Μετά την περυσινή διοργάνωση, το Startup Safary επιστρέφει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου. Το Startup Safary είναι ένα διήμερο open doors για συνεργατικούς χώρους, θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, startups και εταιρείες τεχνολογίας που πραγματοποιείται με επιτυχία στο Βερολίνο και σε επτά ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις.
Στην περυσινή εκδήλωση στην Αθήνα περισσότερα από 2.500 άτομα συμμετείχαν σε 65 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 13 χώρους εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Αττική, ενώ έγιναν περισσότερα από 2.000 tweets.
To Startup Safary Athens θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και της Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων. Θα περιλαμβάνει εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, ημέρες καριέρας, ξεναγήσεις, παρουσιάσεις και networking events.
Οσον αφορά την 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-22 Νοεμβρίου 2015 στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ).
Σε διεθνές επίπεδο, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότηταςδιοργανώνεται από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας και με την υποστήριξη του ιδρύματοςKauffman.

Με εκδηλώσεις και συμμετοχή από 150 χώρες, με περισσότερους από 24.000 υποστηρικτές και πάνω από 7 εκατομμύρια παρισταμένους διεθνώς, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια γιορτή για νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς θέσεων εργασίας, που ιδρύουν επιχειρήσεις με σκοπό να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να στηρίξουν ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη και να συμβάλουν στην επέκταση της ανθρώπινης ευημερίας.

Ωστόσο η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης δεν είναι μόνο θέμα της Πολιτείας ή κάποιων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Αποτελεί ευθύνη του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οι νέες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη πρόσβασης σε νέες υπερεθνικές αγορές για την προσέγγιση πελατών, συνεργατών, μεντόρων αλλά και πηγών χρηματοδότησης. Η οικονομική εξωστρέφεια της χώρας μας αποτελεί μονόδρομο και τα δίκτυα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας συνδέουν τους έλληνες επιχειρηματίες με περισσότερες από 150 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, από το 2008, δεκάδες εθνικοί συνεργάτες δηλώνουν συμμετοχή και διοργανώνουν δράσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, προβάλλοντας άμεσα την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα αλλά και τους φορείς που πρωταγωνιστούν σε αυτήν.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας είναι μια πλατφόρμα προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν ανθρώπους από όλον τον κόσμο στο να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις μετατρέψουν σε νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας στην καινοτομία και ενδυναμώνοντας την οικονομική σταθερότητα διεθνώς. Στις πρωτοβουλίες του ΠΔΕ περιλαμβάνονται η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, το Παγκόσμιο Δίκτυο Ερευνας για την Επιχειρηματικότητα και το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας.

Οσον αφορά την ΟΕΣΥΝΕ, από την ίδρυσή της, το 2001, έχει ως κύριο στόχο την οργανωμένη θεσμική παρέμβαση και στήριξη των νέων επιχειρηματιών απέναντι σε εθνικούς και διεθνείς φορείς, την επίλυση των προβλημάτων τους και τη στήριξη της εξωστρέφειάς τους προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

HeliosPlus