλία) για να εισπράττεται αυτόματα ο ΦΠΑ σε κάθε συναλλαγή. Γιατί δεν έχουν δοθεί σημαντικά φορολογικά κίνητρα στον πολίτη να απαιτεί την απόδειξη από τον υδραυλικό, τον καθηγητή, τον γιατρό, τον δικηγόρο, κι έτσι το κάρο της φορολογίας το σέρνουν και πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες να συνεχίζουν ανέμελοι το πάρτι της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πήρε το μήνυμα της κάλπης και θα διορθώσει τις αδικίες. Ο κ.Τάσος πάντως – που ψήφιζε μια ζωή Νέα Δημοκρατία – στις ευρωεκλογές προτίμησε την αποχή.​