Eurobasket 2017
Μικρός Τελικός, ΕΡΤ1, 17.00
Τελικός ΕΡΤ1, 21.00
Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο δεν είχαν προκύψει τα ζευγάρια του μικρού και του μεγάλου τελικού.
Ελληνική ταινία
«Κόκκινος ουρανός» Star, 23.45
Ο Αρης και ο Στέλιος, δύο νεαροί που τους ενώνει μια στενή φιλία, επιχειρούν μια καινούργια αρχή στη ζωή τους: στήνουν ένα θερμοκήπιο μπανάνας σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Νότιας Κρήτης, με θέα το Λιβυκό Πέλαγος. Διαφορετικοί αλλά και συμπληρωματικοί χαρακτήρες –ο ένας φλογερός και ρωμαλέος, ο άλλος ρομαντικός και καλλιεργημένος –οι δύο νέοι κάνουν τη δουλειά να μοιάζει με παιχνίδι και όλα κυλούν ανέμελα… ως τη στιγμή που εμφανίζεται η Κόρντοβα, μια Γερμανίδα με ισπανικό όνομα. Και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει. (2011, 106′)
Ξένες ταινίες
«Πολύ σκληρός για να πεθάνει»
(Die hard) Star, 21.00
Η πρώτη (και καλύτερη) από τις αρκετές ταινίες όπου ο Μπρους Γουίλις ενσάρκωσε τον νεοϋορκέζο αστυνομικό Τζον Μακ Λέιν φέρνοντας σε πέρας αδιανόητα επικίνδυνες αποστολές. Σκηνοθεσία: Τζον Μακ Τίρναν. (ΗΠΑ, 1988, 123′)
«Iron man 3» ALPHA, 22.00
Το τρίτο μέρος της υπερ-ηρωικής σειράς «Iron Man», που άστραψε στο σύμπαν της Marvel, ξεπέρασε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το φράγμα του 1 δισ. σε εισπράξεις παγκοσμίως, τοποθετώντας τη μέσα στην πρώτη δεκάδα ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στην ιστορία του κινηματογράφου. Η ταινία υπήρξε υποψήφια για Οσκαρ στα ειδικά εφέ, ενώ κατέκτησε κοινό και κριτικούς με την πυκνή ιστορία της και την απίστευτη δράση της. (ΗΠΑ, 2013, 130′)
«Το χάρισμα»
(The gift) ΣΚΑΪ, 00.15
Ενα εσωστρεφές μέντιουμ (Κέιτ Μπλάνσετ) καλείται να βοηθήσει τις Αρχές στην υπόθεση εξαφάνισης μιας νεαρής κοπέλας. Ο Σαμ – Spiderman – Ράιμι παίρνει πολύ στα σοβαρά το μεταφυσικό θέμα του «Χαρίσματος» και σκοντάφτει στη γελοιότητα. Παίζει και ο Κιάνου Ριβς. (ΗΠΑ, 2001, 107′)

HeliosPlus