Πάνω από το ψυχολογικό όριο του 4% για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουνίου βρέθηκε την Πέμπτη η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ακολουθώντας την πορεία των αντίστοιχων τίτλων της περιφέρειας στην ευρωζώνη.
Η πολιτική αστάθεια μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών, σε συνδυασμό με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, στην οποία επισημαίνονται οι κίνδυνοι αντιστροφής των θετικών τάσεων και με την επιδείνωση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές, προκάλεσαν κύμα ρευστοποιήσεων στα ομόλογα.
Ανακόπηκε με τον τρόπο αυτό η πορεία αποκλιμάκωσης των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, για πρώτη φορά μετά την επικύρωση της συμφωνίας ελάφρυνσης του χρέους στο Eurogroup του περασμένου Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι στις 27 Ιουλίου η απόδοση του 10ετούς κρατικού τίτλου είχε σημειώσει χαμηλό 6 μηνών, υποχωρώντας στο 3,82%.
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη και το ελληνικό χρηματιστήριο με το γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά 0,75% και τον τζίρο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ.