Τι κι αν κάνει τον σκληρό, τι κι αν επιτίθεται με σφοδρότητα στους πολιτικούς του αντιπάλους (και σε ορισμένους δημοσιογράφους) μέσα από το Διαδίκτυο. Υπάρχουν και ρομαντικές στιγμές για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Οπως ότι εκτιμά ιδιαιτέρως το καλό κρασί και το απολαμβάνει έστω και… ινκόγκνιτο. Ο λόγος για τον Παύλο Πολάκη που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην πανέμορφη Σίκινο, στο επισκέψιμο οινοποιείο Μαναλή, το οποίο φημίζεται για το ρομαντικό του ηλιοβασίλεμα. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Σαντορίνη…
***
Το συγκεκριμένο οινοποιείο θεωρείται… must για τους οινογνώστες αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν μια μοναδική στιγμή στους αμπελώνες και στην όμορφη βεράντα του. Ο Παύλος Πολάκης σύμφωνα με μαρτυρίες θαμώνων του οινοποιείου εμφανίστηκε μετά τις 8 με τη σύζυγό του (φωτογραφία). Εφτασαν με μοτοσικλέτα, ο ίδιος επαίρετο μάλιστα ότι ήρθε με τη μηχανή όπως παλιά. Κάθισαν στο εστιατόριο για κρασί και δείπνο αργότερα. Το οινοποιείο είναι αγαπητό ως φαίνεται στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το έχει επισκεφθεί τα προηγούμενα χρόνια και ο Πρωθυπουργός μαζί την οικογένειά του σε ταξίδι ινκόγκνιτο κι αυτός! Ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου κ. Μαναλής, πρώην ένθερμος υποστηρικτής του ΠαΣοΚ, έλαμπε από χαρά στην υποδοχή. Ηταν, μαθαίνω, από τους πρώτους στο νησί που έγιναν φανατικοί Συριζαίοι και εξακολουθεί να είναι. Διαφορετικά δεν θα τον είχε επισκεφθεί ο κ. Πολάκης. Πάντως κατά την άφιξή του ο κ. Πολάκης στο ρομαντικό αυτό οινοποιείο συναντήθηκε με κόρη πρώην μεγαλο-υπουργού του ΠαΣοΚ που βρισκόταν στο νησί σε ιδιωτική επίσκεψη. Αλλά δεν την αναγνώρισε. Ωστόσο η κόρη πρόλαβε και τράβηξε μερικές φωτογραφίες…

Η πονηρή κατάτμηση

Η πρόταση της κυβέρνησης για κατάτμηση της Β’ Αθήνας θα είναι το θέμα των ημερών. Οχι μόνο γιατί υπάρχουν αντιδράσεις σχετικά με τις μεθοδεύσεις Σκουρλέτη για τις μετακινήσεις δήμων, αλλά και γιατί κρίνεται απαραίτητη η ψήφιση από 200 βουλευτές ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.
***
Κι εδώ, απ’ ό,τι μου λένε, η ΝΔ παίζει κομβικό ρόλο και θα θελήσει να εκθέσει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο λόγος; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί μετ’ επιτάσεως να υπάρξει τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν. Και βάζει το θέμα ως προϋπόθεση για να στηρίξει η ΝΔ το σπάσιμο της Β’ Αθήνας.

Παρασκευή αποφασίζει η ΝΔ

Οι πληροφοριοδότες μου τονίζουν ότι την Παρασκευή θα είναι η μεγάλη ημέρα για την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της, αφού πρώτα δει τη στάση της κυβέρνησης. Κι απ’ ό,τι λένε στην Πειραιώς, η πρόταση που κάνουν δεν μπορεί να μη γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση παρά μόνο αν φοβάται την οργή του κόσμου που μετανάστευσε από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
***
Σας πληροφορώ ότι η ΝΔ προτείνει να μεταβαίνουν οι Ελληνες στα κατά τόπους προξενεία και να ψηφίζουν μόνο το ψηφοδέλτιο που επιθυμούν. Ετσι η ψήφος τους θα προσμετράται στο κόμμα και θα καταγράφεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Για να δούμε τι άλλο θα βρουν για να αρνηθούν την πρότασή μας» λένε με νόημα.
Ζουράρις για αντιπρόεδρος;
Ο Δημήτρης Καμμένος παραιτήθηκε με τα πολλά και ως εκ τούτου ήγγικεν η ώρα της αντικατάστασής του και εδώ αρχίζουν τα ωραία, αφού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θα κληθεί να προτείνει την Τετάρτη τον άνθρωπο που θα συμπληρώσει τη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής και που θα ανήκει στο κόμμα του.
***
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποιος θα είναι ο τυχερός, καθότι από τους επτά βουλευτές που διαθέτει η ΚΟ των ΑΝΕΛ οι τρεις είναι στην κυβέρνηση (Ελενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Β. Κόκκαλης), ο ένας είναι φυσικά ο πρόεδρος του κόμματος και άρα μένουν οι τρεις βουλευτές Αθ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Κατσίκης και Κ. Ζουράρις. Ο μεν πρώτος, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ανοίξει τη δική του «περπατησιά» (κάποιοι τον θέλουν να οδεύει προς ΣΥΡΙΖΑ), φέρεται να δηλώνει ότι «δεν τον αφορά το θέμα», ο δε δεύτερος είναι «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω (μεταξύ όλων των άλλων) και των ομοφοβικών απόψεων που έχει διατυπώσει. Ποιος μένει; Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος μάλιστα δήλωσε προ ημερών ότι «δεν θα ρίξω εγώ αριστερή κυβέρνηση».

Ενδυματολογικά και γλωσσικά κωλύματα

Βέβαια εδώ προκύπτουν κάποια άλλα θέματα στην περίπτωση που γίνει αντιπρόεδρος της Βουλής ο κ. Ζουράρις: από το… ενδυματολογικό (κυκλοφορεί με μακό μπλουζάκια και σανδάλια) έως το… γλωσσικό, καθώς όταν ομιλεί ελάχιστοι τον κατανοούν. Πάντως οφείλω να σας πληροφορήσω ότι κυκλοφόρησε και ένα όνομα-έκπληξη, αλλά το διασταύρωσα και δεν ισχύει. Ακούστηκε το όνομα της ανεξάρτητης βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα, κάτι που δεν ευσταθεί αφού ο αντιπρόεδρος ανήκει στο κόμμα που τον προτείνει. Εκτός εάν αυτοί που διέρρευσαν την πληροφορία ήθελαν να καλλιεργήσουν την αίσθηση ότι επίκειται προσχώρηση της κυρίας Παπακώστα στους ΑΝΕΛ, κάτι όμως που δεν αναμένεται καθώς η ίδια προετοιμάζει πυρετωδώς το δικό της κόμμα, το ΝΕΟ (από το «Νέα Ελληνική Ορμή»).
***

Έπεσε από τα σύννεφα των… Βρυξελλών

Η Σοφία Σακοράφα, η οποία εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία ανεξαρτητοποιήθηκε δηλώνει «αφάνταστα θυμωμένη και στεναχωρημένη» που κάποτε στήριξε αυτή την κυβέρνηση. Έπεσε δηλαδή για άλλη μια φορά (με τη νέα δήλωση που έκανε) από τα σύννεφα για τα πολλά ψέματα, όπως σημείωσε, που είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας: «δεν έχει κανείς το δικαίωμα, όταν έχει απέναντί του μια ταλαιπωρημένη κοινωνία, απλά και μόνον για να πάρει την εξουσία, να χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο για να την πάρει». Είναι η πολλοστή φορά που η κυρία Σακοράφα πέφτει από τα σύννεφα, λόγω πολιτικής Τσίπρα. Μάλιστα δεν δίστασε αυτή τη φορά να χαρακτηρίσει «επικίνδυνο» τον Πρωθυπουργό «κάτι», όπως είπε «που θα έπρεπε να το έχουμε αντιληφθεί όλοι».

***

Το ξύλινο καράβι του Βαρουφάκη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης άρχισε και αυτός τις διακοπές του, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποφράδα επέτειο του δημοψηφίσματος και την επιβολή των capital controls, αλλά όχι όποιες- όποιες διακοπές, διακοπές με στυλ. Μαζί με τη Δανάη Στράτου απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο Γιάνης και η Δανάη ξεκίνησαν της διακοπές τους στη Μήλο, όπου έφτασαν με ένα ξύλινο παραδοσιακό καράβι 20 μέτρων. Ίσως να αποτελεί είδηση το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του (ούτε δηλαδή να τον αποδοκιμάσουν ή να τον επιδοκιμάσουν) παρά μόνον κάτι λιγοστοί ντόπιοι που τον αναγνώρισαν τον ρωτούσαν τι θα γίνει εάν βγούμε από τα μνημόνια.

***

Ένα παράσημο για την Νανά

Ποιοτική πολιτιστική αναβάθμιση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο. Από την Ελένη Φουρέιρα (παρ΄ολίγον νικήτρια στην Eurovision) που την υποδέχθηκε δόξη και τιμή στο Προεδρικό Μέγαρο στη Νάνα Μούσχουρη. Την παρασημοφόρησε με το παράσημο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως «πρέσβειρα του Ελληνισμού ανά το παγκόσμιο». Ένα παράσημο, που όπως είπε, ο Πρόεδρος, αποτελεί δείγμα εκτίμησης της προσφοράς της Μούσχουρη στην πατρίδα και της συνεισφοράς της στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και ως αναγνώριση των εμβληματικών ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών της που για δεκαετίες τώρα αναλαμβάνει για την προάσπιση των δικαιωμάτων παιδιών.

***

Πρόκειται όντως για ποιοτική αναβάθμιση να παρασημοφορείς με το ανώτατο παράσημο μία Νανά Μούσχουρη. Και όχι να δώσει τιμητική πλακέτα στον Ντάνο, τον νικητή του…Survivor, όπως έκανε πέρυσι ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και τους άφησε όλους… παγωτό.

HeliosPlus