Εποχές της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ αναβίωσαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την «πασιονάρια» του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, να ξιφουλκεί κατά του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλου, ο οποίος ενημέρωνε τους βουλευτές για την πορεία –με ρυθμούς χελώνας –των ερευνών για τους καταθέτες της περιώνυμης λίστας Λαγκάρντ. Επί 27 λεπτά ρωτούσε η κυρία Κωνσταντοπούλου τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του προεδρεύοντος κ. Αν. Νεράντζη, ο οποίος δεν κρύβει τα… αισθήματά του για τη θορυβώδη βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε το ΣΔΟΕ ότι παρέπεμψε τη διερεύνηση της λίστας στις ελληνικές καλένδες…
nnn
«Οι καλένδες δεν ήταν ελληνικές, ήταν λατινικές. Διαβάστε και λίγο ιστορία» της είπε έξαλλος ο κ. Νεράντζης, κατηγορώντας την για τη γλωσσική της επάρκεια, ενώ εκείνη του ανταπέδωσε τα πυρά λέγοντάς του με προφανή ειρωνεία ότι ο ίδιος διακρίνεται εις τους επικηδείους! «Η κυρία θέλει ντε και καλά να σκιαμαχούμε» σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, ενώ για τις συνεχείς παρεμβάσεις της την ώρα που μιλούσε ο κ. Στασινόπουλος της είπε: «Ντροπή δεν έχετε; Τσίπα; Εσείς που έχετε και αγωγή από το σπίτι σας…». Μάλιστα την προειδοποίησε: «Θα με αναγκάσετε να σας αποβάλω. Δεν μπορεί να ασχολούμεθα με την κυρία σε κάθε συνεδρίαση. Είναι θέμα ντροπής πια. Η κυρία είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλλά είναι γνωστό το πρόβλημα».

nnn
Αυτό όμως που δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα ήταν το εξής: κάποια στιγμή και ενώ δεν μιλούσε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ο κ. Νεράντζης σηκώθηκε και της έκλεισε το μικρόφωνο, το οποίο εκείνη αφήνει ανοιχτό για να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Η ίδια ατάραχη το ξανάνοιξε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, διερωτώμενη: «Νομίζετε ότι δεν θα μιλάω;», ενώ σχολιάζοντας τα χαμόγελα κάποιων βουλευτών είπε: «Γελάτε σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά θα κλαίτε μετά». Και κατηγόρησε τον κ. Νεράντζη ότι δεν λειτουργεί ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά ως «πρόεδρος συγκάλυψης και αδιαφάνειας». «Αυτός είναι ο τίτλος σας» του είπε.
nnn
Η κυρία Κωνσταντοπούλου καθόταν ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη και στον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος κ. Ν. Βούτση, οι οποίοι απέφυγαν επιμελώς να αναμειχθούν στους καβγάδες. Πάντως ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας εξεμάνη κάποια στιγμή για τις αντιδράσεις του κ. Νεράντζη, ο οποίος του αντέτεινε ότι δεν μπορεί η βουλευτής να καταπατά τον Κανονισμό της Βουλής.


Ο σκαλιστός σταυρός της Ραχήλ

Το ωραιότερο όμως που συνέβη με τη Ζωή, σας το φύλαξα για το τέλος. Την ώρα που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε έντονη διαμάχη με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών κ. Νεράντζη (αλλά λίγο αργότερα και με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη) περνούσε έξω από την αίθουσα η κυρία Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ακούει τις φωνές της Ζωής και λέει: «Α, ρε Ζωή, θεά. Να με έβαζαν και εμένα στην Επιτροπή Θεσμών, μαζί με τη Ζωή να τα κάναμε το έλα να δεις…». Εκείνο που πρόσεξα πάντως είναι ότι η κυρία Ραχήλ Μακρή φορούσε και σήμερα αυτόν τον τεράστιο σκαλιστό σταυρό. Περίπου τον ίδιο που φορούν οι… αρχιμανδρίτες. Οταν ρώτησα από πού προέρχεται, μου είπε ευθέως: «Από την επίσκεψή μου στο Φανάρι, ανήμερα των Φώτων». Ετσι λύθηκε το μυστήριο.
Τα τεχνάσματα της Χρυσής Αυγής

Ισως από πολλούς (κυρίως από όσους δεν περνούν από τη Βουλή) να θεωρηθεί ως «πολιτικά ενδιαφέρουσα» μία συνάντηση διαρκείας που είχαν στους διαδρόμους της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης και η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη. Συζητούσαν επί 20 λεπτά όρθιοι, μακριά από κάθε πιθανούς περίεργους. Ρώτησε αργότερα τον κ. Βορίδη τι ήθελε η κυρία Κανέλλη και ιδού τι μου απάντησε: «Ηταν ένα προσωπικό της θέμα και δεν μπορώ να σας πως». Τόση ώρα όμως; Εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν (όταν έφυγε η κυρία Κανέλλη) η θεωρία που ανέπτυξε ο κ. Βορίδης σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Ελεγε ότι με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν προβλέπεται να της απαγορευτεί να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές: «Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά νομικά παράθυρα για να της απαγορευτεί η συμμετοχή» είπε, αλλά δεν θέλησε (για ευνόητους λόγους) να τα αποκαλύψει.
Ψινάκης για δήμαρχος

Το σίγουρο είναι ότι θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Ηλ. Ψινάκης. Εκείνο που δεν έχει ακόμα αποφασίσει (και πρόκειται συντόμως να αποφασίσει) είναι πού θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Στη Νέα Μάκρη ή στην Αθήνα; Τελευταίως πάντως παίζει η Αθήνα. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή, πρώτον, όπως έμαθα αποφάσισε ήδη την ονομασία του εκλογικού του συνδυασμού (θα ονομάζεται…«Πολίτες») και, δεύτερον, στον συνδυασμό αυτό δεν θα συμπεριλάβει κανέναν… πολιτικό. Ούτε παρόντα ούτε του παρελθόντος. Μόνον πολίτες.

Οι τοκογλύφοι …χτύπησαν την πόρτα της Βουλής

Ηλεκτρονικά μηνύματα από τοκογλύφους «βομβαρδίζουν» τα e-mail της Βουλής προσφέροντας κάθε λογής δάνεια, προσωπικά ή επιχειρηματικά, από 10.000 ευρώ και άνω με επιτόκιο 4%. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει: «Καλή σας μέρα. Μήπως χρειάζεστε ένα προσωπικό ή επιχειρηματικό δάνειο χωρίς άγχος και γρήγορη έγκριση; Από € 10.000 και άνω, με επιτόκιο 4%. Αν ναι επικοινωνήστε μαζί μας». Και παρατίθεται ένα συγκεκριμένο e-mail για επικοινωνία, καθώς και ένα όνομα.

HeliosPlus