Η εφημερίδα Wall Street Journal δημιούργησε το δικό της Wikileaks, μια ιστοσελίδα που δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να διαρρεύσουν απόρρητα έγγραφα να το κάνουν χωρίς να κινδυνεύουν να εντοπιστούν. Μετά το Al Jazeera, είναι ο δεύτερος δημοσιογραφικός οργανισμός στον κόσμο που δημιουργεί ανάλογη ιστοσελίδα.

Υπεύθυνοι για τη λειτουργία της ιστοσελίδας που έχει τίτλο «SafeHouse» θα είναι μια ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας, η οποία φιλοξενείται σε έναν ασφαλή πάροχο ιντερνετικών υπηρεσιών.

Όσοι θέλουν να στείλουν στην ιστοσελίδα απόρρητα έγγραφα θα μπορούν να το κάνουν είτε αποκαλύπτοντας τα στοιχεία τους, είτε παραμένοντας ανώνυμοι.

Παρ όλα αυτά οι όροι χρήσης της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι «η εφημερίδα διατηρεί το δικαίωμα να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα όσων συνεισφέρουν με διαρροές στις διωκτικές αρχές» γεγονός που έχει ήδη κάνει πολλούς να λένε ότι δεν πρόκειται να έχει την επιτυχία της Wikileaks.

Επισημαίνεται ότι η ιστοσελίδα που ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ διασφαλίζει την ανωνυμία των χρηστών, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό.