Τέτοια βλέπει και ακούει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας και αγριεύει περισσότερο με τον κ. Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφήθηκε με φόντο σφυροδρέπανα και με τις φωτογραφίες του Γενάντι Ζιουγκάνοφ και του… Λένιν. Και οι φωτογραφίες αυτές ταξίδεψαν στην Ευρώπη. Ολα αυτά τα περίεργα συνέβησαν στη Μόσχα κατά την εκεί πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα. Στη δεύτερη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της Δούμα, ο κ. Τσίπρας και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε οδηγήθηκαν σε μια αίθουσα όπου κυριαρχούσαν τα σφυροδρέπανα: «Βρίσκονταν παντού, στην αρχή αιφνιδιαστήκαμε, αλλά εν συνεχεία συνειδητοποιήσαμε ότι βρισκόμασταν στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος» έλεγε ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παπάς. Αυτός που φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκε περισσότερο από όλους ήταν ο ανυποψίαστος οπερατέρ της τηλεόρασης (που πιθανόν νόμιζε ότι τα σφυροδρέπανα θα είχαν εκλείψει στη σημερινή Ρωσία). Ετσι όταν όπλισε την κάμερα και άρχισε να τραβάει τον κ. Τσίπρα, ξαφνικά σταμάτησε, πλησίασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ψιθύρισε στ’ αφτί: «Πρόεδρε, στο πλάνο έχεις ένα σφυροδρέπανο πίσω σου». Ο κ. Τσίπρας κοίταξε πίσω του, κοίταξε δεξιά και αριστερά και λέει στον οπερατέρ: «Και πού να σταθώ, εδώ έχει παντού σφυροδρέπανα. Κάνε τη δουλειά σου…».
nnn
Για το ταξίδι του στη Μόσχα ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ευχαριστήσει θερμά την πρεσβευτή κυρία Δανάη Κουμανάκου, αλλά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (και κυρίως τον υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο) για τη βοήθεια που έδωσαν απλόχερα ώστε να μη συναντήσει καμία δυσκολία στη ρωσική πρωτεύουσα. Και δείπνο στην ελληνική πρεσβεία του έγινε και η πρεσβευτής διέθεσε το αυτοκίνητό της στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλλον θα ήταν το πρεσβευτικό αυτοκίνητο (αυτό με την ελληνική σημαία στο πλάι), γιατί κάποια στιγμή η ελληνική πρεσβεία το ζήτησε πίσω επειδή η κυρία Κουμανάκου επρόκειτο, όπως τους ειπώθηκε, να δώσει τα διαπιστευτήριά της. Ουδείς πάει να δώσει διαπιστευτήρια χωρίς το πρεσβευτικό αυτοκίνητο. Σημειώνω ότι το «σέρβις» που δίνεται απλόχερα στο εξωτερικό στον κ. Τσίπρα το ξεκίνησε ο κ. Δ. Αβραμόπουλος όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, κάτι που όπως έμαθα είχε ενοχλήσει το Μέγαρο Μαξίμου.


Ελληνικά ή αγγλικά στο debate;

Ρώτησα τον πλέον αρμόδιο της επικοινωνίας στο Ευρωκοινοβούλιο (αυτόν, δηλαδή, που διοργανώνει το debate της Πέμπτης για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) σε ποια γλώσσα θα μιλήσουν οι υποψήφιοι και ιδού τι μου απάντησε: «Αποφασίσαμε να μιλήσουν όλοι στα αγγλικά, για λόγους οικονομίας και πρακτικής». Τον ρώτησα και πάλι αν σε αυτό συμφώνησε και ο κ. Αλ. Τσίπρας και μου απάντησε καταφατικά, με την προσθήκη ότι τα έξοδα θα ήταν πολλά αν υπήρχαν στο debate και διερμηνείς. Εν συνεχεία απηύθυνα το ίδιο ερώτημα στους συνεργάτες του κ. Τσίπρα και αυτό που απάντησαν σας το μεταφέρω ευθύς αμέσως: «Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στη γλώσσα του, δηλαδή στα ελληνικά». Οταν πάλι ρώτησα αν αυτό είναι συμφωνημένο απάντησαν καταφατικά, με την προσθήκη ότι και ο κ. Γιούνκερ θα μιλήσει στα γαλλικά, ενώ οι υπόλοιποι άλλοι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά. Αντε να βρεις άκρη. ‘Η μάλλον θα φανεί την Πέμπτη, ώρα 10 το βράδυ που θα μεταδοθεί ζωντανά το debate, από την αίθουσα Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου. Θα βρίσκεται εκεί και η κυρία Αννυ Ποδηματά ως αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου για θέματα επικοινωνίας.


Οταν ο Ταμήλος γνώρισε τη Σπυράκη

Κατενθουσιασμένος ήταν ο κ. Μιχ. Ταμήλος με τη γνωριμία του με την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ κυρία Μαρία Σπυράκη, όταν τη συνάντησε σε μία από τις προεκλογικές της περιοδείες στα Τρίκαλα. Ηταν τόσος ο ενθουσιασμός του (θα σας εξηγήσω γιατί ευθύς αμέσως) ώστε την έκανε βόλτα στις καφετέριες, την κέρασε καφέ και τις γνώρισε και ψηφοφόρους. Μόνον που πολλοί στα Τρίκαλα νόμιζαν ότι η κυρία Σπυράκη γνωρίζει τα πάντα, ακόμη και τα παρασκήνια του Μνημονίου, επειδή την έβλεπαν στα δελτία ειδήσεων στο Mega. Ετσι δέχθηκε ερωτήσεις του τύπου «τι έγινε ακριβώς στις Κάννες;», ή «είναι αλήθεια ότι δάκρυσε η Μέρκελ;». Και η κυρία Σπυράκη έμαθα ότι απαντούσε σε όλα.
Προσδεθείτε και τα κινητά απενεργοποιημένα

Ισως οι περισσότεροι να μην το έχουν προσέξει, αλλά ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του στην περιφέρεια δεν χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό Gulfstream, αλλά το αεροπλάνο της γραμμής και μάλιστα πάντα την οικονομική θέση. «Δεν πρόκειται να χρεώσω κανέναν φορολογούμενο για κομματικές προεκλογικές ομιλίες μου» λέει συχνά στους συνεργάτες του. Οπως, για παράδειγμα, όταν πήγε στη Μυτιλήνη, πέρασε κανονικά όπως όλοι οι επιβάτες από έλεγχο, κάθησε διάδρομο στην οικονομική θέση, απενεργοποίησε το κινητό του και ζήτησε μόνον νεράκι (φιστικάκια και καφέ πήραν οι άλλοι συνεργάτες του). Το ίδιο θα κάνει και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Με μία μόνο διαφορά. Η τελευταία πτήση από Θεσσαλονίκη – Αθήνα είναι στις 23.40 και αν τελειώσει νωρίτερα την ομιλία του, θα περιμένει στο… αεροδρόμιο, όπως κάνουν οι υπόλοιποι επιβάτες.

Τα παιδιά του Πειραιά

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει, όπως καταγγέλλει ο κ. Δρίστας να παίζει «μπάλα» στον προεκλογικό αγώνα για το Δήμο Πειραιά. Την Τετάρτη στην σελίδα του Γιάννη Μώραλη στο facebook αναρτήθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τον υποψήφιο δήμαρχο εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου «Καραϊσκάκη» να αθλείται μαζί με άλλα παιδιά με τις φράσεις:«Θέλετε να μιλήσουμε για όσα θα αλλάξουμε στον Πειραιά ή να παίξουμε;» Και τι νομίζετε ότι απάντησαν τα παιδιά; «Να παίξουμεεεεε!» . Στην ίδια ανάρτηση σημειώνεται πως «7.000 μαθητές από 60 σχολεία της Αττικής γνωρίζουν από κοντά όλα τα Ολυμπιακά Αθλήματα. Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας – ΕΘΝ.Ο.Α για την διοργάνωση».Στον ίδιο χώρο βρέθηκε, όπως καταγγέλει ο κ.Δρίτσας και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

HeliosPlus