Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το Euroworking group έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό στην ελληνική κυβέρνηση και ζήτησε παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup (στις 11 Φεβρουαρίου) το οποίο θα επισημοποιηθεί στις 16 του μήνα (στο προγραμματισμένο Eurogroup).
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότιστο Euroworking Group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές όταν είδαν τη σκληρή στάση της Γερμανίας και των «δορυφόρων» της (Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία κλπ.) κι έτσι η Ελλάδα δεν είχε άμεση στήριξη από κάποια άλλη κυβέρνηση.
Η εικόνα που είχε διαμορφωθείτο απόγευμα της Παρασκευήστο υπουργείο Οικονομικών ήταν ότι οκ. Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους και δεν θα υπογράψει την παράταση του προγράμματος
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η ελληνική πλευρά ετοιμάζει νέαπρόταση η οποία θα οριστικοποιηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο ώστε να υπάρχει έτοιμος ο φάκελος στο Eurogroup της Τετάρτης. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναιη παραμονή στην ευρωζώνη και ηχρηματοδότηση-γέφυρα αλλά βάσει ενός προγράμματος που θα συμφωνηθεί με βάση τις ελληνικές προτάσεις.
Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο η ορολογία δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα από πηγή του υπουργείου Οικονομικών ότι το Euro-working Group της Πέμπτης έβαλε μαχαίρι στο λαιμό στην ελληνική πλευρά, ζητώντας την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος στήριξης και προκαλώντας απομάκρυνση από τις ελληνικές θέσεις, ακόμα και χωρών φιλικά προσκείμενων προς την Ελλάδα.

Οι κυβερνητικές πήγες τόνισαν χαρακτηριστικά ότι «πληροφορίες που διακινούνται από «δήθεν κύκλους» του υπουργείο Οικονομικών «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα».

Εκτακτη σύσκεψη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο

Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι τυης Παρασκευής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη σύσκεψη μετείχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τον κύκλο επαφών που είχε ο υπουργός Οικονομικών με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Επίσης, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης εν όψει του έκτακτου Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, αλλά και του Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, στο οποίο η Ελλάδα καλείται να παρουσιάσει κοστολογημένο πρόγραμμα, με αναλυτική αποτύπωση των διαρθρωτικών αλλαγών.