ΤΗΛΕ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 2005-2010 Διαμορφώνεται ένας νέος ηλεκτρονικός κόσμος


Ο χώρος των τηλεπικοινωνιών είναι ένας διαρκώς εξελισσόμενος χώρος, ο οποίος αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν. H παρουσία των συσκευών 3ης γενιάς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της πληροφορικής και της τεχνολογίας αλλά και τη διείσδυσή τους στην καθημερινότητα γενικότερα διαμορφώνουν έναν νέο ηλεκτρονικό κόσμο και φέρνουν νέα δεδομένα στην αγορά. H χρονική περίοδος 2005-2007, στο ξεκίνημα της οποίας βρισκόμαστε, είναι καθοριστική για όλες τις εταιρείες της Ελλάδας, καθώς αποτελεί περίοδο ωρίμανσης. Τα ποσοστά πληθυσμιακής διείσδυσης και ενεργών συνδέσεων βρίσκονται ήδη σε υψηλό επίπεδο, καθώς τουλάχιστον τέσσερις στους πέντε Ελληνες είναι κάτοχοι ενός ή και περισσότερων κινητών τηλεφώνων. Στην Alpha Copy/Nokia ο καταναλωτής βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να του προσφέρουμε τη δυνατότητα επιλογής των καλύτερων προϊόντων και υπηρεσιών.


Τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών είναι μεγάλα και τα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται για τους καταναλωτές είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Αυτά διαμορφώνονται τόσο στον τομέα των υπηρεσιών ψυχαγωγίας, παιχνιδιού και μουσικής όσο και στον τομέα της καθημερινής επικοινωνίας με έμφαση και στις εταιρικές ανάγκες. Οι καταναλωτές ενημερώνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας σχέσης αλληλεπίδρασης με τις υπηρεσίες και τις εταιρείες. Οσο περισσότερο κατανοούν και εκτιμούν τις δυνατότητες των τηλεπικοινωνιών τόσο περισσότερο οι εταιρείες βελτιώνουν τεχνολογικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και το αντίστροφο. Πριν από μερικά χρόνια λίγοι μπορούσαν να υποψιαστούν ότι η μεταφορά εικόνας και πληροφοριών (Internet, μουσική κτλ.) θα αποτελούσε βασικό ατού των κινητών τηλεφώνων. Οι συσκευές 3ης γενιάς Nokia 7600 «Διαφορετική έμπνευση», Nokia 6630 «Νέα γενιά, νέα δύναμη» και Nokia 6680 «Δείτε περισσότερο με δύο κάμερες», σε συνεργασία με την Cosmote, αποτελούν τις πιο πρωτοποριακές συσκευές που εισάγουν τα βασικά πλεονεκτήματα της 3ης γενιάς.


H εξέλιξη της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα να απαντήσουμε στις ανάγκες του κοινού, επιχειρηματικού και μη. Με τη συνεχή υλοποίηση έργων υποδομής, οι τηλεπικοινωνίες αποκτούν νέα ώθηση και νέες προοπτικές εξέλιξης προς όφελος της αγοράς. Εξαρτάται πλέον από εμάς πόσο θα αναπτύξουμε τις συγκεκριμένες προοπτικές αλλά και πόσο θα βοηθήσουμε το κοινό να εκπαιδευτεί στα νέα εργαλεία που θα έχει στα χέρια του, ώστε να καλύψει τις επικοινωνιακές του ανάγκες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της ζωής του. H Alpha Copy/Nokia έχει βασικό μέλημά της την προσέγγιση του κοινού, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια ευρύτατη, κατηγοριοποιημένη σειρά προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών, ώστε ο καθένας να διαλέγει ανάλογα με τις ανάγκες του. Ωστόσο, ξεπερνώντας τα πρώτα στάδια βασικών αναγκών, ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς τις συσκευές της τελευταίας τεχνολογίας. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ελληνική αγορά, πιστεύοντας ακράδαντα στο μέλλον του τομέα και στη γρήγορη προσαρμοστικότητα των Ελλήνων στις νέες εξελίξεις, διαβλέποντας ένα ευοίωνο μέλλον για τον χώρο των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, δεδομένων των έργων υποδομής που θα βοηθήσουν και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη του τομέα και της προσφοράς του στους πολίτες.


O Στ. Κωνσταντινίδης είναι προέδρος της Alpha Copy/Nokia